Nu te mira ca ti-am zis - Trebuie sa va nasteti din nou - Io
Autor: Dorin Tarita  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
    12345678910 0/10 X
Aceste cuvinte au fost rostite chiar de Domnul Hristos catre un vames al iudeilor cu numele Nicodim, ca o conditie de baza pentru a putea vedea imparatia cerului. De fapt ce inseamna aceasta nastere din nou? Suntem convinsi ca nu este vorba de reincarnare si nici de vreo alta renastere fizica, ci este vorba despre o nastere spirituala, nastere nu din sange, nici din voia firii, nici din voia vreunui om, ci din Dumnezeu (Ioan 1:13). O nastere din Duhul Sfant este realizata prin acceptarea noastra a locuirii prezentei Lui in templul nostru (trupul nostru). A fi nascut din nou inseamna a te debarasa de omul vechi ce se strica in poftele firii pamantesti. Nasterea din nou inseamna, sa ia chip in noi Domnul Isus, iar aceasta nu se vede pe dinafara, prin purtarea de barba lunga si parul netuns, ci asa cum arati la infatisarea exterioara normala numai ca atitudinea veche, obiceiurile vechi, ambitia si alte manifestari vechi, sunt eliminate de Duhul Sfant si apar cele noi de o sfintenie si curatie pe care numai Domnul le poate realiza in noi. De exemplu Ioan, ucenicul iubit, inainte de a deveni ucenicul iubirii el se numea "Fiul tunetului." In viata sa s-a produs o mare schimbare a caracterului, datorita faptului ca el a apreciat mult fiecare cuvant care iesea de pe buzele Domnului. Atat de mult a dorit sa ajunga ca maestrul sau, incat a uitat de sine si de firea lui veche si s-a contopit cu dragostea lui Isus. De aceea el este unicul ucenic care a manifestat dragostea lui Isus atat prin cuvinte si fapte, cat si in scris, ca sa ramana pana in ziua de astazi minunatele indemnari si descoperiri de dragoste. Asa cum cunoastem, lui i s-a oferit privilegiul sa-L vada pe Domnul pe insula Patmos. Deci un exeplu de nastere din nou. Desi aceste cuvinte au fost rostite de Isus catre Nicodim, ele au fost imprimate in titanii credintei inca din vechime. Ps. 51:6: Tu ceri ca adevarul sa fie in adancul inimii; Versetul 10: Zideste in mine o inima curata si pune in mine un duh nou si statornic; Proverbe: Fiule, da-mi inima ta; Ezechiel 11:19: Le voi da o alta inima si le voi pune un duh nou; Ezechiel 36:26. Le voi da o inima noua. Acestea sunt cateva dovezi ca nasterea din nou are radacini vechi si au folosit-o din plin toti aceia care au consimtit la aceasta.
Concluzie: Nu este posibil pentru cine doreste sa primeasca fagaduinta vietii vesnice, sa o posede prin incuviintare, prin supunere la tratamentul nasterii din nou, fara sa mai intrebam de firea noastra daca e de acord, ca ea nu se poate supune.
Domnul este gata si azi ca si oricand in istoria lumii sa puna in persoanele care accepta, o inima noua, un duh nou, fiindca Domnul face un cer nou si un pamant nou unde vor locui oameni nascuti din nou. Operatia poate fi reusita si viata dobandita numai cu acceptul nostru. Sa spunem ca David: "Zideste in mine o inima curata si un duh nou si statornic"! Un om nascut din nou este plin de roadele Duhului Sfant care locuieste in el. Iubirea predomina in orice imprejurare, caracterul bland si umil ca al Domnului vor evidentia viata sa.
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 2955
  • Export PDF: 1
Opțiuni