Alegerile tinereţii
Autor: Gabriela Turculetu  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de gabriela_esty in 30/10/2007
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi
Alegerile tinereţii

Tinereţea, sau adolescenţa, cum o numim mai nou, este cea mai grea perioadă a vieţii: este perioada alegerilor.

Chiar dacă de multe ori tânărul nu conştientizează suficient cât de importante sunt alegerile făcute acum, unele dintre ele îl vor urma tot restul vieţii. Îşi va alege drumul în viaţă şi şcoala pe care să o urmeze, apoi locul de muncă, partenerul de viaţă. Dar cea mai importantă alegere din viaţa unui tânăr este alegerea lui Dumnezeu.

De multe ori adolescentul visează să îşi clădească o carieră frumoasă, să se realizeze material şi să îşi întemeieze o familie pe dragoste. Dar viaţa nu e atât de simplă cum se vede prin ochii neîncercaţi ai adolescentului. De multe ori, ca să obţii ceva, eşti pus să faci compromisuri.

De aceea am spus şi repet că alegerea cea mai importantă a acestei vârste este alegerea lui Dumnezeu. Numai El este în stare să te îndrume prin viaţă şi să alegi întotdeauna ce e mai bine pentru tine. Iar acest lucru este posibil doar dacă alegi să Îl urmezi pe Dumnezeu, chiar şi atunci când va fi greu, şi să mergi în viaţă după principiile Lui, fără să faci compromisuri.

Dacă vrei să ajungi un om de succes sau bogat, nu alege niciodată să minţi, să înşeli.

Cel mai grav lucru pe care l-am văzut în perioada în care trăim este acela că tot mai mulţi tineri aleg partenerul de căsnicie după alte principii decât dragostea, iar alţii acceptă să fie aleşi în acest mod. Sunt tot mai mulţi tineri care aleg obţinerea confortului în viaţă, căsătorindu-se cu cel sau cea care îi poate oferi aceasta. Apoi urmează o viaţă de familie fără dragoste, iar copiii care apar în acest tip de familie sunt cei mai nevinovaţi, dar şi cei mai nefericiţi.

Vreau să le spun tinerilor care vor să obţină totul uşor şi repede că mai bine se apropie de Domnul şi aşteaptă vremea fiecărui lucru în viaţa lor, decât să regrete mai târziu, dar să nu mai poată schimba nimic, sau schimbarea să coste prea mult. O schimbare târzie poate distruge multe vieţi şi chiar propria ta viaţă.

Cereţi Domnului înţelepciune şi rugaţi-vă pentru pricepere, pentru că doar El vă poate feri de cursa diavolului.

pace!
off...foarte interesant acest esue...dar e trist faptul k de multe ori nu-l lasam pe Domnul sa ne conduca viata....eu ma bucur k EL ink mai bate la inimi dar numai noi sal acceptam .....
Adăugat în 02/07/2009
Te felicit pentru acest eseu si ma bucur pentru sfaturile intelepte pe care le dai celor mai tineri. Mult succes si Dumnezeu sa te binecuvanteze!
Adăugat în 03/07/2009
Da...o luminita in intunericul acestei nopti!Eu personal mai astept luminite din astea care sa ne mai aduca lumina in besna aceasta!Fii biecuvantata de Domnul Isus!
Adăugat în 19/01/2010
Degeaba
Frumos eseul, dar vreau ca sa spun ceva...
Am vazut si vad inca un lucru care se intampla in familiile crestine care au copii la varsta casatoriei, sau care aleg sa faca asta. Nu sunt incurajati spre a astepta momentul potrivit si se grabesc de cele mai multe ori sau sunt oarecum grabiti sa o faca de catre bunci si parinti care abia apuca sa aibe si ei un nepot(nepoata), stranepot(stranepoata). E adevarat ca Dumnezeu te indruma spre partenerul potrivit, dar trebuie sa fim de asemnea constienti ca cea mai mare responsabilitate este a fiecaruia care alege sa se casatoreasca. Ma gandesc la cati tineri se casatoresc in jurul varstei de 20 de ani sau chiar mai putin si ei sunt mai aproape de papusi decat de casatorie, cum spunea un mare predicator. Casatoria necesita atat maturitate spirituala cat si intelectuala.
Sper ca nu am derajat ca am scris prea mult.
Mai sunt si alte lucruri dar nu e loc aici...
Adăugat în 13/07/2010 de Aurelian
Statistici
  • Vizualizări: 3490
  • Export PDF: 1
  • Recomandări email: 2
  • Favorită: 2
  • Comentarii: 4
Opțiuni