Ozzy Osbourne - duşmanul lui Cristos, idolul generatiei noastre
Autor: Laurenţiu Dumitru  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
    12345678910 0/10 X
Celebru rocker Ozzy Osbourne (54 ani), cel ce îngrozea lumea în anii '70 şi '80 împreună cu grupul Black Sabbath, cunoaşte o nouă şi nesperată "tinereţe". El a revenit de ceva timp în lumina reflectoarelor prin serialul MTV The Osbournes şi cu un nou hit în topuri, Dreamer. Emisiunea este ceea ce specialiştii media numesc real live show, adică un show de televiziune care arată viaţa de zi cu zi a familiei starului amintit. Emisiunea, căreia nu-i poţi reproşa prea multe, ni-l prezintă pe veteranul rocker în ipostaze casnice, ridicole sau amuzante, ceea ce a dus la creşterea neaşteptată a interesului pentru "visătorul" Ozzy. El este acum ceea ce nu a fost nici în perioada de glorie: un star iubit de tinerii din întreaga lume. Noua generaţie, generaţia MTV, începe să-i asculte muzica. Ce mesaje va întâlni ascultătorul? Cine este de fapt acest Ozzy Osbourne?

În adolescenţă se ocupa în timpul liber cu mici furtişaguri din magazinele cu haine sau descinderi prin casele oamenilor, când aceştia nu erau acasă. A fost arestat deseori pentru ultraj şi furt. Nebuniile nu s-au sfârşit odată cu adolescenţa. La o petrecere dată la casa de discuri C.B.S Records, Ozzy, influenţat de Sharon Arden (viitoarea soţie şi manager, vedetă a show-ului MTV amintit) are ideea năstruşnică de a lua cu el nişte porumbei care trebuiau lăsaţi liberi prin clădirea unde se ţinea petrecerea, dar pentru bună dispoziţie Ozzy se hotărăşte să lovească doi porumbei cap în cap, până când nu mai rămân decât penele din ei. Presa îl cataloghează drept insane şi mad man (nebun, nesăbuit), iar în unele state americane îi sunt interzise concertele.

În 1970, Black Sabbath în frunte cu vocalistul Ozzy Osbourne produc albumul omonim despre care s-a spus că intră pe un teren neexploatat până atunci de nimeni: satanismul şi ştiinţele oculte. Curios este faptul că nici unul din membrii trupei nu a fost şi nu este satanist declarat, adică membru al unei biserici sataniste.

Ozzy părăseşte grupul Black Sabbath în 1977 datorită problemelor cu drogurile şi alcoolul. După o lungă meditaţie asupra problemei drugs & alchool, în 1984 are loc prima internare pentru dezintoxicare la celebra clinică Betty Ford din Los Angeles, loc pe unde au trecut mai toate starurile rock cu probleme de acest gen.

În 1982, aflându-se în oraşul San Antonio, urinează pe un monument istoric al oraşului. Este interzis de autorităţi şi doar după 10 ani (1992) a mai concertat în acest oraş.

În 1986, Ozzy Osbourne este chemat în faţa tribunalului de către părinţii unui adolescent american care s-a sinucis ascultând piesa Suicide Solution, proces câştigat de Ozzy după numai trei înfăţişări. De fapt marea majoritate a albumelor lui au nume sinistre: The ultimate sin, Diary of the madman sau Talk of the devil etc.

Despre nebuniile lui Ozzy Osbourne au scris mult revistele de specialitate, însă pentru a înţelege malefica sa personalitate prezentăm declaraţia unui membru al formaţiei Ugly Kid Joe, care a cântat în deschiderea unor concerte ale lui Ozzy: "Deseară va evolua Ozzy Osbourne, Anticristul în persoană, în această urbe (Salt Lake City) care recită zilnic versete din Biblie. O protecţie împotriva forţelor distructive ale răului se impune cu necesitate".

Revenind la fosta trupă a lui Ozzy, Black Sabbath, constatăm că ea cântă despre cadavre, azile de nebuni, droguri, război atomic şi despre diavol, iar în cântecul Nativity în black declara: "Numele meu este Lucifer / Te rog, ia-mă de mână". Numele formaţiei reprezintă ceremonia mistică a magiei negre.

În 1990 este acuzat de tentativă de omor împotriva soţiei (Ozzy fusese băut). Reuşeşte să scape pe cauţiune. Având o atracţie vădită către ocultism şi satanism (deşi nu s-a considerat niciodată satanist), Ozzy Osbourne se hotărăşte să-i prezinte în timpul turneului său Ozz Fest Tour pe sataniştii de la Marylin Manson, dar Primăria din New Jersey anulează concertul din cauza atitudinii scenice a sataniştilor de la M.M. Osbourne îi dă în judecată şi câştigă procesul.

Reamintim că Marylin Manson este o trupă rock declarat satanistă (al doilea album al grupului se numeşte Anticrist Superstar, '96 (titlul inspirat după celebra operă rock Jesus Christ Superstar, '70). În acelaşi turneu Ozz-Fest, pe 17.06.1997, la Columbus (Ohio) izbucneşte un scandal în rândurile spectatorilor care sparg ferestre, rup copacii, incendiază băncile stadionului şi răstoarnă câteva maşini. Cauza? Ozzy a avut oarecare probleme cu vocea şi a anulat concertul. Evenimentul nu e singular; pentru daunele provocate de fani la un concert în Meadowlands, New Jersey, Ozzy a fost nevoit să achite 85.000 $.

Atitudinile anarhice, violente ale fanilor rock (în cazul de fată – fanii Ozzy Osbourne) infirmă ideea că admiratorii (fanii) sunt preocupaţi, interesaţi doar de muzica idolilor. De ce oare nu se întâmplă asemenea acte şi la Operă sau la concerte simfonice? Influenţa starurilor rock asupra vieţii şi comportamentului admiratorilor este mai mult decât evidentă. Pentru a ne face o idee despre cât de mare este influenţă lui Ozzy şi cât de mult este admirat, trebuie să precizăm că numai în SUA a vândut peste 21 de milioane de albume. Cu siguranţă marea majoritate a fanilor nu-şi imită idolul, dar fenomenul ar trebui să ne pună pe gânduri.

În foarte multe fotografii Ozzy poate fi văzut făcând semnul diavolului (semnul coarnelor lui satan) şi machiat strident în stil horror. Celebrul Ozzy Osbourne, cel catalogat de presă drept nebun, chiar pune în aplicare un scenariu horror de-a dreptul demonic: în timpul concertelor, publicul să fie împroşcat cu sânge, iar cei ce stau mai departe de scenă să fie altoiţi cu intestine, ochi şi bucăţi de carne proaspete, acestea fiind aruncate cu ajutorul unei catapulte.

Mai menţionăm că în 1969, pentru a atrage atenţia publicului, Ozzy şi-a vopsit tot corpul în culoare purpurie, iar găleata de apă pe care de obicei şi-o toarnă în cap în timpul spectacolelor, este plină de vodcă.

E de notorietate faptul că Ozzy Osbourne, acest nebun al rock-ului, "anticristul în persoană", cum afirmă mulţi, este persona non grata în foarte multe oraşe din S.U.A.

Revenind la show-ul MTV care fascinează majoritatea tinerilor de azi, mai spunem că bătrânul Ozzy, tatăl adolescenţilor Kelly şi Jack, se vrea de multe ori moralizator spunând, spre exemplu, copiilor să nu intre prin cluburi (iar aceştia îi replică: "Dar tată, ne-ai crescut altfel, ne-ai luat cu tine în turnee"), sau le cere acestora să nu se tatueze, deşi el are o mulţime de tatuaje.

Tinerilor creştini fani ai lui Ozzy le amintesc proverbul: "Spune-mi cu cine te însoţeşti ca să-ţi spun cine eşti". Iar acest bătrânel simpatic este duşman al lui Cristos. Îţi mai place Ozzy Osbourne de la MTV?!

Chibzuieşte şi alege. Viaţa, nu moartea!

N-am găsit de cuviinţă să încarc acest articol cu note de subsol, marea majoritate a informaţiilor fiind transcrise din memorie. Timp de câţiva ani, la începutul anilor 90 am fost mare ascultător de muzică rock şi devoram zi şi noapte informaţii despre starurile rock.

Laurenţiu Dumitru
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1706
  • Export PDF: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni