O dimineata in Apuseni
Autor: Cristina Olariu  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 30/08/2007
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

Fiecare fir de iarba purta povara stropului de roua. Aplecate, garbovite in aburul diminetii, firele de iarba stateau ascunse in anonimat.

Si atunci minunea s-a produs. Razele soarelui, indraznete si jucause au aprins povara de roua. Poiana s-a transformat intr-o mare impodobita cu cristale.

Surprinzatoare podoabe pentru ceva atat de efemer! Cata risipa, cine sa o priveasca si sa o salute?

Ce intrebare neroada! Nu eram eu acolo sa primesc lectia firelor de iarba?In spectacolul diminetii, oferit cu generozitate de natura, iarba de pe camp vorbeste despre Creatorul ei.

Cine baga in seama stropul de apa care picura de la robinet? Dar un strop de apa, pe un fir de iarba in lumina diminetii straluceste de-ti ia ochii.

Ce suntem noi fara Dumnezeu? Recipiente goale.

Cata ingeniozitate sa transformi banala apa in margaritare. Ce simplu si la indemana pentru El!

Oare cum ne va impodobi pe noi? Sfintii Lui vor straluci ca stelele cerului, ne promite in Scriptura. Nici nu mi se pare complicat. Daca se reflecta El in noi... e floare la ureche.

Si apoi poverile... Le spunem handicapuri. Lipsuri. Privatiuni pe care trebuie sa le induram. O lista de lucruri, sau uneori unul singur dupa care tanjim, pe care daca l-am avea ne-am socoti intregi.

Uneori e mai multa iubire. Alteori respect sau sanatate.

Se intampla ca povara sa fie doar absenta unui cuvant frumos care nu mai ajunge la noi. E o criza ce pare ca nu se mai termina.

Cu totii purtam poveri. Dar in lumina Duhului lui Dumnezeu, aceste handicapuri devin avantaje. Parghii care ne distrag atentia de la mizeria lumii si ne directioneaza spre Dumnezeu.

Sa fim onesti, de cate ori nu ni s-a intamplat ca amaraciunea unei infrangeri sa ne ancoreze mai profund in Dumnezeu. O suferinta care ne-a facut sa stralucim. Sa invatam sa mangaiem, sa incurajm, sa alinam, doar pentru ca am trecut si noi printr-o experienta similara.

Povara bobului de roua purtata de banalul fir de iarba, intr-o buna zi va fi transformata in podoaba.

Vom straluci ca stelele cerului.



Pretutindeni, de m-s uita,
Peste tot, vad splendoarea Sa,
Si am motiv de-a-L lauda.
frumos, f frumos eseu...multumim Cristina!!
F.f. frumos eseu sa stii ca de multe ori nu stim sa vedem slava Domnului si in lucrurile mici dar fiecare fir de iarba ne poate arata ce minunat e Dumnezeu. God bless you .thanks Christina
un picur de roua..un gand curat!
Ce ganduri frumoase..si cata sensibilitate..cred ca si Domnului I-au placut,tot ce vine din inima..
Ai dreptate..in finalul eseului,,vorbeai de suferinta..care ne face intr-adevar mai puternici in credinta si ne apropie mai mult de El,, chiar daca vrem mereu sa o ocolim.Domnul sa te binecuvinteze si sa te ajute sa iti folosesti in continuare darul ce ti-aa fost dat..sa scrii expuneri atat de minunate.
Adăugat în 07/08/2010 de iubitica
Statistici
  • Vizualizări: 2001
  • Export PDF: 1
  • Recomandări email: 1
  • Comentarii: 4
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni
De același autor
Din același album
Romani 8:11 Şi dacă Duhul Celui ce a înviat pe Isus dintre cei morţi locuieşte în voi, Cel ce a înviat pe Hristos Isus din morţi va învia şi trupurile voastre muritoare din pricina Duhului Său, care locuieşte în voi.