Esti de-acord?
Autor: Narcis Daniel Bothaza  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 31/03/2007
    12345678910 0/10 X

Frate, sora traim intro lume plina de pofte si de lucruri care ne atrag atentia si fara sa ne dam seama ne despartim de Domnul putin de putin. Vreau sa va spun caci si pentru mine este acest eseu.

Prima parte acestui eseu incepe asa:

-Esti de-acord ca un televizor sa iti fure o zi intreaga sau o ora din timpul tau liber si sa nu te lase sa citesti Biblia pentruca e un film "fain" la PROTV?<br/>- Esti de-acord sa stai acasa sa dormi toata dupamasa cand tu trebuie sa fi la biserica? - Esti de-acord cand spui eu sunt crestin dar nu are nimic ca "fumez" sau daca "beau" ca stiun ca nu ma voi imbata si nu o sa am probleme in familie. --SA STI FRATE CACI TOATE ACESTEA SI MAI MULTE SI NU ARE ROST SA LE SPUN CACI LE STITI DEJA NE DAUNEAZA SANATATEA. POATE VA INTREBATI DE CE SANATATEA? DACA NU ESTI BUN CU TINE SI CU FAMILIA TA SI NU DEDICI TIMP PENTRU DOMNUL SI FAMILIA TA ATUNCI TOATE ACESTEA ITI DAUNEATA GRAV SANATATEA. IN PARTEA DE FAMILIE: In partea de familie te vei imbolnavi in multe feluri: de exemplu lucrul. Cum dauneaza lucrul? E foarte simplu! In primul rand doresti mai multi bani si stai ore extra la lucru si iti lasi familia singura acasa toata saptamana si ea sufera pentru nu esti langa ei si poate ca asta va afecta copii tai si sotia ta va fi mai distanta de tine. IN PARTEA BISERICI: O sa te departezi de Domnul si vei ramane acasa Duminica cand ceilalti frati ai tai se duc la biserica si vei spune scuze ca esti obosit si vei ramane acasa si te vei gandi cum sa castigi mai multi bani la lucru sau cum sa faci ca seful tau sa iti dea mai multi bani si asta te ava afecta foarte mult si timpul care il aveai inainte pentru Domnul acum va disparea si timpul care il aveai pentru familia ta nu va mai fi. --ESTI DE-ACORD SA TI SE INTAMPLE ASTEA? FI ALATURI DE DOMNUL SI DE FAMILIA TA SI DE DOMNUL SI FI TOTDEAUNA IN POZITIE DE APARARE DE LUMEA CARE ESTE IN JURUL TAU. RAMAI CU GARDA SUS SI NU LASA CA LUMEA SA TE "PESCUIASCA" CU PLACERILE EI! FI ATENT! RAMAI TOTDEAUNA APROAPE DE BISERICA! RAMAI ALATURI DE FAMILIE! RAMANI ALATURI DE DOMNUL! AMIN.

Imi pare rau pentru greseli dar 5 ani afara din tara mea Romania am uitat unele cuvinte si multe parti gramaticale! Cu mult respect! Imi cer scuze si cititorilor.
sugestii
Benefica ideea eseului "Esti de acord?" Toate afirmatiile sunt adevarate si intrebarile bine puse.

Ce v-as sugera este ca, inainte de a oferi publicului larg un material, sa il verificati din punct de vedere gramatical. Eseul citat este plin de greseli gramaticale si ar fi pacat ca aceste greseli sa fie o pricina de poticnire pentru cititori.

Cu cele mai bune ganduri,
Vicki Sasu
Statistici
  • Vizualizări: 1895
  • Export PDF: 1
  • Comentarii: 2
Opțiuni