Crăciun fără Cristos?
Autor: Daniel Lucescu (www.rtbromania.it)  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de BenHur in 24/12/2007
    12345678910 4/10 X
Media 4 din 1 vot
Crăciun fără Cristos?

Se fac eforturi diferite pentru a menţine semnificaţia adevărată a sărbătorii naşterii lui Cristos. Am văzut cum unele magazine anul acesta au schimbat lozinca “Happy Holidays” cu “Merry Christmas”. Cum pot să fac ca această sărbătoare să fie celebrată cu adevărat, în sens creştin? Am găsit şi alte sugestii de a-L aduce sau a-L păstra pe Cristos la Crăciun. Un articol dintr-o revistă creştină sugera cum să faci Crăciunul “Merry and Meaningful” prin “12 ways to make the most of your holidays”, lucruri decente, drăguţe, arătând mai mult a socializare, distracţie în stil creştinesc şi, până la urmă, o închinare la noi înşine. Pe de altă parte, organizaţii creştine serioase şi ceva membrii ai congresului au elaborat un proiect numit “The Nativity Project: A Public Witness to Keep Christ in Christmas”. Prin acest proiect sunt chemaţi toţi credincioşii din America să facă cerere de a li se aproba să pună “Scena Naşterii” (Nativity Scene) în faţa clădirilor publice “City Hall”, “goverment centers”, “State Capitol”, în perioada 19-22 decembrie. Este şi asta o iniţiativă de împăcare a conştiinţei de creştin implicat în politică, cum că ai făcut ceva pentru Cristos. “The Nativity Scene” nu ne aduce pur şi simplu la o adevărată sărbatorire. Pentru mulţi nu este decât imaginea unei familii drăguţe, care a avut un copil obişnuit.

În primul rănd, prin numirea acestei sărbători Crăciun, Christmas, Holidays, Sărbători de iarnă, nu înţelegem prea mult ce se vrea a fi această sărbătoare. Pentru mulţi va fi o perioadă a anului cu lumini multe, cadouri, zile libere, “overtime”, dacă lucrezi, cumpărături, mâncare (poate băutură), activităţi la biserică etc. Ceva care seamănă mai creştinesc poate fi să te uiţi la un film creştin “The Nativity Story” anul acesta, sau să mergi la o biserică mare care prezintă scene din Biblie (mă gandesc ce înţelegere vor avea copiii despre această sărbatoare, eventual vor ţine minte că au văzut cămile, elefanţi, jocuri de lumini, diferite obiecte afişate în biserică cu valoare de simbol dar fără să înţeleagă adevărata lor semnificaţie).

Deci pentru a fi Crăciun cu Cristos, trebuie să numim această sărbătoare în mod corect, NAŞTEREA lui CRISTOS”. Ce înseamnă să sărbătoreşti naşterea cuiva? Înseamnă să o cunoşti pe acea persoană, să fii împreună cu ea, să beneficiezi de comunicare interpersonală. Şi atunci când începi acest demers privindu-L pe Cristos, îţi dai seama că a sărbători Naşterea lui Cristos este mult mai mult de atât, că trebuie să ajungi la ÎNCHINARE. Aşa că trebuie să Îl aducem pe Cristos din locurile publice şi diferitele noastre activităţi „evlavioase” în închinarea noatră personală şi în familie. Cristos ni se va descoperi prin „revelaţia propoziţională” a lui Dumnezeu, Biblia.

Sugerez, printre atâtea ocupaţii obositoare şi costisitoare, o abordare simplă, reală, divină, practică, eficientă a sărbătorii Naşterii lui Cristos: Citiţi din Evangheliile după Matei şi Luca înregistrările făcute cu ocazia acestui eveniment cosmic şi unic, şi închinaţi-vă, plecându-vă în genunchi înaintea Lui. Cred că ar fi un mod de a sărbători Naşterea lui Cristos cum n-am făcut-o niciodată sau de mult timp. Faceţi-o cu toată famila, sau singuri dacă aşa nu este posibil, dar faceţi aşa. Veţi descoperi surprinzător de multe lucruri despre Cristos şi despre voi...

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 4790
  • Export PDF: 1
Opțiuni