Tipurile de dragoste
Autor: Fodor Adrian  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de adrian15 in 27/12/2012
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

 

,,Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate ,dragostea nu pizmuieste ,dragostea nu se lauda nu se umfla de mandrie’’.

             Dragostea este sinonim cu iubire.Dragostea si iubirea defines respectivele sentimente .Dragostea este de sase tipuri ,acestea sunt :dragostea de familie ,dragostea de sine ,dragostea Divina ,dragostea eros ,dragostea phile ,dragostea agape .

           Dragostea de familie este dragostea pentru parinti ,bunici sau alte rude .Un copil daca nu asculta de parinti sai atunci nu asculta nici de legile lui Dumnezeu .

       Dragostea de sine este confundata cu egoismul .Orice om se iubeste pe sine dar aici din prea multa iubire s-ar putea sa devina narcisist .

   Dragostea Divina se descrie cel mai bine cu versetun din Bibile ,,FIINDCA ATAT DE MULT A  IUBIT DUMNEZEU LUMEA CA A DAT PE SINGURUL LUI FIU PENTRU CA ORCINE CREDE IN EL SA NU PIARA CI SA AIBA VIATA VESNICA ‘’.Cat de mult a putut Dumnezeu sa  iubesca niste pacatosi ?Atat de mult ca a dat pe singurul LUI FIU .Oare care parinte ar da pe fiul lui pentru fratele sau ? Nimeni nu ar putea doar Dumnezeu a putut .

   Dragostea eros este o dragoste carnal care nu atuce numai bucurie de moment .Acest tip de dragoste este una fizica care zice :,,imi place ‘’, ,,imi trebuie ‘’. Eros tradus  din limba greaca inseamna erotic .

 Dragostea phile este o dragoste negustoreasca ,dragostea care umbla mereu cu cantarul si zice :,,cat dai tu atata dau si eu ‘’.Phile provine din limba graca .Dragostea phile este o dragoste dintre prieteni care pretinde reciprocitate .Aceasta dragoste umbla mereu cu cantarul la ea si zice :,,cat dai tu atat dau si eu dece sad au eu mai mult ca si tine ‘’.La phile trebuie sa te  gandesti si la celalalt .Unii oameni se intreaba oare imi da totul ?oare nu ascunde ceva ? oare ini retine ceva numai pentru sine ?

   Dragostea agape este o iubire asa de tare incat daca nu se daruieste explodeaza .Agape este un cuvant nou in limba greaca folosit de autorii Noului Testament care l-au folosit pentru a define dragostea .Dragostea agape este o dragoste care se daruieste care doreste care sprijina pe cel iubit si zice :,,daca-l implinesc daca-l fac fericit cu atat  sunt mai fericit  si cu cat daruiesc mai mult cu atat e mai implinit ‘’

   Orice dragoste trebuie sa creada totul ,sa daruiasca totul ,sa nadajduiasca totul .DRAGOSTEA NU VA PIERI  NICIODATA .

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 6262
Opțiuni