Fost gay: fapt, inselatorie sau fantezie?
Autor: Frank Worthen  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 05/12/2007
    12345678910 0/10 X
„Fost gay" este un termen care provoacă întotdeauna un răspuns. Cea mai mare parte dintre cei din comunitatea homosexuală cred că este o minciună totală. Ei neagă că este posibil să devii fost homosexual. Credinţa lor este că „fost gay" este un termen contrafăcut. Cei mai mulţi vin cu punctul de vedere că orientarea homosexuală este înnăscută, că nu poate fi schimbată. Ei pun deseori semnul egal între orientarea homosexuală şi a fi stângaci, sau culoarea pielii cuiva.

Alţii, care nu sunt atât de ostili, cred că foştii gay sunt pur şi simplu prinşi într-o situaţie imaginară. Ei cred că într-o zi, „fostul homosexual" se va trezi la realitate şi va realiza că este la fel de gay ca întotdeauna. De fiecare dată când un fost gay cade din nou în păcat sexual, criticii sceptici o iau ca pe o dovadă a poziţiei lor că fostul gay trăia într-o stare de euforie, că i se spălase doar creierul şi că în cele din urmă şi-a venit în fire.

Înţelegerea termenului
Care este înţelesul acestui termen, pe care mulţi oameni îl folosesc pentru a anunţa că viaţa lor s-a schimbat? Pentru a începe să pricepem înţelesul lui „fost gay", îl putem corela cu procesul de sfinţire descris în 2 Cor. 1:10: „El ne-a izbăvit şi ne izbăveşte dintr-o astfel de moarte, şi avem nădejde că ne va mai izbăvi încă".

Fostul gay ştie că ceva s-a întâmplat categoric în viaţa lui. Schimbarea a venit. Poate cea mai importantă schimbare este că a ajuns de acord cu Dumnezeu că homosexualitatea „ greşeşte ţinta", aceasta fiind definiţia păcatului. Atitudinile s-au schimbat de asemenea, astfel încât ceea ce altădată era numit „dragoste", este văzut acum ca posesiune. Fostul gay poate fi de acord cu Pavel, că a fost eliberat.

Deci există acum o nouă poziţie în Hristos, unde fostul gay este eliberat de păcat de către sângele răscumpărător al lui Isus pe cruce. Dumnezeu vede acum persoana prin jertfa lui Isus Hristos. În acelaşi timp, schimbarea pe care o simţim este şi un proces care se desfăşoară zi după zi, chiar minut după minut.

Dar ispita?
Faptul că devii fost gay nu garantează că nu te vei mai poticni. Zilnic, fiecare creştin are nevoie să fie eliberat de gânduri ispititoare şi de disponibilitatea sexuală. El ştie că Isus îl va elibera din aceste lucruri, deoarece Hristos a început deja procesul de schimbare în viaţa lui. Când cineva a văzut deja mâna lui Dumnezeu la lucru în viaţa lui, este mai uşor să se încreadă în Dumnezeu şi să se bazeze pe El în vremuri de necaz.

Viitorul
„Cu toate acestea voi fi eliberat." Fostul gay vede răspunsurile sale homosexuale diminuându-se, şi are speranţa încrezătoare că va fi eliberat deplin în viitor. Dar Biblia nu promite nicăieri că o persoană va ajunge într-un punct în care nu va mai fi niciodată ispitită. De fapt, Scripturile promit tocmai contrariul: creştinul înfruntă o viaţă întreagă de încercări şi ispite.

Trebuie să ne bucurăm în încercările noastre, pentru că ele duc la maturitate. Fostul homosexual care este ispitit se bucură şi el, pentru că L-a văzut pe Dumnezeu eliberându-l şi ştie că de fiecare dată când Dumnezeu oferă o cale de ieşire din ispită, el devine mai puternic în credinţa lui.

Scopul nostru
La Misiunea Noua Speranţă nu încercăm să facem din homosexuali, heterosexuali. Mai degrabă încercăm să schimbăm identitatea unei persoane, felul în care se vede o persoană. Nu este biblic să folosim păcatul nostru din trecut, ca identitatea dată nouă de Dumnezeu. Îl încurajăm pe fostul homosexual să renunţe la eticheta de „homosexual" pentru viaţa lui.

Cu toate acestea, nu îi cerem să devină necinstit cu privire la lupta lui cu homosexualitatea. El este mai degrabă un creştin care are o problemă cu homosexualitatea, decât un homosexual care crede în Isus Hristos. Speranţa noastră este că o persoană care se luptă cu homosexualitatea va ajunge la o poziţie de plinătate în Hristos.

Apoi, dintr-o poziţie a puterii, poate decide dacă să se căsătorească sau să rămână necăsătorit. Sperăm că fiecare persoană va evita să ia o decizie cu privire la căsătorie până ce va ajunge în acea poziţie a maturităţii în care va putea să trateze o situaţie a căsătoriei în mod potrivit, dacă Dumnezeu o conduce în ea.

Ce vrem noi de fapt?
O parte importantă a procesului de schimbare este „principiul credinţei". Isus a spus în Marcu 11:24: „Orice lucru veţi cere, când vă rugaţi, să credeţi că l-aţi şi primit, şi-l veţi avea." Încurajăm oamenii să-L primească pe Hristos cu bucurie în inima lor, să aibă o minte deschisă cu privire la Hristos şi să aştepte să aibă loc schimbări. Atragem atenţia că Hristos lucrează zi de zi, chiar clipă de clipă. Trebuie să se dezvolte o înţelegere pentru ca să vedem ce face El. El nu ne-a părăsit niciodată, ci ne curăţă zilnic.

Dacă dorinţa inimii tale este să te căsătoreşti şi să ai o familie, Hristos mai mult ca sigur va face să fie posibil. Am văzut aceasta întâmplându-se iar şi iar. Necredinţa este cea care prinde în capcană şi descurajează, şi te aduce într-o stare lipsită de speranţă.

Necredinţa opreşte efectiv procesul schimbării, şi blochează Duhul Sfânt când încearcă să ne atingă, să ne aducă mesaje importante pentru schimbarea vieţii. 2 Cor. 5:17 spune: „ Căci, dacă este cineva în Hristos, este o făptură nouă. Cele vechi s-au dus: iată că toate lucrurile s-au făcut noi".

„Fost gay"
De ce este termenul „fost gay" atât de ameninţător pentru comunitatea homosexuală? El implică faptul că cineva rămâne homosexual prin alegere. Că persoana homosexuală nu are nevoie să continue stilul de viaţă homosexual, este un mesaj neliniştitor. Este mult mai uşor să crezi că nu există o altă cale, decât să te gândeşti la exigenţele procesului schimbării.

Nimeni să nu se înşele singur, crezând că părăsirea stilului de viaţă homosexual este un lucru uşor de făcut. Este extrem de dificil. Numai când renunţăm total şi spunem: „Doamne, nu pot să o fac singur", Îi dăm lui Dumnezeu prilejul să intre şi să înceapă să ne refacă vieţile. Procesul este lent şi persoana homosexuală întâlneşte multă luptă spirituală pe cale. Duşmanul nu îngăduie nimănui să iasă uşor de sub controlul lui. Într-adevăr, persoana care a fost homosexuală trece prin foc.

Cum facem faţă noi, care suntem foşti homosexuali, unei asemenea etichete? Mai întâi, nu am întâlnit pe nimeni care să fie entuziasmat de etichetă. Este ca o cicatrice pe partea laterală şi ca amprentele pe degete. Este o identitate insuficientă şi un schimb prost pentru fosta identitate de homosexual. Din nou, aşa cum nu este justificat să folosim păcatele noastre ca identitatea noastră, nu este justificat nici să folosim fostul nostru păcat pentru a ne forma identitatea. Suntem creştini care au fost homosexuali. Putem fi creştini care se luptă cu homosexualitatea, dar suntem în primul şi în primul rând creştini. Suntem proprietatea lui Isus Hristos, nu mai suntem ai noştri.

De ce atunci eticheta „fost homosexual"? Cărui scop îi foloseşte? Este martorul nostru pentru puterea lui Isus Hristos, putere care schimbă viaţa. Este raza de speranţă care mijeşte în comunitatea homosexuală, că homosexualitatea nu este o stare finală. În ea însăşi, spune: „EXISTĂ o cale de ieşire!"

Schimbarea este reală
Schimbările pe care Hristos le face în viaţa noastră sunt fapt, nu înşelătorie sau fantezie. Schimbările continuă din clipa în care Îl acceptăm pe Hristos ca Domnul vieţii noastre, până în ziua în care Îl vom vedea faţă în faţă. Nu putem aştepta niciodată perfecţiunea în această viaţă, dar putem avea toate motivele să aşteptăm o schimbare continuă care ne aduce şi mai aproape de imaginea lui Hristos.

Ideea că fostul gay susţine că a ajuns la perfecţiune, este o înţelegere greşită a termenului. Ce înseamnă „fost gay"? Este afirmarea unui fapt: nu mai sunt acelaşi. Dumnezeu m-a schimbat. El mă schimbă, şi cu siguranţă va continua să mă schimbe.

Traducerea: Daniel Arion

Articol preluat cu permisiune de pe www.globalalliance.org
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1996
  • Export PDF: 1
Opțiuni