CĂUTÂND MĂGĂRIŢE
Autor: Pavel Mariana  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de brandusa in 10/11/2007
    12345678910 0/10 X
CĂUTÂND MĂGĂRIŢE

Text: 1 Samuel, cap 9 si 10

Uneori, viata se desfasoara in ritmul ei obisnuit, nimic deosebit nu pare sa se intample.. Sau poate chiar ni se intampla lucruri pe care nu le-am dori.Dar si in aceste vremuri suntem sub ochii lui Dumnezeu , si atunci El " umbla " dupa noi, sa ne intalneasca.
Asa s-a intamplat si in familia lui Chis, "fiul unui beniamit, un om tare si voinic"[vers.1, cap 9], care avea o familie numeroasa.
Intr-o zi, li s-au ratacit magaritele.Lucru banal si destul de obisnuit intr-o familie de la tara.
Saul, fiul tanar si frumos, mai frumos decat oricare din copiii lui Israel",[vers.2]este trimis sa le caute.
Se pare ca era destul de preocupat de cautarea lor,din moment ce a alergat atata dupa ele....."a trecut prin muntele lui Efraim,si a strabatut tara Salisa, fara sa le gaseasca;au trecut prin tara Saalim si nu erau acolo;au strabatut tara lui Beniamin si nu le-au gasit..au ajuns in tara Tuf..." si Saul, vazand ca nu le gaseste, a vrut sa renunte.
Si azi e la fel, doar "magaritele" sunt altele; ne zbatem toata viata sa invatam, sa ne inchegam o familie,sa facem copii, sa-i crestem,sa-i educam...si trecem prin toate acestea, fara sa ne gandim ca Dumnezeu umbla dupa noi cu "sticluta cu untdelemn", sa ne faca fii de imparat....
Negresit, in viata asta, sunt necesare toate astea, cum si magaritele erau necesare familiei lui Chis. Poate munceau cu ele, poate se hraneau,...nu se puteau lipsi usor de ele.
Nici noi nu trebuie sa ne lipsim de viata noastrade fiecare zi,dar sa nu uitam ca mai importanteste ceea ce vrea sa faca Dumnezeu cu noi.
E laudabil ce a facut Saul,a vrut sa asculte de tatal sau si a plecat sa caute magaritele.
Un tanar sau o tanara ca el, asa de frumos si de inalt,ar fi plecat demult de-acasa, sa-si gaseasca "norocul",poate ar fi ajuns’ miss ,ori mister univers "
Dar el a ramas acasa,in ascultare , si inhamandu-se la problemele familiei.
Calatoreste atat de mult, dar nu gaseste magaritele.Cand era aproape gata sa renunte,sluga lui ii da un sfat bun:" iata ca in cetatea aceasta este un om al lui Dumnezeu;un om cu vaza;tot ce spune el, nu se poate sa nu se intample.Haidem la el dar;poate ne va arata drumul pe care trebuie sa apucam."
Ce interventie buna!
Oare de cate ori n-au venit si la noi slujitori [poate oameni pe care nu i-am pretuit prea mult,uneori asa ni se par pocaitii, niste neintelesi, niste oameni ratati,...niste "amarati" zicea odata un tanar]...care ne-au sfatuit sa mergem la Dumnezeu, sa-L intrebam care-I sensul vietii noastre, ce merita sa facem cu viata noastra , pentru a n-o irosi in zadar?
Si noi, ca si Saul, gasim motive:" dar daca mergem acolo, ce sa aducem omului lui Dumnezeu?Caci nu avem merinde in saci si n-avem niciun dar de adus inaintea omului lui Dumnezeu? "
Da ,ni se pare ca la Dumnezeu nu putem sa ne ducem cu mana goala, trebuie sa-I dam ceva...Dar ce I-am putea da?
Noi insine n-avem decat "magarite"si le-am pierdut si pe acelea...
Dar slava Domnului, ca El nu vrea nimic de la noi!
Ne vrea doar pe noi insine,sa ne daruim Lui,ca sa faca din noi fii de imparat, sa ne faca "copii ai lui Dumnezeu"Ioan , cap 1: 12-13
Saul a zis slugii: " ai dreptate,haidem sa mergem! :[vers 10 din 1 Samuel, cap 9] Si s-au dus in cetatea in care era omul lui Dumnezeu. Noi suntem ,uneori, mai greu de convins decat Saul.
Poate au trecut ani, zeci de ani, de cautari de "magarite" ,poate ne-am irosit viata si n-am vrut sa venim la Dumnezeu , nici daca ne-au indemnat altii...
Sunt parinti , care toata viata si-au rugat copiii sa vina la Dumnezeu ,sa-l intrebe care-I scopul vietii lor,sa primeasca "ungerea" duhului sfant, care-I facea fii de imparat , si n-au vrut. La fel sunt soti, sotii....
O, daca esti in alergare dupa" magaritele " lumii, lasa-le!Caci lui saul, omul lui Dumnezeu I-a zis: "nu te nelinisti de magarite, ...caci s-au gasit. Si pentru cine este pastrat tot ce este mai de pret in Israel? Oare nu pentru tine?"
Mare minune!Nu te nelinisti de viata ta, de cariera ta,de familia ta, ca Domnul ti-o va da, totul este pastrat pentru tine, dar mai importanta este cununa de imparat...
Asa este, Dumnezeu nu ne lipseste de niciunul din aceste lucruri,El ni le da, chiar mai bune si mai frumoase , daca vrem sa primim ungerea Duhului Sfant, alegerea de a deveni fii ai lui Dumnezeu.
Chiar daca Saul nu intelege cuvintele lui Dumnezeu,acesta deja se poarta cu el ca si cu un imparat; ii da hrana cea mai buna,[ lui, care "nu mai avea merinde in saci], care se cuvine unui imparat.
Ii zice: "mananca,caci pentru tine s-a pastrat...[vers. 24.
Da, de multe ori,Dumnezeu ne daruieste atat de multe si de frumoase lucruri, chiar inainte de a primi sa fim " unsi" de El, ca sa intelegem cat de mult ne iubeste, cat ne vrea pentru El; vrea sa ne faca sa intelegem ca "magaritele "sunt nimic, pe langa darurile pe care ni le pregateste El.
Apoi Saul si omul lui Dumnezeu raman singuri, pentru ca Dumnezeu sa-I poata vorbi direct. Asa e si cu noi, vine vremea cand trebuie sa dam fata cu Dumnezeu, doar noi si El, ca sa-L intelegem, sa credem ca de viata noastra doar Lui ii pasa...
Vine vremea cand ni se spune: " OPRESTE_TE acum, si-ti voi face cunoscut cuvantul Domnului! "
OPRESRTE_TE!
Alergi dupa "magarite "?... NU le mai cauta, caci s-au gasit!
Domnul a gasit tot ce e mai bun pentru tine pe pamantul acesta, dar si pentru vesnicie! Vino la El, sa-I asculti cuvantul, sa vezi ce plan minunat , ce plan pretios are El cu viata ta!
Asa I-a facut lui Saul; "l-a uns, l-a sarutat si a zis:Nu te-a uns Domnul ca sa fii capetenia mostenirii Lui?" Si apoi ii spune tot ce va trebui sa faca mai departe.
Asa iti va spune si tie,tot ce ai de facut, chiar daca "itele " vietii tale sunt acum incurcate, chiar daca "magaritele " sunt pierdute!
Dar cea mai frumoasa promisiune pe care i-o face omul lui Dumnezeu, e aceasta:
"Duhul Domnului va veni peste tine , vei prooroci ... si vei fi prefacut in alt om"[vers. 6 , din capitolul 10.] apoi... fa ce vei gasi de facut, caci Dumnezeu este cu tine"
Da, cei ce primesc dreptul de copil al lui Dumnezeu, devin alti oameni,, care "despart ce este de pret de ce este fara pret".
Haideti, sa lasam "magaritele"vietii acesteia,, sa lasam ce este fara pret , pentru a primi "comorile de intelepciune"
Coloseni 2:3
"sa li se imbarbateze inimile , sa fie uniti in dragoste si sa capete toate bogatiile plinatatii de pricepere, ca sa cunoasca taina lui Dumnezeu Tatal, adica pe Hristos, in care sunt ascunse toate comorile intelepciunii si ale stiintei"


Amin.

COOL









Adăugat în 24/12/2007
Statistici
  • Vizualizări: 2110
  • Export PDF: 1
  • Comentarii: 1
Opțiuni
Romani 8:11 Şi dacă Duhul Celui ce a înviat pe Isus dintre cei morţi locuieşte în voi, Cel ce a înviat pe Hristos Isus din morţi va învia şi trupurile voastre muritoare din pricina Duhului Său, care locuieşte în voi.