Religie sau Credinta
Autor: Cosmin Pascu  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 10/11/2006
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Religie sau Credinta

"Fiindca atit de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentruca oricine crede in El, sa nu piara, ci sa aiba viata vecinica." Ioan 3:16

40% din oamenii din lumea Vestica sunt in cautarea unui fel spiritualism. "Da-mi un lucru de care pot sa ma folosesc si il voi pretui cu toata viata mea", este unul din cele mai dese principii rostite de catre cei care se aventureaza in astfel de culturi sau religii. Ce este o Relgie sau un Cult, nu este necesar sa explicam - insa in ceea ce o religie sau un cult cred sau isi pun bazele doctrinare, trebuie discutat.

Suntem cu siguranta inconjurati de Postmodernism, iar in acest secol, fiecare lucru sau fiecare persona in sine trebuie sa fie inradacinat in adevar. Cand me refer la un lucru, nu ma refer ca acesta in sine este adevar, insa acesta ar putea sa ne directioneze spre adevar. Legea sau Cuvantul scris al lui Dumnezeu ne arata in cine sau spre cine sa ne indreptam atunci cand dorim sa alfam despre Adevar. Putin mai sus am spus ca si omul trebuie sa fie inradacinat in adevar. Problema fiecarei personane este ca el sau eu nu este si nici nu resprezinta adevarul! Doar Unul singur poate proclama acest lucru, Isus Christos. El este singura persoana care ne poate oferi acest adevar pentruca El este Adevarul.


   Daca Isus este Adevarul, eu cine sunt?


Ca si copii ai lui Dumnezeu, nascuti in Isus Christos, (noi) suntem mesagerii acestui adevar. Nicodim, in pasajul din Ioan 3, trebuia sa reprezinte acest adevar. Isus in momentul in care îi ceruse lui Nicodim, ca acesta trebuie sa fie nascut din nou, a fost foarte surprins ca Nicodim nu stia scopul si nevoia acestei nasteri din nou. Cum se poate un lucru ca si acesta?(vezi 3:3-10)


Nicodim un om religios dar, nu, credincios?

Cu siguranta Nicodim era un om foarte religios(3:1), deoarece acesta reprezenta poporul Israel inaintea lui Dumnezeu (Cel putin ar fi trebuit sa faca acest lucru!), insa lucru surprinzator este ca acesta nu a inteles nevoia de a fi nascut din nou (a avea o relatie personala cu Dumnezeu). De multe ori lucrurile sau caile simple par a fi cele mai dificile, iar atunci cand acest lucru se intampla, omul alege intodeauna calea cea mai grea. Calea aleasa de Nicodim a fost aceasta: ,,Cum se poate naste un om batrin? Poate el sa intre a doua oara in pintecele maicii sale, si sa se nasca?`` Isus ar fi asteptat de la acest invatator al Legii un alt raspuns: Fiindca atat de mult m-a iubit Dumnezeu incat El Insus si-a dat propriul Sau Fiu, ca eu, prin credinta, sa nu pier, ci mai degraba sa am viata vesnica in Isus Hristos. Dorinta Domnului Isus era ca Nicodim sa-L cunoasca pe El personal si nu prin religie! Dumnezeu ne-a oferit o cale in a comunica cu El, problema noastra este ca noi nu dorim acest lucru.


Omul are nevoie de Dumnezeu nu de religie!

Fiecare om are nevoie de Dumnezeu, nu doar atunci cand acesta este in necaz, dar si atunci cand este inconjurat de binecuvantari! Cine este Dumnezeul tau si ce faci cu El, este decizia ta!

Cu parere de rau, in conformitate cu Cuvantul lui Dumnezeu, religia nu este si nu va fi niciodata un Dumnezeu, insa Isus Christos este. Tot ceea ce trebuie sa facem este sa recunoastem ca suntem rataciti, goli si inradacinati in pacat. Ca si pacatosi, trebuie sa recunoastem ca suntem pacatosi, iar in momentul in care marturisim prin credinta in Isus Christos acest lucru, vom fi nascuti din nou (mantuiti). Acest mesaj este pentru ORICINE, chair si pentru TINE!


"Fiindca atit de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentruca oricine crede in El, sa nu piara, ci sa aiba viata vecinica." Ioan 3:16

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 2048
  • Export PDF: 1
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni
De același autor
Din același album
Daniel 3:18 Şi, chiar de nu ne va scoate, să ştii, împărate, că nu vom sluji dumnezeilor tăi şi nici nu ne vom închina chipului de aur pe care l-ai înălţat!”