Invata sa ierti
Autor: Dr. Greg Smalley  |  Album: fara album  |  Tematica: Sexualitate
Resursa adaugata de jesuscares4you2 in 26/03/2013
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 6 voturi

 

   In timpul unei pauze in cadrul unuia din seminariile noastre maritale a venit la mine o doamna si m-a intrebat daca ii dau voie sa-mi spuna o poveste deosebita. I-am spus ca as fi incantat sa o ascult.

   Fata ii stralucea in timp ce isi spunea povestea. Ceva parea diferit la ea.

 - Poate ca nu se vede astazi, dar am crescut intr-un orasel in care singura distractie la sfarsit de saptamana era sa mergi cu masina si sa parchezi la cariera de piatra. Parintii mei au divortat cand aveam zece ani. Tot ce imi amintesc din casnicia lor sunt certurile fara sfarsit. Tata era un om violent si il uram pentru ceea ce facea. Cand se imbata tremuram de frica, sperad ca isi va pierde constiinta inainte de a apuca sa ne terorizeze. Mama era intotdeauna prea speriata ca sa-l impiedice sa ne bata. Credea ca daca ar fi intervenit, tata ne-ar fi ucis. De cele mai multe ori mergeam la culcare dorindu-mi ca tata sa moara si sa scapam de el petru totdeauna.

Am vazut ca ii este greu sa isi continue povestirea, dar s-a linistit si a continuat.

 - Cu o asemenea viata de familie, pot spune ca am folosit orice oportunitate care mi s-a ivit pentru a scapa de acasa. Abia asteptam sa-l intalnesc pe Fat-Frumos, care sa ma poarte calare pe un cal alb spre castelul nostru indepartat. Dupa cum iti poti imagina, am facut tot posibilul ca sa-l gasesc. Am iesit cu multi baieti, in speranta de a-l gasi pe cel potrivit. Dar acest mod de gandire a dus numai la o multime de experiente sexuale. Nici nu mi le mai amintesc pe toate. Se pare ca tot ceea ce voiau era trupul meu, nu sa ma iubeasca. Nimic din viata mea nu era asa cum ar fi trebuit sa fie. Acasa era cumplit, viata mea sociala era respingatoare, iar Fat-Frumos nu era de gasit. In cele din urma am ajuns la concluzia ca esecul e destinul meu. Nu numai ca ma simteam vinovata pentru comportamentul meu, ci si lipsita de valoare si murdara. Ma simteam de parca tot corpul mi-ar fi fost acoperit de lepra.

 Fata incepu sa ii straluceasca din nou.

 - In timpul primului an de liceu am participat la o seara speciala pentru adolescenti la o biserica din apropiere. Am mers cu cateva prietene, planuind sa filtram cu baietii de acolo. Dar niciodata n-as fi visat ca e posibil sa se intample ceea ce s-a intamplat. Pentru prima data in viata mea am auzit ca cineva ma iubeste neconditionat. Si nu oricine, ci Dumnezeul intregului Univers! La inceput m-am gandit: Dumnezeu ne iubeste pe toti? Vezi sa nu! Pe mine nu are cum sa ma iubeasca. Eu nu merit sa fiu iubita. El cu siguranta stie ce am facut, imi cunoaste familia si parintii. Nici pe ei nu are cum sa ii iubeasca. Am continuat, incercand sa combat ceea ce auzisem prin explicatii rationale. Am mers prea departe. Sunt prea manjita. Pe trup mi se vad deja semnele bolii.

  - Nu as putea spune de ce, spuse ea, stergandu-si o lacrima, dar dupa ce am auzit invitatia pastorului, m-am ridicat si am inaintat pe interval. Am ingenuncheat inaintea unei cruci mici de lemn si l-am ascultat vorbind despre dragostea lui Dumnezeu pentru mine. In sfarsit gasisem pe Cineva.

 Lacrimile ne curgeau amandurora pe obraji si am intrebat-o daca doreste sa continue. Fara sa astea pe ganduri a soptit:

 - Acel barbat - nici macar nu imi amintesc numele lui - mi-a relatat istoria minunata a jertfei lui Christos pentru mine. Si mi-a explicat ca daca L-am invitat pe Dumnezeu in viata mea, Domnul ma va innoi. Imagineaza-ti - eu, o faptura noua! Curatita de toata murdaria si eliberata de toata durerea acumulata. Dar am inceput sa ma indoiesc ca ar putea fi adevarat. L-am rugat sa-mi explice din nou. L-am intrebat: "Vreti sa spuneti ca indiferent cine sunt, indiferent ce am facut, Dumnezeu ma va accepta? Ma va ierta si imi va spala pacatele pentru totdeauna? Ma va innoi?" In acea seara L-am primit pe Christos in inima mea rugandu-ma o rugaciune simpla: "Nu inteleg. Doamne. dar daca asa spui Tu, recunosc ca am nevoie de Tine. Imi pare rau pentru viata pe care am trait-o. Te invit sa devii Stapanul vietii mele. Condu-ma unde vrei Tu. Sunt a ta. Iti multumesc pentru ceea ce promiti ca vei face. Abia astept sa vad totul implinit in viata mea."

  - Mergeam de mai multe ori pe saptamana la acea biserica mica. La scurt timp dupa ce L-am acceptat pe Christos in viata mea, am intalnit-o pe doamna Winters, care a devenit ca o mama pentru mine. Era minunat sa am in sfarsit cu cine sa vorbesc despre secretele mele. Citeam Biblia impreuna si ea m-a invatat cum sa-L las pe Dumnezeu sa devina pasiunea mea. In adolescenta pasiunile mele erau baietii si sexul, dar acestea nu au lasat in urma lor decat un gol imens. Cand Dumnezeu mi-a umplut viata, am inceput sa devin cu adevarat o persoana noua.

   Cativa ani mai tarziu, visul meu cel mai indraznet a inceput sa se transforme in realitate. Am intalnit un barbat minunat. Era membru al bisericii mele, era chiar acolo, sub ochii mei. In lunile ce au urmat nu as fi putut fi mai implinita. Dar universul meu s-a clatinat din nou cand Will m-a zguduit pana in adancul fiintei mele. Aveam doar nouasprezece ani, iar el m-a cerut de sotie. Am simtit o explozie in inima mea - o explozie agonizanta - o durere ingrozitoare mi-a sfasiat inima. Nu stiam ce era, dar nu puteam sa scap de senzatia aceea cumplita, dar ma apasa in continuare ca un nor intunecat.

Am suferit cumplit pana mi-am dat seama de unde venea durerea.

  - Fat-Frumos dusese o viata foarte diferita de a mea. Niciodata nu atinsese macar o fata intr-un context sexual. Era tot ce isi putea dori o fata. Era tandru, bland si sensibil si atent la cele mai marunte sentimente ale mele. Care fata nu si-ar dori pe cineva ca el? Dar nu-mi puteam permite sa ma casatoresc cu el. Ar fi fost pangarit daca ar fi trait alaturi de o persoana care se daruiese inainte nenumaratilor baieti. Il iubeam atat de mult incat nu puteam face asta. In seara aceea parca as fi retrait una din bataile tatalui meu. Stateam impreuna pe veranda din fata casei lui sii tremuram. "Nu ma pot casatori cu tine", m-am fortat sa spun. "Nu ar trebui sa ne mai vedem." Am alergat la masina cu ochii in lacrimi. Ma uram pentru modul in care imi traisem viata in anii adolescentei. Imi doream sa nu ma fi nascut. Daca nu m-as fi nascut, nu l-as fi ranit niciodata.

 Will m-a sunat tarziu in seara aceea. M-a implorat sa-i spun de ce nu vreau sa ma casatoresc cu el. Mi-am dat seama din vocea lui cat de mult suferea. Cum am putut lasa ca lucrurile sa mearga atat de departe? De ce l-am folosit pentru fericirea mea si apoi sa-l refuz asa? Dar nu-i puteam spune adevaratul motiv. Daca Will ar fi aflat cine eram cu adevarat si ce facusem inainte, ar fi pus oricum capat relatiei. Mai mult ca orice altceva imi doream ca sa-si aminteasca de mine ca persoana care devenisem. Eram o persoana noua.

   Nu am putut dormi in noaptea aceea. Nu ma puteam gandii decat la omul extraordinar pe care il ranisem atat de profund. Dar nu puteam face nimic sa-mi schimb trecutul pacatos. Doream sa mor. Stomacul ma durea atat de tare incat chiar aveam impresia ca voi muri. Cum stateam ghemuita in patul meu, am auzit cel mai incredibil sunet: vocea lui la fereastra mea. Am intins imediat mana spre lampa sperand sa nu fie doar un vis. Nu era! WIll era afara si ma ruga sa ies. Desi era ora 03:20 noaptea, totul in mine spunea iesi. Dar stiam ca tot nu ii puteam explica de ce l-am refuzat. Cand am ajuns pe veranda, ne-am imbratisat de parca am fi incercat sa ne salvam unul pe celalalt de la moarte. Nu puteam slabi stransoarea.

  "Nu plec pana nu aflu motivul", a spus Will. "Te iubesc si vreau sa ne petrecem tot restul vietii impreuna. Orice ar fi, putem rezolva. Stiu ca putem. Te rog, spune-mi. E vorba de altcineva? Trebuie sa stiu. Te rog."

    Eram atat de epuizata, incat nu am mai putut rezista. "Bine, iti voi spune", am zis plangand, "dar te rog sa-mi promiti ca nu iti vei arata dezamagirea pe fata. Nu as putea suporta sa stiu ca trecutul meu este motivul pentru care nu suntem impreuna."

   Will era nedumerit. "Cum adica", a intrebat sovaielnic, "trecutul tau?"

"Vreau sa spun ca atunci cand imi vei cunoaste trecutul", am spus printre lacrimi, "ma vei parasi. Te rog nu pleca". Am ezitat pret de cateva minute. Apoi, ca un zagaz eliberat, povestea mea a inceput sa curga fara oprelisti. M-am simtit usurata si ingrozita in acelasi timp. Stateam acolo, asteptand reactia lui. Nu voi uita cat voi trai cuvintele lui.

    Will a spus doar:"Asta e tot? Nu stii cat de mult te iubesc? Credeam ca ai SIDA sau vreo alta boala pe care nu vrei sa mi-o transmiti. M-am tot chinuit sa-mi imaginez ce am facut oare ca viata noastra impreuna sa fie imposibila. Dar se pare ca pentru tine este important sa-ti inteleg trecutul. Te iert. Mai mult, te iubesc pentru ceea ce esti acum. Iar trecutul tau ma face sa vreau sa te iubesc si mai mult. Vreau sa te uiti la viata noastra impreuna si sa te simti eliberata de trecutul tau."

   Tot ce spunea el mi se parea prea frumos ca sa fie adevarat. Am petrecut restul noptii imbratisati. Fara vorbe, impartasind usurarea in tacere. Chiar mi se intampla asa ceva? Ma putea iubi fara sa-i pese de trecutul meu? Suspiciunea imi dadea tarcoale: Stiu ca acum spune cuvintele potrivite, dar dupa ce ne vom casatori se va schimba. Cand vom face dragoste isi va aminti pacatele mele si le va folosi impotriva mea. Nu fi proasta totul se va prabusi intr-o buna zi. 

     Cu dragoste si sensibilitate, m-a convins sa ma casatoresc cu el. M-a asigurat ca totul va fi minunat si ca vom trai fericiti pana la adanci batraneti. Totul parea un basm. In ziua nuntii am stat inaintea aceluiasi altar unde cu ani in urma L-am acceptat pe Christos in viata mea. Stand acolo in rochia alba de mireasa si schimband verighetele, am simtit din nou senzatia agonizanta de nevrednicie. Simteam ca incerc sa amestec puritatea cu mizeria. Ma intrebam daca voi uita vreodata ce am facut in anii adolescentei. In ziua aceea trecutul nu-mi dadea pace.

      In timp ce se servea tortul, ma tot gandeam ca in curand vom fi in camera noastra de hotel. Singuri! Nu pot face asta, ma gandeam. Oare ma va bantui amintirea tuturor celorlalti baieti? Simteam cum creste incordarea. Nu ma voi putea relaxa. Cu siguranta Will va observa nelinistea mea. Probabil nu il voi putea satisface. De ce fac asta? Nu sunt sanse sa se rezolve totul de la sine - stiu asta. De unde vin toate aceste ganduri negative? Asa va arata viata noastra sexuala?Intrebarile ma chinuiau. 

     Hotelul era la mai putin de 160 km de orasul in care locuiam. In scurt timp am ajuns acolo. In timpul drumului nu am vorbit aproape deloc. "Emotiile nuntii m-au epuizat", i-am spus lui Will. Parea sa ma creada. Daca ar fi stiut adevarul probabil ca s-ar fi suparat. Simteam noduri in stomac.

     In camera de hotel, Will si-a dat seama ca ceva nu era in regula. Eram amandoi agitati. As fi vrut atat de mult sa aiba parte de o virgina. Merita ce e mai bun. Eu eram marfa de mana a doua. De ce a trebuit sa se indragosteasca de mine?

     Cu usa de la baie inchisa, am imbracat camasa de noapte alba. Privindu-ma in oglinda mi-am amintit inca o data ca nu aceasta era culoarea potrivita pentru mine. Dupa un rastimp destul de lung, in cele din urma am deschis usa. Imediat am simtit senzatia aceea chinuitoare strabatandu-mi trupul. Era extrem de intensa si simteam ca imi vajaie capul - eram sigura ca mi se va face rau. Apoi totul s-a oprit de parca as fi intrat cu toata viteza intr-un zid. Cand privirile noastre s-au intalnit, am fost captivata de dragostea din ochii lui Will. M-a privit adanc in ochi si m-am linistit imediat. Mi-a luat mana cu delicatete si m-a dus pana la marginea patului. Nu aveam idee de urma sa se intample.

     Dupa ce m-am asezat pe pat, Will mi-a apucat cu blandete picioarele. Ma simteam cumplit de jenata si am vrut sa mi le retrag. Atunci el a luat un lighean frumos de argint de sub pat. Incordarea mea depasise orice limita. Dar ceva din ochii lui mi-a inspirat incredere. Cu miscari blande, Will a inmuiat un prosop cu monograma in apa calda si a inceput sa-mi spele picioarele. Intre timp s-a rugat cuvinte care mi-au vindecat imediat inima si m-au eliberat de trecutul meu,

    "Doamne, acum cand spal picioarele miresei mele", a spus el cu blandete, "fa-o sa experimenteze iertarea Ta. Arata-i cum ingropi pacatele noastre in adancul oceanului si nu-ti mai amintesti de ele niciodata. Te rog, Doamne, ajut-o sa inteleaga ca am iertat-o. Asa cum sta inaintea mea, ea e fecioara. Doamne, o iubesc cu toata inima mea, Ingaduie-i sa simta aceasta puritate. Iti multumesc, Doamne, pentru privilegiul de a avea alaturi o fecioara atat de frumoasa. Multumesc, Doamne. Amin."

     In timp ce imi stergea picioarele, eu plangeam in hohote. Cu rugaciunea lui tandra a vindecat ani de durere si vina. Intr-o clipa sotul meu m-a eliberat pentru totdeauna de toti acesti ani de vina si rusine. In cea mai minunata noapte a vietii mele. in luna noastra de miere, am putut sta alaturi de sotul meu ca o fecioara. Din acea zi m-am simtit ca o persoana noua - genul de sotie pe care o merita. Bucuria pe care o vezi pe fata mea a rasarit in acea zi si nu m-a parasit niciodata. Dumnezeu a binecuvantat cu adevarat viata mea. El mi l-a dat pe Fat-Frumos.

  Aceasta femeie a gasit implinirea si puritatea in acea noapte prin iertarea lui Dumnezeu si a sotului ei. Aceasta este puterea iertarii - ea creeaza noi inceputuri si implineste cele mai marete vise in Tara Promisa.

   Si pentru tine.

Nu poti citi aceasta povestire fara lacrimi! Intamplarile din Imparatia lui Dumnezeu le depasesc pe cele din romane!..Dar nu si pe cele din Biblie, unde intelegem ca Rahav din Ierihon s-a casatorit cu un cap de familie din Iuda.. Mare Dumnezeu avem!
Adăugat în 26/03/2013 de loredanam
Dacă un om poate face aşa ceva, cu mult mai mult poate să facă Fiul lui Dumnezeu. Este o încurajare pentru noi, să ştim căci orice am făcut şi oriunde am fost ,El ne spală picioarele , şi ne restaurează să fim ceea ce a plănuit El să fim. Slavă şi glorie Tatălui,Fiului şi Duhului Sfânt.
Adăugat în 27/03/2013 de Eufrosina
Extraordinar de frumos,a meritat sa citesc!D-zeu sa va binecuvanteza,si sa va dea numai bucurii:X
Adăugat în 04/04/2013 de parasca
Statistici
  • Vizualizări: 1729
  • Comentarii: 3
Opțiuni