Alege regizorul vieţii tale
Autor: Adriana Vlas  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 07/07/2007
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Alege regizorul vieţii tale

Filmul vieţii... la cele mai multe persoane, este ceva de genul:

"- prea tânăr,

- prea fără griji,

- prea sigur de sine,

- prea fericit,

- prea ocupat,

- prea îngrijorat,

- prea bătrân,

- prea târziu."

Îţi faci timp să citeşti Biblia?

Îţi faci timp să fii mântuit?

Îţi faci timp să te rogi?

Oare eşti prea preocupat de lucrurile de mai sus, încât să uiţi să îţi faci timp să te rogi şi să citeşti Biblia?

Viaţa este scurtă, trece repede, ca un film, iar acest film alegi tu cum să fie conceput şi regizat. În acest film tu alegi ce rol vrei să ai şi cum să joci. Dacă alegi să stai lânga Isus şi să traieşti pentru El şi împreună cu El, pentru a putea duce la îndeplinire planul şi scopul Lui cu privire la viaţa ta, vreau să-ţi zic că ai ales rolul cel mai bun din film. Iar pentru aceasta trebuie să învăţăm să ne supunem Lui, aşa cum un actor se supune regizorului şi încearcă să facă totul perfect şi ca totul să iasă aşa cum îşi doreşte regizorul. În cazul nostru, regizorul este Dumnezeu. Aşa că noi trebuie să ne jucăm rolul în viaţa aşa cum Domnul vrea şi cum El a ales un plan şi un scop pentru noi încă mai înainte de a ne fi născut.

Aşa cum într-un film sunt alese persoanele pentru a juca un anumit rol, pentru că li se potriveşte cel mai bine, aşa şi Dumnezeu a ales un rol unic şi specific pentru noi, pentru fiecare în parte, pe care trebuie să-l jucăm şi să-l ducem la îndeplinire. Iar acest rol să-l jucăm cât de bine putem şi să dăm tot ce avem mai bun din noi pentru a ieşi totul perfect. Hai să dăm tot ce avem mai bun în noi pentru Isus şi să încercăm să facem tot posibilul să facem voia Lui şi să ducem planul Lui cu viaţa noastră la bun sfârşit. Ca atunci când se va termina acest film scurt, Creatorul nostru să fie mulţumit de noi. Atunci când un actor joacă într-un film, face tot posibilul să joace cât mai bine, pentru ca să fie promovat şi în viitor să i se dea un rol mai bun. Noi, pentru a ajunge acolo unde Domnul ne vrea, trebuie să începem să facem lucrurile mici şi neînsemnate cât de bine putem, pentru a fi promovaţi, pentru a ni se încredinţa lucruri mari.

Cum poţi să ajungi să fii un om de valoare, dacă nu treci prin foc şi încercări, dacă nu eşti şlefuit şi dacă nu înveţi pentru a fi promovat? Cum înveţi aceste lucruri, dacă nu atunci când Dumnezeu te trece prin încercări pentru a te modela şi forma? Hai să încercăm să facem totul după placul şi voia Domnului şi atunci când nu ştim ce să facem, să-I spunem Lui să ne înveţe ceea ce trebuie să facem, pentru ca, atunci când va fi să se termine totul, să nu fie prea tarziu.

Va fi într-o zi şi pentru tine prea tarziu? Sper din tot sufletul că nu.

"Dar adu-ţi aminte de Creatorul tău în zilele tinereţii tale, până nu vin zilele cele rele." (Eclesiastul 12:1)

O, scumpilor, Domnul să vă întărească şi să vă dea biruinţă în toate. Ştiu că vă este greu, dar hai să încercăm să dăm tot ce avem mai bun pentru Dumnezeu, pentru că El asta a făcut, a dat tot ce a avut mai bun pentru noi, L-a dat pe singurul Său Fiu pentru noi ca să putem fi iertaţi. Poate vei zice că este greu sau că nu vei reuşi ca în fiecare zi să dai tot ce ai tu mai bun pentru El şi să faci totul pentru El. Sigur nu vom reuşi să ne dedicam în totalitate Lui, zilnic, decât cu ajutorul Său. Aşa că hai să încercăm să facem totul împreună cu El şi să conştientizăm că fără El nu putem face nimic bun şi de calitate, că fără El suntem nimic şi că toate depind de El. Poate că de multe ori nu înţelegem de ce mai trebuie să trecem prin diferite încercări, dar sigur Domnul ştie de ce mai îngăduie sau ne lasă să mai trecem pe acolo, pentru că El are un plan cu viaţa ta. Tu aşteaptă-te ca, atunci când te vei ridica, să fii promovat, căci cu El biruieşti şi vei birui orice ispită. Aşteaptă-te la lucruri mari şi la binecuvântări, căci El te trece cu un scop pe acolo, pentru a te pregati pentru ceea ce vrea El să facă din tine, cu tine şi prin tine.

Domnul să vă binecuvânteze şi să ne dea înţelepciune fiecăruia şi să ne înveţe cum să o folosim. Domnul să vă poarte pe braţele Sale şi să ne ajute să facem totul după placul şi voia Lui.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 2557
  • Export PDF: 3
  • Favorită: 3
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni