Adevărul oamenilor sau Adevărul lui Dumnezeu
Autor: Delia Bucoiu  |  Album: partea 1  |  Tematica: Adevărul
Adaugata in 29/09/2007
    12345678910 8/10 X
Media 8 din 1 vot
Adevărul oamenilor sau Adevărul lui Dumnezeu

Pilat a întrebat: "Ce este adevărul?"

Şi, de acum 2000 de ani, această întrebare răsună mereu în minţile oamenilor. Reprezentantul Imperiului Roman a auzit mărturia condamnatului Iisus Hristos: "Eu pentru aceasta M-am născut şi am venit în lume, ca să mărturisesc despre adevăr", L-a văzut, a vorbit cu El dar nu L-a cunoscut. Urechile îi erau astupate cu dorinţa avidă după funcţie şi măreţie. Nu şi-a făcut timp să pătrundă esenţa Adevărului: bunătate, compasiune, sprijin pentru neajutoraţii societăţii, blândeţe, răbdare, dragoste.

Adevărul guvernatorului roman a fost unul singur: traiul bun pe care îl vroia familiei, siguranţă şi pacea cu poporul. El îşi îndeplinea cu detaşare sarcinile de serviciu, era prea ocupat pentru ca să îşi ridice ochii şi să vadă o realitate pe care numai Persoana Domnului Iisus Hristos a putut-o aduce.

Viaţa diferită a Mântuitorului, iubirea Lui pentru fiecare om în parte, căldura cu care erau înconjuraţi toţi cei care veneau la El, smerenia Celui născut într-un grajd cu animale, sacrificiul de pe lemnul Golgotei, toate au condus la impactul Lui impresionant asupra omenirii.

Miliarde de inimi revitalizate şi transformate, care au trăit minunea: şi-au deschis sufletul înaintea Creatorului şi El le-a turnat pace şi fericire. Omul ce a renunţat la pacat, după ce s-a întâlnit cu Dumnezeu - o altă realitate pe care Cel Rău a vrut s-o anihileze.

Încă de pe timpul Domnului Iisus şi până în zilele noastre, Satan s-a folosit de oameni care să se arate împotriva binelui şi adevărului. Începând de la fariseii şi cărturarii contemporani Domnului şi mergând până la John L. Allen Jr. si Dan Brown, s-a ales neadevărul.

Orbită de necredinţă, răutate şi dorinţa de afirmare de sine, fiinţa umană a vândut adevărul şi a câstigat faima, a lucrat în întuneric şi a devenit incapabilă să accepte lumina, s-a adâncit în mustul clocăitor al împotrivirii şi a devenit răzvrătită, îngâmfată şi pretinsă cunoscătoare a tuturor lucrurilor.

După cum spuneau cu secole în urmă prorocul Isaia şi autorul cărţii Romani, "Adevărul s-a făcut nevăzut" în ochii oamenilor răi, pentru că ei "au schimbat în minciună adevărul lui Dumnezeu". Preoţii cei mai de seamă au pus atunci la cale o uneltire secretă, Iuda a vândut Adevărul pe 30 de arginţi, poporul L-a scuipat şi I-a cerut condamnarea la moarte. Trecătorii L-au batjocorit, soldaţii L-au bătut şi au tras la sorţi pentru haina Lui.

Disputa dintre dorinţa Celui Preaînalt de a salva omul de la moarte şi a-i reda demnitatea şi dorinţa lui Satan de a-l călca în picioare şi a-l distruge a fost una puternică. Lupta dintre bine şi rău a fost una aprigă, dar nu s-a încheiat atunci.

De-a lungul secolelor au urmat tot felul de alte teorii conspiraţioniste, cu argumente care mai de care mai fanteziste...

scopul?
am 2 comentarii
1. imi pare ca nu pre se reflecta titlul in continut, care -i adevarul oamenilor
2. al 2 lea nu-l mai zic, mai slefuieste putin- sa se vada originalitatea (slefuirii)
pt ruben
Draga Ruben,cuvantul adevar mi se pare ca apare in acest articol de aprox 7 ori. Iar aceasta propozitie care se regaseste in articol sper ca te-a luminat." Satan s-a folosit de oameni care sa se arate impotriva binelui si adevarului" Deci? Originalitate? Mi se pare k articolul. Ce poate fi mai original decat sa fi ceea ce afirmi a crede. Iti spune cineva care cunoaste acest mic diamant
:) Ana, la care diamant te referi? la diamantul adevarului, sau la scriitoarea diamant?
si tu ai dreptate, in viata de zi cu zi trairea care corespunde zicerii e o traire de valoarea diamantului, in scris in schimb originalitatea poate sa difere. si eu zic ca si tine ca articolul e k :) Delia nu se supara tare pe mine, si daca se supara ii trece. ea stie ca eu vrea sa scrie si sa scrie din ce in ce mai bine
Adăugat în 22/05/2008
ce este adevarul
ADEVARUL ESTE CUVIMTUL LUI DUMNEZEU.CIND PILAT LA INTREBAT PE DOMNUL ISUS CE ESTE ADEVARUL?EL NU A STIUT PENTRU CA ADEVARUL ERA CHIAR IN FATA LUI.DOMNUL ISUS A ZIS EU SINT CLEA ADEVARUL SI VIATA
Adăugat în 25/10/2009
Statistici
  • Vizualizări: 2960
  • Export PDF: 1
  • Comentarii: 4
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
Opțiuni