”Ne-a mai rămas cartea de cântări”
Autor: George Cornici  |  Album: Schițe literare  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de geocornic in 27/06/2013
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 7 voturi
   Uneori ne amintim episoade frumoase din viața de credință a sfinților . Mi s-a întâmplat și mie de multe ori. De exemplu ieri, 25 Iunie, 2013. Dintr-o dată mi-a venit în gând un episod relatat de fratele Richard Wurmbrand în una din cărțile lui. N-aș putea spune de ce chiar atunci mi l-am amintit. Dar știu că nimic nu e la întâmplare. Poate Dumnezeu a vrut din nou să arate un exemplu de devotare totală în viața de credință, un nou imbold pe calea către Cer. Tocmai de aceea am hotărât să-l aștern pe site-ul LUMINI DIN PARADIS.
   Vremuri grozave au fost în România pe vremea colectivizării. Știm cazuri când cei ce nu voiau să se înscrie erau luați, duși și niciodată nu s-au mai întors acasă. RW relatează în una din scrierile lui despre o familie de creștini. Reprezentanți ai autorităților opresive au venit la acea familie și după ce le-a luat pământul, le-a mai luat și vitele, și plugul, și alte unelte necesare la o gospodărie pe care au întreținut-o în mulți ani de trudă și sacrificii. După plecarea solilor colectivizării (sau mai bine zis solii satanei)  soția se duce la soț și cu lacrimi în ochi îi spune:

   ”Ne-au luat totul!”

   La care soțul răspunde:

   ”Nu ne-au luat chiar totul. Ne-au lăsat cartea de cântări; vom cânta din ea și ne vom înviora sufletele zilnic și cu ajutor de sus vom reface ce ne-au luat”


    Aceștia sunt adevărații urmași ai Domnului Isus, cu un spirit de dedicare și mulțumire chiar în cele mai dificile situații din viață. Omul nu trăiește numai cu pâine...

 

 

 

George Cornici/26 Iunie, 2013
Nu-i puţin lucru să te mulţumeşti cu o carte de cîntări! Sfinţii Domnului iubesc tot ce este al Lui şi pentru El! Fiţi binecuvîntat, avem ce învăţa.
Adăugat în 27/06/2013 de floridinmaracineni
..erau deasupra ''pierderilor'' suferite, se aflau in Domnul!
Adăugat în 27/06/2013 de sanda_tulics
Trebuie sa va relatez si eu un episod la fel de autentic, despre bunicii mei, preot ortodox si preoteasa: dupa ce comunistii le-au luat tot(20 de ha de pamant arabil, 20 ha de padure, 2000 m teren intravilan si o casa in Craiova)bunicul meu a zis cu tristete: "Preoteaso, ne-au luat tot!"La care, bunica mea, cu dragoste si blandete, a replicat: "Nu-i adevarat, ne-au ramas copiii si sunt sanatosi !"
Adăugat în 07/07/2013 de loredanam
Va marturisesc frate George, ca m-a emotionat pana la lacrimin acest episod.
Citind si din comentariul sorei Dabniela, am zambit la mesajul lasat. Asta inseamna ca indiferent de situatie, lumina biriueste mereu intunericul. Fiti binecuvantat !
Adăugat în 09/07/2013 de viorel77
Statistici
  • Vizualizări: 992
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 4
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni