Testul de familiaritate...
Autor: Gili Indrie  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 23/06/2007
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Testul de familiaritate...

D
ezastrele naturale au însotit viata omului pe pamânt ca o aducere aminte din partea cerului ca îndelunga rabdare a lui Dumnezeu are si ea o limita, ca omul este responsabil sa-si construiasca drumurile vietii în perimetrul moral trasat de Dumnezeu, si ca neascultarea încapatânata aduce dupa sine, uneori, masuri disciplinare exemplare.


Noe
si Lot sunt doua personaje care au supravietuit unor astfel de pedepse generale unice.


P
rintre elementele care au supravietuit cataclismelor s-au gasit o valiza, cu marca Shopping Center Sodoma, care apartinuse lui Lot si fragmente din biblioteca pe care Noe a avut-o în corabie. Va rugam sa cititi cu atentie piesele inventariate din valiza lui Lot si biblioteca lui Noe si sa verificati care din subiectele sau cuvintele citite va sunt familiare si care va sunt straine. Acordati un punct pentru fiecare cuvânt care la simpla citire va comunica ceva sau stiti despre cine este vorba sau, în cazul referintelor biblice, stiti ideea centrala din textul vizat.


Iata o parte din subiectele aflate pe lista de inventariere din valiza lui Lot:

Versace, Rauzan, Cosmopolitan, Eminem, Puma, Di Caprio, Sagetator, Swatch, Evanesence, Cool Girl, House party, Lord of the Rings, Avon, Pink, Rai de ..., Outkast, Spider man, 4x4, No Doubt, Brad Pitt, DJ Bobo, Hot Style, Orange, B.U.G., Dolomite, David Beckham, Chat Room, Justin Timberlake, ABS, FHM, piercing, Denim, Chelsea, Avantaje, Gay, Ferrari, Atomic, Alix Avien, Ikebana, Patrol, Goran Bregovici, iarba, Money, money, money .


Iata o parte din subiectele aflate pe lista de inventariere din biblioteca lui Noe:


David Livingstone, Psalmul 1, Traian Dorz, Iosua 1:8, Dwight L. Moody, Ioan 14:6, Oswald Chambers, Romani 12:1-2, James Dobson, Psalmul 119, C.S. Lewis, 1 Corinteni 13:1, Billy Graham, Psalmul 91, Richard Wurmbrand, 2 Timotei 3:16-18, John Stott, Matei 6:33, Michael W. Smith, F.A. 4:12, John Wycliffe, 2 Cronici 7:14, Charles Swindoll, 1 Ioan 1:9, John Wesley, Evrei 12:1-2, Dumitru Cornilescu, Apoc. 22:12, Hudson Taylor, Filipeni 4:6-7, Costache Ioanid, Iacov 4:4, Iosif Ton, Psalmul 23, Daniel 1:8, John MacArthur, Marcu 16:16, Nicolae Moldoveanu, 2 Corinteni 3:18, DC Talk, Ioan 3:3, Levitic, Galateni 5:22-23.


Comparati suma de puncte adunate separat la cele doua liste de inventariere si raspundeti la întrebarea: unde am mai multe subiecte care îmi sunt mai familiare?
Au fost asezate împreuna elemente care tin de caile Domnului si de caile lumii... Care îti sunt mai familiare si care îti sunt straine?


Nu cumva esti mai familiar cu lucrurile din lume, ca si Lot, si mai strain de caile Domnului?
Daca este asa, a venit vremea sa te faci prieten cu Noe.
Felicităti domnule, deşi listele ar fi putut conţine fiecare chiar mult mai multe elemente (cuvinte, formule). Apreciez oamenii ca dumneavoastră care au curajul să îşi conştientizeze semenii de ralitatea pe care o trăim sau în care ne complacem din diferite motive. Desigur că povestea conţime o doză de eroare istorică (pe care unii poate nici n-o remarcă) - pentru că Lot şi Noe ar fi trebuit să fie din generaţia noastră ca să se potrivească ilustraţia - dar oricum, mesajul intenţionat este relevant, chiar dacă procedura suferă puţin de anacronism. Deşi m-am regăsit preocupat în mare măsură de lucrurile din biblioteca lui Noe, am de luptat cu spiritul vremii în care trăim este din ce în ce mai greu să trăim ca Noe, dar nu imposibil. Salutări.
Viorel
Statistici
  • Vizualizări: 2338
  • Export PDF: 2
  • Favorită: 2
  • Comentarii: 1
Opțiuni