Biruinţa în încercare
Autor: I. Flavius  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 30/08/2006
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

 

" Şlefuite pietrele pot deveni diamante..."

Cu toţii trecem prin momente în viaţa de creştini în care ne simţim abandonaţi de cei dragi, dezamăgiţi de cei din jur şi uneori uitaţi chiar de Dumnezeu! De cele mai multe ori întrebarea pe care cu toţii ne-o punem este: " De ce trebuie să trec pe aici? ".

În momentele în care" oceanele adânc vuiesc" suntem tentaţi să privim mai mult spre Valea Plângerii decât să ne ridicăm ochii înspre cer de unde ne vine Ajutorul!

Cred că atunci când diferite situaţii, care mai de care dificile, apar în viaţa noastră, îngăduite de Dumnezeu, adevărata controversă nu stă în cum vei reuşi să rezolvi situaţia în care eşti, ci cât de mult inima ta este îndreptată spre Dumnezeu! Cât de dependent eşti de El în fiecare clipă a vieţii tale fie că e soare fie că e furtună?

Înapoi în istorie în grădina Edenului, Adam, conştient fiind de ceea ce Dumnezeu dorea pentru el, şi anume comuniune absolută între om şi Dumnezeu, alege să devină independent de voia Domnului, spunând da păcatului! Aşadar, el alege să trăiască o viaţa dincolo de barierele puse de Dumnezeu! (Geneza cap 2,3)

Un prim pas în calea victoriei în viaţa noastră este o dependentă absolută de Tatăl nostru! Biblia spune în Ioan 14:15 " Dacă Mă iubiţi, veţi păzi poruncile Mele" Aşadar dacă doreşti biruinţa în încercare prin care treci cercetează-ţi viaţa şi caută să trăieşti în conformitate cu voia Lui! Cineva spunea odată: "O cheie e bună la toate: pocăinţa"

Un alt pas către a avea biruinţa este a-l lăuda pe Dumnezeu, în încercare, ceea ce implică acceptarea voi Lui, conştienţi fiind că El este Suveran peste toate lucrurile iar pentru asta El merită lauda! Un cântec pe care l-am auzit recent spune: Te laud atunci când trec prin furtună şi mâinile mi le ridic ştiind Cine eşti Tu şi că fiecare lacrimă vărsata de mine ajunge în mâna Ta! (Casting Crowns)

Adevărata încredere în Cine este Dumnezeu pentru noi, o totală dependenţă de El, ne îndreaptă ochii de la încercări spre Dumnezeu! Iar Dumnezeu întotdeauna aude strigătul unei inimi zdrobite! În momentele în care simţi focul încercării alege să fii dependent de Dumnezeu! În mijlocul încercării adu-I laudă Domnului! Iar odată ce ochii ne sunt îndreptaţi către El, atunci când poţi spune că şi David ' strig către Tine cu inima mâhnită, şi zic: "Du-mă pe stânca pe care n-o pot ajunge, căci este prea înaltă pentru mine!" (Psalmii 61:2) atunci Dumnezeu intervine şi "salvează ziua"

Indiferent prin ce trecem un lucru trebuie să ştim: "toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu" (Romani 8:28) şi că biruinţa peste încercări este o certitudine pentru noi. Iar mai apoi prin biruinţa noastră din încercare Dumnezeu să fie lăudat: 1 Petru 1:7 "... încercarea credinţei voastre, cu mult mai scumpă decât aurul care piere şi care totuşi este încercat prin foc, să aibă ca urmare lauda, slava şi cinstea, la arătarea lui Isus Hristos"

biruinta cu DOMNUL
Aceasta VIATA in DOMNULeste cu putinta daca stim sa ne uitam mereu in inima noastra si IL gasim acolo.Daca este acolo atunci nimeni si nimic nu ne poate face rau. Iar daca trecem prin valea umbrei mortii cu siguranta privirea va fi indreptata in sus ,acolo de unde ne vine puterea de a birui.Iar prin credinta vom avea rabdare sivom fi pregatiti pt Viata vesnica unde vom sta in prezenta TATALUI CERESC.
iubirea lui Isus
da sunt si eu de acord cu cele spuse mai sus si de aceea atat timp cat noi suntem copii lui Isus nu trebuie sa ne fie frica de nimic criar si atunci cand avem incercari si ispite ,EL toate ni le da cu un scop anume,EL ne incearca rabdarea noastra si ne testeaza daca suntem pregatiti pentru o viata vesnica alaturi de EL.
e foarte important sa nu confundati ispita si incercarea,pentru ca sunt 2 lucruri total diferite. :)
Adăugat în 02/11/2009
Statistici
  • Vizualizări: 3382
  • Export PDF: 1
  • Comentarii: 3
  • Gramatical 1
  • floridinmaracineni  corectă

    Gramatical 1 0
  • Diacritice 1
  • floridinmaracineni  cu diacritice

    Diacritice 1 0
  • Conținut 1
  • floridinmaracineni  mesaj pentru zidire şi îmbărbătare după Cuvânt, corect scris gramatical, cu diacritice

    Conținut 1 0
Opțiuni