Un atlet al lui Hristos
Autor: Seba (www.pasi.ro)  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 01/06/2007
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Un atlet al lui Hristos

Când s-a auzit fluierul arbitrului care marca sfârşitul de meci dintre Fc Liverpool şi Ac Milan, în finala Champions League, am asistat la o dovadă incredibilă de mulţumire adresată Domnului nostru Isus Hristos, de către "cel mai mare fotbalist la ora actuală", conform specialiştilor de la Gazzetta dello Sport. El este golgheterul din ediţia actuală a Cupei Campionilor, brazilianul KAKA! Acesta a căzut în genunchi, şi-a dat tricoul echipei jos, purtând un altul pe sub, pe care era inscripţionat mesajul "I BELONG TO JESUS" (APARTIN LUI ISUS), şi s-a rugat, acolo, pe teren, sub văzul a câtorva zeci de mii de spectatori, şi a celor peste 200 de milioane de telespectatori din lumea întreagă.

Cu siguranţă, dacă ţinem cont de durata "momentului", de impact, de persoană, putem afirma că este una din cele mai eficiente propovăduiri a lui Isus din toate timpurile. În toată istoria nu cred să fi existat vreun evanghelist care să "predice" la atât de mulţi oameni odată! Prin acest gest, brazilianul KAKA a scris o pagină unică de istorie consemnată pentru eternitate în Cronicile lui Dumnezeu şi ale omenirii. KAKA şi-a îndeplinit la cel mai înalt nivel, rolul său de ambasador al cerului sub privirea plină de bucurie a Lui Dumnezeu care a fost reprezentat în faţa întregii omeniri de încă un copil al Său.

Pe numele său întreg, Ricardo Izecson dos Santos Leite aka, KAKA este mijlocaşul "minune" al Braziliei, şi al lui Milan. Născut în Brazilia în 1982 într-o familie de protestanţi evanghelici, acesta este recunosct pentru credinţa lui în Isus, dar şi pentru afişarea în mod public a acesteia. Aproape toţi oameni care-l înconjoară pe brazilian vorbesc despre moralitatea şi credinţa lui în Dumnezeu. Pe parcursul transmisiunii în direct a finalei, comentatorii au vorbit în repetate rânduri despre viaţa morală a lui KAKA şi despre faptul că el îi aparţine lui ISUS.

În CV-ul său, declară Biblia ca fiind cartea preferată. După fiecare gol arată spre cer, în semn de mulţumire adus Domnului, datorită căruia joacă în prezent. La vârsta de 18 ani a suferit o ruptură de coloană într-un accident la un bazin. Doctorii au spus că este foarte norocos dacă va mai umbla vreodată drept. El însă, nu contenea să le spună oamenilor că evenimentul a fost cu voia lui Dumnezeu, şi că doar mila LUI l-a salvat. După 1 an de durere şi recuperare intesivă, a intrat pe teren la echipa sa din Brazilia, Sao Paolo. Cu 14 minute înainte de sfârşitul meciului din finala cupei a marcat 2 goluri. Atunci specialiştii au declarat că revenirea lui în joc a fost fenomenală, şi că după, o perioadă atât de lungă de recuperare, ceea ce a făcut KAKA este senzaţional. El îi multumeşte lui Dumnezeu pentru asta. De atunci, cariera sa a avut un traseu fulminant. A fost convocat la echipa naţională a Braziliei pentru Mondialul din 2002, dar nu a apucat să joace decât la cel din 2006, unde a avut o contribuţie semnificativă, este jucător la una dintre cele mai mari echipe de club din lume Ac Milan, a dat nenumărate goluri, a primit mai multe premii de la FIFA şi UEFA precum: Bola de Ouro (Balonul de aur, pentru cel mai bun jucător din Brazilia) în 2002; Cel mai bun mijlocaş la o echipă de club 2004-2005; Cel mai bun fotbalist din Serie A (Italia), Golgheterul Champions League 2006-2007 (cu 10 reuşite), Jucătorul Preferat al Fanilor din Champions League 2006-2007 (în urma unui concurs de votare prin sms de către 10.000 de fani) şi este nominalizat la cea mai prestigioasă distincţie pe care o poate primi un jucător fotbalist în timpul carierei sale, Balonul de Aur, premiu care se oferă celui mai bun jucător de fotbal din lume dintr-un sezon.

După toate acestea, el a rămas supus lui Hristos. Este un creştin în adevăratul sens al cuvântului. Nu se rezumă doar la a "respecta Legea", şi a duce viaţa unui "creştin defensiv" din băncile bisericii, ci el însuşi se oferă ca exemplu. O face pe teren prin talent, prin joc, prin stil, prin modestie, prin sportivitate. Nu ai să-l vezi niciodată înjurând, în contrast cu majoritatea fotbaliştilor pe care i-am urmărit. Ca să întâresc ideea de creştin de care dă dovadă, el mărturiseşte oriunde dragostea sa pentru Cristos: pe teren, în afara lui, în viaţa personală (s-a căsătorit virgin, cu toate că a fost batjocorit de superstarurile internaţionale, care şi-au creat reputaţia de mari cuceritori).

Când crezi că viaţa unui super-star de fotbal nu poate fi mai complicată, între meciurile naţionalei ale echipei de club, antrenamente, plimbări de pe un continent pe altul, Kaka nu încetează să ne uimească prin dragostea care a sădit-o Hristos în el. A fost numit de către ONU cel mai tânăr Ambasador împotriva Foametei Mondiale în 2004, având deja câteva acţiuni caritabile în spate.

Privind acest tânăr care şi-a dat viaţa în mâna Fiului lui Dumnezeu, putem observa fără nici un dubiu, eliberarea, dragostea, puterea şi speranţa care vin odată cu credinţa în Domnul Nostru Mântuitor Isus Hristos.

KAKA este exemplul viu că într-o lume imorală se poate trăi şi altfel. Se poate merge împotriva curentului "Pot totul în Hristos, care mă întăreşte." [Filipeni 4:13]


Frumosa marturie!
"Marturisindu-L pe Dumnezeu prin viata ta, vei atrage privirile celor din jur."
domnul sa fie laudat
text
Uimitor!Dumnezeu sa fie laudat!E prima data cand aud de un fotbalist slujitor al Domnului!Cred ca acest om a aratat multor persoane ca nu-i este rusine sa arate ca e slujitorul Domnului!
Frumos tinand cont ca el e fotbalis si rar vezi fotbalisti care nu injura!
Incredibil !
Ce maret Dumnezeu avem ! Nici prin cap nu-mi trecea ca ar fi fotbalisti crestini. Dumnezeu lucreaza cu adevarat si omul asta este cu adevarat un AMBASADOR al lui Hristos pe pamant. M-a incurajat ceea ce el a facut pe teren. El este cu adevarat dovada vie ca Isus e Viu in el. Prin toate actiunile sale, e de la sine inteles ca toata gloria este a Domnului Nostru!
KAKA este un exemplu bun, un adevarat crestin in lume. Sunt uimit de modul in care Dumnezeu isi aduce oamenii Lui pt a se descoperi lumii. Maret Dumnezeu avem!
Un alter al lui Hristos
este rau fata de biserica
kaka o sa isi spuna marturia in romania
il apreciez mult pe kaka! o sa puteti asculata marturia lui despre cum s-a intors la hristos in timisoara in data 4-6 iunie 2008 la o evangelizare nationala unde va predica Franklin Graham fiul pastorului Billy Graham,si il veti putea asculta pe Michael W Smith.
*
imi cer iertare pentru greseala mea enorM de mare scriind Hriston cu h(mic)!!! GOD BLESS YOU ALL!
kaka o sa isi spuna marturia in romania
il apreciez mult pe kaka! o sa puteti asculata marturia lui despre cum s-a intors la hristos in timisoara in data 4-6 iunie 2008 la o evangelizare nationala unde va predica Franklin Graham fiul pastorului Billy Graham,si il veti putea asculta pe Michael W Smith.
Am urmarit o parte a finalei,dar cred ca am pierdut cel mai frumos moment,,Kaka pentru Isus".Nu stiam multe despre el,dar de acum cred ca o sa-l privesc cu alti ochi!
Slava lui Dumnezeu ! Sper ca si eu sa-l pot lauda pe Dumnenezeu prin sportul pe care il practic si este ceva rar in lume Maret este Domnul Nostru Isus Hristos
Adăugat în 05/01/2008
Cel m`ai bun fotbalist la ora actuala..are tot ce ii trebuie..o familie..o casa..cunoscut..bani numai zic...si e si credincios..acuma sincer..kti baieti sunt care se insoara virgini?:) baietii..rar...fete..la fel..;) in fine..bravo lui..;) respectele noastre..:)
Adăugat în 06/01/2008
excelent
Binecuvintat fie Domnul pentru astfel de crestini!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Adăugat în 20/02/2008
astai norocul lui kaka care dumnezei din univers cas cam mult
Adăugat în 06/04/2008
Crede si vei fi mantuit tu si toata casa ta
este frumos ca un fotbalist il iubeste pe domnul ISUS care a murit pentru toti oameni ca sa nu mergem in iad si sa ne pocaim. Kaka este cel mai bun fotbalist pentru mine si ne uimeste prin viteza lui pentru ca domnul ISUS ii da putere.El crede si domnul il ajuta mereu, sa luam exemplu de la un fotbalist care nu este inebunit dupa faima si bani din fotbal.Caci domnul ne da oxigen,mancare,ploaie,soare,ne binecuvateaza viata. ''Binecuvantat sa fie Domnul in veci de veci si laudat amin''
Adăugat în 26/05/2008
Dumnezeu sa-l tina in mina sa
Chiar si intr-o lume imorala se pote trai curat in naintea Lui Dumnezeu. El KAKA este un exemplu de urmat pt noi toti. Numai ginditiva ca el a biruit rusinea si sea prezentat in fata a miilor de spectatori adevarata lui identitate. Rar mai intilnesti in ziua de azi in crstinism un asfel de tinar care sa infrunte rusinea si sa-L marturiseasca pe Dumnezeu indiferent de circumstante. Doresc ca pri-n exemplul lui Dumnezeu sa transforme mult suflete spre slava Lui.
Adăugat în 27/05/2008
Iisus
Felicitari pentru tine k tiai lasat viata in mainele lui Hristos! amin
Adăugat în 27/08/2008
binecubantat sa fie dumnezeu
Dumnezeu e un Dumnezeu mare si putem vedea asta peste tot in jurul nostru.daca un fotbalist de talia lui kaka il poate slavi pe acest Dumnezeu minunat noi de ce ne rusinam uneori sa o facem?sa luam exemplu de la acest fotbalist pentru care Domnul Isus Hristos este cel mai important.SLAVIT SA FIE ISUS.
Adăugat în 04/09/2008
---
rar mai vezi oameni ca si KAKA care sa faca ce o facu el pe teren.....rar vezi oamnei..si dak nu is pe teren in viatza de zi cu zi..la scoala...pe strada...sa marturiseasca despre Domnu..Domnu sa il binecuvinteze p KAKA....
Adăugat în 08/09/2008
DOMNUL ISUS pe care-L marturiseste KAKA sa-l tina in mana SA ATOTPUTERNICA totdeauna....BINECUVANTAT SI LAUDAT sa fie DUMNEZEU ca a ales si staruri...SA-L MARTURISEASCA PE CEL ADEVARAT,VIU,PE MANTUITORUL SI DOMNUL DOMNILOR,REGELE REGILOR SI IMPARATUL IMPARATILOR....
intr-adevar prin ceea ce a facut kaka pe teren a marturisit fara rusine intregii lumi pe MANTUITORUL SI DOMNUL lui....GLORIE DOMNULUI!!!
Adăugat în 31/10/2008
Statistici
  • Vizualizări: 10172
  • Export PDF: 1
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 24
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni
Daniel 3:18 Şi, chiar de nu ne va scoate, să ştii, împărate, că nu vom sluji dumnezeilor tăi şi nici nu ne vom închina chipului de aur pe care l-ai înălţat!”