Fusta mini, vorbeste!
Autor: DON W. HILLIS  |  Album: Diverse  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de resursecrestine in 04/07/2011
    12345678910 9.90/10 X
Media 9.90 din 30 voturi

Vreau să fie clar încă de la început că eu sunt o fustă mini creştină, adică merg la biserică în fiecare duminică. Mai mult decât atât, eu frecventez o biserică evanghelică. Bineînţeles că eu nu sunt singura fustă mini creştină din oraş. Sunt multe altele care vin la mine la biserică.

Deşi noi reprezentăm o varietate de culori şi modele, există un lucru pe care toate îl avem în comun. Cu toate avem acelaşi mod de a descoperi coapsele atractive, mai ales când se stă „picior peste picior." Mi s-a spus că aceasta este cea mai comfortabilă poziţie.

Dacă nu am înţeles eu greşit, mi se pare că noi le facem pe cele ce ne poartă puţin sfioase. Cel puţin fata care mă poartă, mă trage tot timpul în jos. Deşi nu sunt o expertă în ceea ce priveşte natura umană, mi se pare că acest comportament indică un fel de complex.

Am mai observat că noi, fustele mini, avem capacitatea de a atrage multe priviri masculine, chiar şi în biserică. La început m-am mândrit cu faptul că bărbaţii sunt fascinaţi de croiala şi culoarea mea. Abia în această dimineaţă l-am auzit pe predicator spunând că, de fapt, nu la asta se uitau tinerii (şi chiar unii mai puţin tineri). Deşi am fost numai urechi atunci când el a început să predice despre „Atracţia unei fuste mini," chiar înainte de a termina el, am fost deja foarte ruşinată.

El a pretins că fusta mini nu atrage privirile la esteticul ei. După părerea lui, există zeci de alte fuste mai frumoase decât mine. Afirmaţia lui generală că fustele mini nu aduc o contribuţie estetică, academică, economică, morală sau spirituală celor care le poartă, m-a lăsat cu sentimentul că, de fapt, nu am fost o aşa bună creştină.

El a spus că singura mea atracţie este cea a trupului. Apoi, pentru vreo zece minute, a vorbit despre poftele trupeşti ale naturii umane. M-a acuzat public căci contribui la poftele trupului. Am simţit apoi, după ce a spus acest lucru cum am fost trasă tare în jos. Ai fi putut auzi şi acul căzând în biserică atunci când a citat următoarea afirmaţie a lui Kerry Elliott:

„A-ţi etala sexualitatea în public este o trădare a feminităţii tale, şi nu o sprijinire a ei. Este ca şi cum ai bate toba în metrou pentru a dovedi că eşti muzician. 

Nu este corect să-l expui pe bărbat la aroma fripturii şi a plăcintei de mere..., iar apoi să îl acuzi că este lacom dacă se linge pe buze." Cred că au înţeles cu toţii ce a vrut să spună.

Am roşit atunci când a început să pună întrebări despre ceea ce am făcut noi, fustele mini, în viaţa de zi cu zi în lume. El a întrebat care credem noi că a fost mărturia noastră în prezenţa bărbaţilor care nu erau deloc interesaţi de puritatea feminină. A spus că nu trebuie să faci prea multe lucruri pentru a direcţiona creierul înspre relatii intime. De aceea a spus Isus: „Oricine se uită la o femeie, ca s-o poftescă, a şi preacurvit cu ea în inima lui" (Matei 5:28).

Predicatorul a afirmat că nu este nimic la o fustă mini care să sugereze unui bărbat de pe stradă că trupul celei care o poartă este templul Duhului Sfânt. A mai spus că un trup locuit de Duhul ar trebui împodobit cu îmbrăcăminte modestă (1 Timotei 2:9, 10). Mai departe, el a furnizat unele statistici de pe undeva care dovedesc că există o relaţie vitală între fustele mini şi creşterea numărului de violuri în America. Am început să mă simt ca şi cum aş fi fost complice valului de infracţiuni.

Eu presupun că ceea ce doare este adevărul. De aceea m-am grăbit aşa să plec de la biserică azi dimineaţă. Şi chiar am văzut şi alte fuste mini furişându-se la fel ca mine.

Cred că noi avem nevoie cu adevărat să fim schimbate cu ceva mai modest.

Bun mesaj,sper sa fie citit.Domnul ISUS sa va binecuvinteze!!!!
Adăugat în 04/07/2011 de andy246
S-a descoperit că un trup feminin semi-îmbrăcat poate capta într-o măsură mai mare atenția unui bărbat(de fapt fustele mini sunt etalonul tipului de așa-zisă îmbrăcăminte sexi),decât un trup complet dezbrăcat...E o chestiune psihologică..ceva corelat cu pervertirea conceptului actual de moralitate...o femeie ce-și expune privirilor jumătate din coapse reprezintă pentru sexul opus o imagine ce duce nemijlocit la ațâțarea patimilor carnale..pe când tabloul grotesc unui trup gol,în mare parte crează în majoritatea cazurilor un impuls de silă,dezgust..(cine și-ar aținti privirea asupra unei femei despuiate total?!?)...Deci scuza naivă:”Ce vină am dacă ei poftesc?” nu este valabilă în adunarea Dumnezeului cel Viu,locul unde oamenii vin să se tămăduiască de viciile lor..seamănă precum nu i s-ar indica cuiva care vrea să postească în ziua acea să se afle la un ospăț,ci într-un loc unde sunt și alții ce au aceleași intenții de sfințire...așa că iubita mea surioară,dacă te crezi frumușică și ispititoare iar privirile pofticioase ale bărbaților constituie pentru d-ta imensă satisfacție,..ești liberă total să te îmbraci cum vrei și să profiți la maxim de tinerețea ta,dar un lucru trebuie să-l înțelegi :..NU ÎN BISERICĂ! Du-te și atâță poftele celor ce doar pentru asta trăiesc,dar nu veni să tulburi privirea senină a celor smulși și răscumpărați prin sângele vărsat de Christos..nu de alta dar teme-te că vei avea de-a face cu EL(știi ce i-a ”promis” Izabelei din Apocalipsa..”Am s-o arunc bolnavă în pat!”...Deci ai grijă sora mea ispititoare..dacă tot îți face plăcere expusul goliciunii trupești,vezi să nu ajungi deliciul personalului masculin din clinicile de oncologie...
Adăugat în 04/07/2011 de sim_brd
Sper ca fetele crestine sa citeasca acest mesaj pentru ca exista prea multe astfel de "fustite" in bisericile noastre. In exterior se vede ce este in interior asa ca....nu este nici o scuza. Trebuie mai multa atentie asupra imbracamintii pentru ca aceasta ne arata caracterul, iar acesta, cum se spunea mai sus, trebuie sa fie templul Duhului sfant. Pocainta cere Domnul!!!!
Adăugat în 04/07/2011 de miracol
Extraordinar mesaj! Intr-adevar sunt biserici in care se trece de la o extrema la alta iar "scuza" pe care o aud cel mai des este ca Dumnezeu se uita la inima noastra nu la hainele noastre. Nimic mai gresit. Biblia ne spune ca trupul nostru este Templul Duhului Sfant si, deci, trebuie sa il tratam ca atare. Personal nu-mi place nici sa ma infofolesc in bluze pana la gat si nici sa matur cu fusta pamantul. Dar de aici pana la fustite cat batista sau bluze care nu acopera mai nimic este cale lunga.
O alta extrema pe care am observat-o este ceea ce as putea numi "parada modei". La noi la biserica a inceput sa vina la un moment dat o sora mai in varsta, la vreo 55 de ani. In 2 luni a adus 8 saci cu haine de ale ei (de dat)!!! Ne-a spus ca aproape toti banii ii dadea pe haine pentru ca in biserica in care mergea nu a fost acceptata decat in momentul in care in fiecare duminica venea imbracata in alte haine.
Asa incat un singur lucru: sa fim decenti si sa ne concentram in primul rand pe ceea ce ar trebui sa facem in biserica rugaciune, ascultare si sa lasam la o parte preocuparea exagerata pentru felul in care aratam (cand petreci mai mult timp in fata oglinzii decat cu Biblia in mana ai o problema foarte mare!!!)
Adăugat în 04/07/2011 de PaulaGhinea
Am o bucurie sa vad ca lucrurile de care in ultimul timp intruna comentez si nu ma baga nimeni in seama,sunt impartasite de adevaratii oamenii lui Dumnezeu!Stiti ce e ciudat?La noi niciodata nu sunt predici de genul asta.E ca si cum ar fi un subiect,,protejat,,.Am impresia ca unora le place...
Adăugat în 05/07/2011 de Manuka
@Manuela

"Căci va veni vremea când oamenii nu vor putea să sufere învăţătura sănătoasă; ci îi vor gâdila urechile să audă lucruri plăcute şi îşi vor da învăţători după poftele lor. - 2 Tim. 4:3"

Referitor la asta imi aduc aminte de un pastor care ii spunea unui invitat sa nu predice despre anumite pacate care sunt la ei in biserica, nici despre alte probleme etc. La care invitatul intreaba: "dar despre ce sa predic frate?". Iar pastorul raspunde: "Predica despre evrei ca din astia nu avem aici, niciunul."
Adăugat în 05/07/2011 de BenHur
Lucrurile acestea abominabile se întâmplă în biserici din cauza lipsei de disciplină şi neascultare. Şi eu mă întreb (chiar dacă ştiu) cum s-or îmbrăca aceste aşa zise creştine în restul timpului, adică pe stradă, la şcoala, la servici. Îmi închipui că nu au vre-o problemă să meargă la ştranduri, sau la mare la plajă şi la baie(valabil şi pentru bărbaţi)! Dumnezeu nu poate binecuvânta o adunare care îi cheamă Numele dacă nu şi ascultă de poruncile lui, de fapt cea mai mare porunca este "Ascultă Israele"(Marcu 12:29). Fără ascultare nu este nici binecuvântare şi nici progres spiritual. Pentru cei mai mulţi cuvântul disciplină(care face parte din ascultare vezi Matei 26:41 şi Marcu 14:38 unde Isus spune să veghem şi să ne rugăm, ceea ce inseamnă disciplină) înseamnă ceva ce seamănă a chin trupesc si sufletesc! Legat de îmbrăcăminte avem un verset suficient de clar: Apocalipsa 16:15, „Iată, Eu vin ca un hoţ. Ferice de cel ce veghează şi îşi păzeşte hainele, ca să nu umble gol şi să i se vadă ruşinea!”(valabil şi la femei şi la bărbaţi!
Dumnezeu să vă trezească!
Adăugat în 06/07/2011 de Aurelian
Daca Legea Domnului ar fi scrisa in inimile noastre nu ar mai fi necesare astfel de mesaje pentru cei care cheama Numele Domnului. Acum inteleg de ce, in Apocalipsa, Domnul sta si bate la usa propriei bisericii. El sta si bate la inima noastra, a celor din poporul Sau, ca sa lasam religiozitatea si programele si sa ne apropiem de El, izvorul apelor vii. Omul scoate afara ce isi aduna in sufletul sau. Spre rusinea noastra, ar trebui sa lipim acest mesaj pe usa bisericii sau oferit mamelor si fiicelor pentru ca `fustele mini` nu citesc acest site. Am auzit de la un credincios urmatorul sfat: `Dupa ce te-ai imbracat, du-te la tatal tau si intreaba-l ce parere are`. Daca vrei sa primesti un raspuns obiectiv asigura-te ca tatal e un copil al lui Dumnezeu.
Adăugat în 07/07/2011 de casiana
Foarte inspirat mesajul de sus...si din pacate adevarat. Fie ca Domnul sa ne lumineze!
Adăugat în 09/07/2011 de adeadina
Parerea mea personala e ca de fapt cele care poarta fuste mini o fac pentru a atrage privirile si in disperare de cauza; e mult mai greu sa fi apreciat pentru chestiuni intelectuale si atunci, disperatele vara valoare apeleaza la expunerea fizica.

De multe ori, in cautatrea iubirii, dai peste opusul ei, adica peste dezmat si vulgaritate. Asa se intampla cand gresesti drumul. Dumnezeu sa le ajute pe fetele din generatia noastra sa gaseasca drumul spre iubirea adevarata
Adăugat în 11/07/2011 de gabriela_esty
Subiectul acesta ar trebui sa fie predicat mai des prin biserici. Si predica despre acest subiect este bine sa inceapa inca din copilarie in familie !

Una dintre scuzele fetelor este aceasta: "Domnul se uita la inima mea nu la trup" bazanduse pe un verset biblic care zice ce asemantor !

Dar draga sora, ¿dece nu citesti si mai incolo si vei vedea ce zice ca toate uraciunile si totul porneste din inima, ce ai in inima este cea ce esti si cea ce areti?

¿Cum poti zice dar ca poti fi smerita cu inima daca in exterior tu esti alta decat asa cum tea creat Dumnezeu?

In Iacov corbeste clar desde smerenie.....

Daca nu vrem sa ingelem cuvantul Domnului, este caci nu vrem, caci Domnul da intelepciune la oricine pentru al intelege !
Adăugat în 11/07/2011 de IoanRDM
Apostolul Ioan foloseste in multe rinduri cuvintul Preaiubitilor. Asa dar , Preaiubitelor,nu va inselati scizindu-va cu frinturi din Biblie cum ar fi " Dumnezeu se uita la inima , nu la trup ". Biblia este un intreg, nu frinturi. Domnul Isus intro imprejurare isi intreaba ucenicii : Cine zic oamenii ca sint Eu? ". Conteaza mult cum sintem noi caracterizati de oameni ca si crestini. Multi oameni nepocaiti cunosc Biblia mult mai bine decit multi altii care au crescut in adunari. Sa nu credeti ca uimuti pe cineva cu portul vostru extravagant. Daca cititi Biblia , veti gasi ca dealungul vremurilor au mai fost femei ca si voi, numai ca le intilneau ....pe la colturile strazilor>>> Erau puse de satan ca niste semne de circulatie pentru cei care alejeau calea perzarii. Azi ar trebui sa se auda mai multe predici cu prvire la tinuta crestinilor injeral, nu numai in adunari.Nu va fie frica ca pleaca in alte biserici. Si la predica Domnului Isus multi au plecat, dar cei care au inteles inaintea cui stau, au raspuns : Doamne , la cine sa ne ducem? La tine este cuvintul vietii,unde sa plecam? Si as vrea sa inchei cu cuvintele Domnului Isus : unde sint 2 sau 3 adunati in numele meu, acolo sint si Eu in mijlocul lor. Asa dar , scopul adunarii noastre sa fie ...in numele Domnului Isus.....nu aratarea goliciunii. Domnul sa fie cu noi toti ,Amin
Adăugat în 02/08/2011 de radionvacarciuc
“…Sunt materialele proaste - intra la apa.Doar e criza financiara - nu-i asa ? Inseamna ca criza s-a rasfrant si asupra fustelor.Si apoi,datorita poluarii atmosferice-se vorbeste despre incalzirea globala,asa ca s-a globalizat si scurtarea fustelor.Nu sunt bani suficienti.Saracele fete !
”Ady Vladimir

După cum văd în Adunare, că din batic, se folosește doar o fâșie îngustă pentru acoperirea capului; mă gândesc că ar fi potrivit ca restul să se utilizeze pentru prelungirea fustelor. Ioan Hapca
Adăugat în 29/09/2011 de InsulaEkklesiablog
Adevarat si trist!!! Spunea odata un pastor( legat de batic) ca o fata venise la el sa il intrebe cum sa poarte baticul... legat in fata sau la spate, sa fie de matase sau de spuma. El ii spune: taie din coltul de la batic si pune-ti la decolteu!!!! Domnul sa ne-ajute sa ne pocaim cu totii!!!
Adăugat în 17/10/2011 de EmanuelaS
surorile cu fusta mini in biserica sunt ca si cum ai merge la o clinica de dezalcolizare unde sar servi bautura ,pt ca fratii merg la biserica sa invete sa biruiasca ispita nu sa dea nas in nas cu ea,in Isaia 3 cu 16-24 scrie clar desprea aceste zise surori:(,....sa luam deci aminte sa nu fim si noi asa.PACEA SA FIE PESTE NOI
Adăugat în 02/12/2011 de prodica
Fusta mini ispiteşte. Şi satana te găseşte. Fusta mini e drăcoasă. Şi femeia-i păcătoasă. Amin.
Adăugat în 03/12/2011 de poetpaul
Statistici
  • Vizualizări: 9343
  • Export PDF: 8
  • Favorită: 4
  • Comentarii: 16
Opțiuni