Primenit... în Tine...
Autor: Ema Mocan  |  Album: fara album  |  Tematica: Mărturii
Adaugata in 10/07/2007
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi
Primenit... în Tine...

Mă lupt ... mă lupt să ies afară din tot ce mă poate despărţi de Dumnezeu şi de viaţa din belşug de care mă pot bucura întorcând spatele celuilalt stăpân.

Deşi m-am născut într-un mediu neoprotestant, totuşi, mai ales la vârsta adolescenţei, am ales să cunosc doar o umbră, o imagine făurită de mine a Dumnezeului Adevărat.

La începutul adolescenţei mi-am ales greşit valorile şi modelele, simţind astfel un tot mai izbitor contrast între Dumnezeu, viaţa dinăuntru şi cea dinafara pereţilor Bisericii. Am ajuns în scurt timp victimă ... victimă a ceea ce dispreţuiesm înainte, ţinând în mână armele diavolului – ura, răutatea şi dispreţul. Da .. din nefericire i-am deschis drumul, iar el, diavolul, nu s-a mulţumit doar să intre şi să iasă repede, ci s-a oferit să-mi paveze tot drumul, cu cât mai multă apropiere de păcat, cu atât mai multă depărtare de Dumnezeu.

Au fost momente de luptă duse cu mine însămi, cu firea şi cu orgoliul, dar mai apoi am acceptat să-mi recunosc vina , să-mi plec capul şi să zic: " Doamne, ai milă de mine, o păcătoasă! " De fiecare dată m-a surprins iertarea lui Dumnezeu, liniştea şi pacea sufletului în urma căinţei. Nu puteam şi nu pot să spun decât " Trebuie să existe Dumnezeu! ", de aici dorinţa de a mă schimba, de a avea pace şi împlinire.

Astăzi, mai sunt în procesul înnoirii minţii şi al formării unui nou sistem de valori care să-mi guverneze noua viaţă, şi toată viaţa va trebui să copiez şi să aleg chipul Noului Model.

Ştiu şi cred că drumul adevăratei credinţe e îngust, dar trebuie să intru pe poarta cea strâmtă, pentru că am înţeles că nu există decât două naşteri –una din carne şi una din Dumnezeu, două căi, două lumi, două împărăţii, doi Stăpâni, o viaţă şi o luptă, iar eu, omul, nu pot fi neutru.

De ce botez ? Pentru că Dumnezeu ne smulge dintr-o lume, dar nu ca să trăim pustnici, ci să intrăm în altă lume, în Biserica Lui, în care să adunăm pentru Împărăţia Lui.

Acum sunt fericită pentru că Tu ai murit pentru mine ca eu să trăiesc prin iubire, PENTRU TINE !

Mulţumesc, Doamne, că m-ai aşteptat şi ai avut răbdare cu mine, să ajung să intru în Biserică, şi să gust din Viaţă în Numele Tău. Ştiu că aici e abia începutul ...

 

superb:)
foarte fain:) un adevar pe care l-am trait si eu:) fi binecuvantata:)
O buna alegere
Fii binecuvantata, Ema! Ai scris ceva de folos pentru cei tineri...
curat si sincer
Ema, citind eseul tau mi-am revazut zbaterile launtrice regasindu-ma mai ales in acel proces de care aminteai. Inteleg acum cat de valoros pentru om este sa caute pe Dumnezeu si sa admire frumusetea Lui! Personal mi-a fost de folos ce ai scris! Fii tare!
Doar in El...
O marturisire de credinta in care ma regasesc. Doar in El ne aflam rostul pe acest Pamant.
superb eseu:)Fii binecuvantata de DUMNEZEU.
Adăugat în 30/04/2008
Statistici
  • Vizualizări: 3209
  • Export PDF: 1
  • Comentarii: 5
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni