Vorbeste Dumnezeu si-n zilele noastre?
Autor: James K. Nolt  |  Album: Samanta Adevarului - Iulie 200  |  Tematica: Diverse
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 3 voturi
Vorbeste Dumnezeu si-n zilele noastre?

Cand
Dumnezeu l-a chemat in lucrare, Ieremia a incercat sa se scuze: "Ah! Doamne Dumnezeule, vezi ca eu nu stiu sa vorbesc, caci sunt un copil" Dar Domnul mi-a zis: Nu zice: "Sunt un copil," caci te vei duce la toti aceia la cari te voi trimite, si vei spune tot ce-ti voi porunci, nu te teme de ei; caci Eu sunt cu tine ca sa te scap," (Ieremia 1:6-8). Mai tarziu, cand a fost acuzat pe nedrept, cand oamenii s-au ridicat impotriva lui, cand a fost amenintat cu inchosoarea si cu moartea, Ieremia a avut mare nevoie de incurajarea pe care i-a dat-o Dumnezeu inca de la inceput.

Mai tarziu
, cand Ieremia era inchis, regele Zedechia l-a cautat si l-a intrebat in ascuns: "Ai vreun cuvant din partea Domnului? Ieremia a raspuns: "Da." (Ieremia 37:17). Ieremia i-a spus ce avea din partea Domnului si acest cuvant nu s-a schimbat chiar daca Zedechia nu l-a acceptat. Ieremia i-a spus mesajul din partea Domnului dar Zedechia nu a fost gata sa-l urmeze, i-a lipsit credinta si curajul sa-l accepte. In final Zedechia a cazut in mainile babilonienilor, copiii i-au fost ucisi in fata sa, i s-au scos ochii, apoi a fost dus rob in lanturi in Babilon. Acesta a fost rezultatul neascultarii sale, a rebeliunii impotriva lui Dumnezeu.

"Vorbeste Dumnezeu si-n zilele noastre?"
este o intrebare la fel de actuala ca si in timpul lui Ieremia. Si raspunsul este acelasi ca atunci: "Da." Laudat sa fie Domnul, El ne vorbeste si noua astazi, in aceste timpuri atat de dezvoltate din punct de vedere tehnic. Fie ca si noi sa avem curajul lui Ieremia, sa traim si sa vorbim Cuvantul lui Dumnezeu.

In Vechiul Legamant,
Dumnezeu a vorbit mai ales prin lege si profeti; in Noul Legamant El ne vorbeste mai ales prin Fiul Sau despre care gasim scris in Noul Testament. "Dupa ce a vorbit in vechime parintilor nostrii prin prooroci, in mai multe randuri si in multe chipuri, Dumnezeu, la sfarsitul acestor zile, ne-a vorbit prin Fiul, pe care L-a pus mostenitor al tuturor lucrurilor, si prin care a facut si veacurile" (Evrei 1:1-2). "Legea si proorocii au tinut pana la Ioan; de atunci incoace, Evanghelia Imparatiei lui Dumnezeu se propovaduieste..." (Luca 16:16a).

Atunci
cand cautam sa aflam voia lui Dumnezeu pentru a sti cum sa raspundem problemelor dificile care ne stau in fata, vom gasi raspunsul Sau fie direct fie indirect. Dumnezeu are ceva de spus, atat celui fricos cat shi celui curajos, atat celui tare cat si celui slab, atat celui mandru cat shi celui umil, atat celui pacatos cat si celui neprihanit, atat celui tanar cat si celui batran, atat unuia ca Ieremia cat si unuia ca Zedechia, Dumnezeu are sa-ti spuna ceva tie.

Cuvantul Sau
aduce mangaiere, incurajare si speranta, invatatura si indreptare sau atentionare si pedeapsa. "Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa muste, sa indrepte sa dea intelepciune in neprihanire, pentru ca omul lui Dumnezeu sa fie desavarsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare buna" (2Tim 3:16-17). Cuvantul lui Dumnezeu nu este intotdeauna "pozitiv". Noua ne place sa auzim ceea ce e frumos si bun, dar uneori trebuie sa ascultam ceea ce ne spune Dumnezeu despre pacat. Datorita judecatii pe care a anuntat-o Ieremia, dusmanii sai l-au acuzat ca vrea sa faca rau poporului in loc sa caute binele lor. Cei ce se comporta ca si Zedechia, vor realiza mai tarziu sau mai devreme cat de gresit este sa nu asculti Cuvantul lui Dumnezeu.

Uneori
, Cuvantul Sau vine ca un tunet, spunandu-se sau amenintindu-ne ceea ce trebuie sa facem, alteori, poate de cele mai multe ori vine ca o soapta, o "voce blanda", care incearca sa ne convinga de ce avem de facut. Uneori ne spune adevaruri profunde, greu de inteles, dar de cele mai multe ori ne spune adevaruri simple, usor de inteles, greu cel putin atunci cand e vorba de propria noastra putere.

Uneori nu suntem in stare sa intelegtem ceea ce ne spune Domnul pentru ca auzul nostru "spiritual" este "slab" sau ne-am indepartat atat de mult de Dumnezeu ca suntem in afara zonei in care vocea Sa mai poate fi auzita. Samuel, copil fiind, a auzit vocea Domnului si a fost gata sa primeasca ceea ce i s-a spus: "Vorbeste Doamne caci robul tau asculta" (1Samuel 3:10b)> Fie ca si noi sa fim gata sa ascultam ceea ce ne spune Domnul.

Va veni o zi in care fiecaruia dintre noi, Dumnezeu ne va spune ceva in mod personal. Celor ce s-au pocait si L-au servit, le va spune: "Bine rob bun si credincios; ...intra in bucuria stapanului tau!" (Matei 25:23). Celor ce nu L-au acceptat, le va spune: "Niciodata nu v-am cunoscut; departati-va de Mine, voi toti cari lucrati faradelege"" (Matei 7:23). Viata vesnica depinde de ceea ce faci tu cu Cuvantul lui Dumnezeu in viata aceasta.

"Ai vreun cuvant din partea Domnului?... Da, am..."
. Trebuie sa ascultam acest Cuvant imediat, trebuie sa-l primim, sa-l credem si sa traim pentru Gloria lui Dumnezeu. Atunci nu vom pati ceea ce a patit Zedechia ci vom avea parte de o rasplata vesnica!
inmultirea painilor
Atunci cand vrem sa ne pocaim avem nevoie de hrana spirituala mai mult ca oricand in viata, caci prin auzirea cuvantului vine credinta ,Cand ISUS a strans norodul ca sa le marturiseaca tot ce TATAL ia spus,iata ca au flamanzit si ISUS le-a spus ucenicilor dati-le voi sa manance ,din cinci paini si doi pesti ISUS a hranit un norod intreg,oare nu asa ar trebui sa fie si astazi,avem o BIBLIE si o multime de pastori si toti ar trebui sa auda cuvantul de la cei pe care Dumnezeu i-a ales pentru propovaduirea cuvantului.Dumnezeu vorbeste si astazi dar multi si-au astupat urechile sa nu auda ce spune Duhul bisericilor si daca le spune ceva ce nu le convine ,clevetesc.Doamne ai mila de noi.
Adăugat în 09/02/2008
E adevărat că Dumnezeu vorbeşte şi azi.
Mie mi-a vorbit şi l-am şi văzut El m-a scos din faptele întunericului cu însuşi prezenţa Lui.
Domnul fie lăudat!
Adăugat în 06/06/2012 de Crestina_64
Statistici
  • Vizualizări: 7692
  • Export PDF: 3
  • Favorită: 2
  • Comentarii: 2
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni