Clonarea - un pas spre Anticrist
Autor: din Strigătul de la Miez  |  Album: Nr.2, Februarie 2003  |  Tematica: Diverse
    12345678910 0/10 X

Conform anunţului făcut de reprezentanţii sectei UFO a Raelienilor din SUA, primul bebeluş clonat s-a născut tocmai în ziua de Crăciun a anului 2002. Să fie oare vorba de o realizare senzaţională, de împlinirea unui vis science-fiction sau de maşinării anticristice?

În revista „Focus” (nr.1, 30.12.02) a apărut următorul articol referitor la acest subiect: „Exact ca mama?” Chiar dacă naş­terea a întârziat cu două zile, biochi­mista Brigitte Boisselier a decis să-şi dedice toată atenţia noii sale aventuri medicale. "Este o bucurie mare pen­tru mine faptul că pot anunţa naşterea primului bebeluş clonat", spunea Boisselier (46 de ani) cu ocazia confe­rinţei de presă convocată în grabă la Hotelul "Holiday-Inn" din Hollywood.

Transmisia directă prin CNN şi co­municatele de ultimă oră ale agenţii­lor de ştiri au asigurat-o pe Boisselier că site-ul Raelienilor, o sectă UFO, în care ea ocupă funcţia de episcop, nu va putea fi accesat timp de mai multe ore.

"Eva, primul copil clonat" s-a născut prin cezariană în dimineaţa zilei de 26.12.2002 şi a cântărit 3100 de gra­me. Fetiţa se simte „foarte bine”, părin­ţii sunt "foarte fericiţi". Dacă Eva a fost într-adevăr clonată, atunci ar fi primul om care nu dispune de moştenirea ge­netică a ambilor părinţi, ci numai de ge­nele mamei. Deoarece tatăl a fost steril, ovulul mamei a fost fecundat cu o celulă luată din pielea ei. "Mama se naşte prac­tic pe sine", explica Boisselier procede­ul cunoscut sub numele Dolly, după modelul experimentelor făcute pe ani­male şi după prima oaie clonată.

Pericolele care le pot afecta atât pe mamă, cât şi pe fetiţă datorită tehnolo­giei de clonare au fost prezentate de cer­cetători în numeroase experimente fă­cute pe animale:

- Aproximativ 95 % din toate ani­malele clonate se nasc cu diferite probleme de sănătate; spectrul afec­ţiunilor se întinde de la tulburări de circulaţie, risc mărit de tumoa­re, în mod special în uter şi fenomene de îmbătrânire ciudate.

- Datorită perspectivelor preca­re de succes sunt necesare sute de fecundaţii până când un copil clo­nat se va naşte. Rezultatul este un număr mare de embrioni morţi şi naşteri de făt mort.

"Am avut zece cazuri de sarci­nă", recunoaşte Boisselier. "Cinci s-au sfârşit cu avort".

"Dacă totuşi se nasc copii clo­naţi, aceştia sunt experimente umane din cele mai îngrozitoare", critica dur geneticianul Claus Bartram succesele recente din domeniul medicinii. Biologul Ru­dolf Jaenisch de la Massachusetts Institute of Technology din Bos­ton este de asemenea de părere că nu există nici un motiv pentru o conferinţă de presă de succes. "Activitatea genetică a tuturor clo­nelor pe care le-am cercetat a fost afectată. Faptul că un copil clonat se dezvoltă anormal se va vedea probabil la vârsta şcolară". Din cauza riscurilor imprevizibile, Jaenisch este de părere chiar că "cel mai bun lu­cru care i se poate întâmpla unui bebeluş clonat este să moară rapid".

(...) Rămâne însă de văzut dacă Raelienii, medicul italian Antinori sau alte laboratoare vor reusi într-adevăr să co­pieze un om. Boisselier n-a reuşit să pre­zinte până acum nici o dovadă referitoa­re la veridicitatea reuşitei - nici identi­tatea, nici locul de naştere, nici rezulta­tul comparării genelor Evei cu cele ale mamei sale. (...)

Infracţiune sau şarlatanie? "Pentru clo­narea altor specii de animale, cercetăto­rii au nevoie de experienţe timp de mai mulţi ani", atenţionează Bartram. "Şi acum, în mai puţin de câteva luni, o sectă obscură, fără baze ştiinţifice, reuşeşte acelaşi lucru? Este improbabil". Se spu­ne că FBI a intentat deja proces pentru înşelăciune împotriva Raelienilor şi a fir­mei Clonaid.

Geneticianul Claus Bartram caracte­rizează clonarea copiilor în mod justifi­cat ca „experienţe pe oameni din cele mai groaznice”. Însă acţiunile nelegiui­te ale unor oameni nu cunosc limite, fiindcă ei caută mereu să ocupe locul lui Dumnezeu, respectiv al Creatorului. De aceea, ei vor călca în picioare tot ceea ce înseamnă moralitate, demnitate şi eti­că.

Oare nu este clonarea domeniul în care se manifestă cel mai clar gândirea şi actiunile anticristice ale oamenilor? Biblia spune despre vremea din urmă: „Dar oamenii răi şi înşelători vor merge din rău în mai rău ...” (2 Timotei 3:13).

Prin faptul că primul copil trebuia să se nască tocmai de Crăciun se poate ve­dea cât de anticristic este izul eforturi­lor depuse în interesul clonării - indife­rent dacă a fost sau nu dovedit. Oare nu s-a urmărit prin aceasta să I se dea o "lovitură" lui Isus şi să se prezinte o po­sibilă alternativă la naşterea Sa? De ase­menea, faptul că acest copil, primul bebeluş clonat din lume, nu dispune de moştenirea genetică a ambilor părinţi, ci doar a mamei, este o lovitură dată nasterii din fecioară a lui Isus. Punctul culminant al clonării este alegerea nu­melui, „Eva”, care este o aluzie la prima pereche de oameni (Adam şi Eva) creată de Dumnezeul Atotputernic (Geneza 1:27). Termenul englezesc „clon” are şi ei un înţeles semnificativ, deoarece provine din termenul grecesc pentru „odraslă” sau „ramură”. Totul este o imitaţie anti­cristică a lui Isus Cristos, Odrasla din casa lui David şi Omul din Nazaret (Nezer = ramură). In Isaia 11:1-2 este scris: „ Apoi o Odraslă va ieşi din tul­pina lui Isai, şi un Vlăstar va da din rădă­cinile lui. Duhul Domnului Se va odihni peste El, duh de înţelepciune şi de price­pere, duh de sfat şi de tărie, duh de cu­noştinţă şi de frică de Domnul” (vezi Ieremia 23:5; Zaharia 6:12). Prima fiinţă clonată a fost o oaie („Dolly”). Oare omul doreşte să se prezinte astfel ca un păstor bun ­în opoziţie anticristică cu adevăratul Păstor bun, Isus Cristos?

Indiferent dacă omul va reusi sau nu să cloneze oameni, el tânjeşte după aceas­ta şi se grăbeşte astfel să ajungă în vârful „turnului Babel”. Dar tocmai un aseme­nea lucru arată că Dumnezeul Atotputer­nic va interveni curând! - N.

interesant
unele legaturi sunt un pic exagerate, dar oricum aluzia e clara. interesant articol. habar nu aveam ca i-a dus mintea pana acolo,stiam de oaie dar de om... am zis si o mai zic... lumea o ia din ce in ce mai rapid razna cu totul, putina normalitate mai zace si ea pe undeva. freak.
Adăugat în 02/02/2011 de Neftali
daca
daca s-a nascut in data de 25.12.an neimportant sau 26.12.an neimportant, nu inseamna ca s-a nascut de "craciun" sau in ziua nasterii Domnului, nu cred ca e necesar sa va amintesc, ca data aceasta e o conventie ... si ca data adevarata nu a fost calculata exact nici in ziua de azi ... asa ca e absurda comparatia facuta in articol. intr-adevar clonarea nu e ok (e impotriva firii umane si a lui Dumnezeu), e adevarat ca, clonarea e un pas spre antichrist. dar articolul e exagerat. faceti-va temele inainte sa scrieti. a nu mai mentiona ca 25 decembrie la fel si 26 e preluat dintr-o sarbatoare pagana, asta pentru a "atrage" paganii la "crestinism", daca paganii gaseau elemente familiare in crestinism ... se apropiau oricum nu ma bag in detalii ca nu am chef sa scriu eseuri sunt deja scrise cu sutele daca nu cu miile. dar dau un link pt cultura generala ... http://ro.wikipedia.org/wiki/Cr%C4%83ciun, recomand istoria sarbatorii din articol. astfel ca data e complet irelevanta. iar inainte de a incerca sa impresionati cititorii ... fiti mai cumpatati. articolul de fata nu ma impresioneaza mai mult ma dezamageste, asta pentru ca desi aveti dreptate in unele puncte tineti cu tot din-adinsul sa faceti lucrurile sa para mai profunde, normal ca traim intr-o perioada nasoala, si in zilele de pe urma, dar a aduce mai multe argumente decat este necesar unele si false ... e deja grav, oricata dreptate ati avea, si apropos ... vedeti sa nu cadeti intr-o extrema precum una de genul: fanatica.
Adăugat în 02/02/2011 de whatever
Statistici
  • Vizualizări: 3218
  • Export PDF: 2
  • Comentarii: 2
Opțiuni