Fă-te demn de acest gest
Autor: Cornel Stelian Popa  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 16/04/2006
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Fă-te demn de acest gest


După debarcarea din Normandia a trupelor aliate - în cel de-al doilea război mondial - a început eliberarea ţărilor aflate sub ocupaţie nazistă. Deşi preţul plătit a fost enorm, lupta a fost dusă eroic până la sfârşit.
Potrivit filmului american " Salvaţi soldatul Bryan " inspirat dintr-un caz real, o familie din Statele Unite ale Americii îşi trimisese în lupta din Europa patru băieţi. La comandamentul trupelor americane a fost centralizată imformaţia potrivit căreia din cei patru fraţi, trei au murit, iar despre al patrulea nu se ştia nimic.
Căpitanului John Miller i s-a dat comanda grupului operativ ce avea misiunea să scoată din luptă nevătămat pe acest soldat Bryan. Se considerase că preţul plătit de această familie era foarte mare dând trei eroi, morţi pe câmpul de luptă, pentru a mai risca viaţa celui de-al patrulea. Acţiunea de căutare a soldatului Bryan , nu a fost lipsită de peripeţii şi de victime în cadrul grupei operative. Însăşi căpitanul John Miller a fost rănit de moarte. Înainte însă de a-şi da ultima suflare, avându-l la căpătâi pe atât de importantul soldat Bryan, căpitanul apucă să-i spună cu greutatea muribundului ultimele lui cuvinte: " Fă-te demn de acest gest, să-l meriţi."
Din slăvile cereşti, asemenea trimiterii căpitanului John Miller, a fost trimis Fiul lui Dumnezeu să te salveze pe tine. Au fost destule victime ale păcatului pentru a fi considerată foarte importantă salvarea ta din lanţul fărădelegii şi al păcatului. Datele tale biografice I-au fost săpate Domnului Isus Cristos în palme. Te recunoaşte, ba chiar ştie că bătălia în care eşti angrenat este crâncenă. Diavolul mai are puţină vreme, de aceea luptă ca un leu răgnind căutând pe cine să înghită ( Apoc. 12 :12
1 Petru 5 :8 ). Dumnezeu iubeşte lumea şi în mod particular te iubeşte pe tine. Din această cauză
şi-a trimis Unicul Fiu să moară pentru a-ţi salva viaţa din continua ta confruntare cu moartea. ( Ioan 3 :16 ). Haide şi intră în graţia acestei salvări oferite. Ca să primeşti viaţă murise Mântuitorul lumii în locul tău. " Fă-te demn de acest gest ! Să-l meriţi ! "

Cornel Stelian Popa







 

impresionant de frumos eseu! Dumnezeu sa va binecuvinteze frate Cornel.
Adăugat în 03/07/2009
Statistici
  • Vizualizări: 1965
  • Export PDF: 1
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni