Bucură-te, tinere
Autor: Cristina Puskas  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
    12345678910 9/10 X
Media 9 din 1 vot

Suntem tineri şi fiecare avem nevoie de modele. Fie că vrem sau nu, suntem fiinţe influenţabile. Zilnic recepţionăm mesaje din literatură şi mass-media, preluând astfel în vieţile noastre lucruri care aparţin altora. Însă influenţa celorlalţi poate fi şi bună, şi rea. Uneori ne alegem modelele incoştient, acesta fiind un părinte, un profesor, un cântăret şi, de ce nu, chiar şi un actor. Dar noi suntem suficient de pregătiţi ca, apoi, la rândul nostru, să devenim modele demne de urmat de alţii?

Auzim destul de des zicându-se "trăieşte clipa". Nu sună aşa de rău... însă trebuie să ştii cum să trăieşti clipa.

Într-adevăr, trebuie să ne bucurăm de viaţă, să fim veseli şi dornici să cunoaştem cât mai multe, dar trebuie să fim atenţi, pentru că este cineva care doreşte să pună stăpânire cu tot dinadinsul pe mintea şi sufletul nostru, şi acela nu este nicidecum cel mai bun prieten al nostru, ci Satana (Efeseni 4:13)

Isus doreste să devenim oameni mari, crescând spre a atinge înălţimea staturii Sale.

Te-ai gândit vreodată să-L faci pe Isus cel mai bun prieten al tău şi să-I ceri sfatul oricând vrei să faci ceva, chiar şi în cele mai mici amănunte? Atâta timp cât Isus este modelul tău, formându-ţi un caracter creştin, devotat, şi fiecare clipă I-o acorzi, cerându-I sfatul, cu siguranţă vei avea propăşire în tot ce-ţi propui să faci şi vei deveni astfel un om de succes.

În Filipeni 1:21 scrie: "Pentru mine a trăi este Hristos şi a muri este un câstig."

Cine a scris aceste cuvinte? Credeţi că acela care a spus aceste cuvinte era un om bogat, care trăia într-un palat, cu slugi şi mâncăruri alese, bucurându-se de plăcerile vieţii? Nu! În nici un caz! Apostolul Pavel era un om simplu, era prizonierul romanilor. Dar, totuşi, cum putea fi el aşa de fericit? Fericirea lui venea de sus, el trăia pentru o Persoană pe care o iubea.

Isus era răspunsul la toate nevoile lui. Pavel era îndrumat de Duhul Sfânt şi astfel era puternic motivat să fie vesel şi ştia şi pe ce cale trebuie să meargă.

Dacă comunici zi de zi cu Isus, studiind din Cuvântului Lui, vei dobândi viaţa veşnică (Ioan 17:3).

Descoperind lucrurile minunate pe care El le-a făcut pentru tine cu atâta dragoste, vei înţelege că Isus vrea să fie cel mai bun prieten al tău.

Eclesiastul 11:9.

Acest verset ne îndeamnă să fim veseli şi să ne bucurăm de tinereţea noastră. Isus doreşte să umblăm pe căi alese de inima noastră, dar plăcute şi Lui.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 3256
  • Export PDF: 1
  • Favorită: 1
Opțiuni
Daniel 3:18 Şi, chiar de nu ne va scoate, să ştii, împărate, că nu vom sluji dumnezeilor tăi şi nici nu ne vom închina chipului de aur pe care l-ai înălţat!”