Interfața site-ului a fost îmbunătățită și mai sus vedeți săgeți care indică unde se află acum fiecare element principal de navigare și căutare.

Avocaţii şmecheriei
Autor: Nicolae Geanta  |  Album: Lupta cu inertia  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de resursecrestine in 27/02/2011
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi

Un avocat american a cumpărat o cutie de ţigări, foarte rare şi deosebit de scumpe. Apoi, le-a asigurat printre altele şi împotriva incendiului. După vreo 30 de zile, fumând toate ţigările din cutie, şi fără să achite măcar prima tranşă a poliţei de asigurare, avocatul a solicitat companiei de asigurări să fie despăgubit, pe motivul că ţigările au fost distruse printr-o serie de „mici focuri”. Compania de asigurări a refuzat despăgubirea, invocând, evident motivul că avocatul a... fumat ţigările. Avocatul însă nu a renunţat şi a chemat în judecată compania de asigurari, unde... a câştigat.

Administrând probatoriul, judecătorul a fost de acord cu societatea de asigurări, şi anume că cererea de despăgubire era cel puţin "neserioasă". Totuşi, el a reţinut faptul că avocatul deţinea o poliţă de asigurare pentru ţigări care garanta că acestea erau asigurate inclusiv impotriva foculului, fără a defini ce este considerat a fi "foc acceptabil", iar societatea de asigurări a fost obligată sa-l despagubească pe asigurat. Ca să evite un proces lung şi costisitor, societatea de asigurări a acceptat sentinţa şi a plătit 15.000 $ avocatului pentru distrugerea ţigarilor în "incendiu".

Imediat după a ce avocatul şi-a încasat cecul, compania de asigurări a solicitat ca acesta să fie arestat pentru 24 de cazuri de incendiere. În urma propriei cereri de despăgubire şi a declaraţiei de la procesul anterior (folosite acum împotriva lui), avocatul a fost condamnat pentru incendiere intenţionata a bunurilor sale asigurate, şi, a fost condamnat la 24 de luni de închisoare şi o amendă de 24.000$.

 

Asemeni întâmplării trabucurilor distruse voit, uneori oamenii pretind că Dumnezeu nu ştie matrapazlâcurile lor. Deşi sfinţiţi de sângele Mielului, curvesc spiritual, apoi se şterg la gură ridicându-se ca şi cum n-ar fi făcut nimic. Ei ar dori să fie responsabil cerul pentru fiecare pas haihui, pentru fiecare nereuşită, dar distrug harul, mărturia creştină făcută la botez, jurămintele făcute la slujbele divine, sfinţirea oferită de Cruce ori de împărtăşania cu Hristos. Ca şi soldaţii romani, trişorii creştinismului leagă pe Dumnezeu la ochi, apoi Îi cer să proorocească cine L-a lovit. Fură, mint, bârfesc, înşeală, sunt aroganţi, cruzi, neiertători, neiubitori, neimplicaţi, nemulţumiţi, dar... asiguraţi la biserică.

Cu poliţele iertării hristice, şmecherii avocaţi ai nelegiuirii vor veni într-o zi pe marea de sticlă să se plângă Domnului: „N-am făcut noi... atâtea în Numele Tău...”. Şi vor dori despăgubire de la Mântuitorul Isus. „Aţi făcut voi, dar fără Mine! Eu, niciodată nu v-am cunoascut!”. Destinaţia lor finală va fi o închisoare. Nu una rece, nu umedă, nici în foamete şi nici în frig. Ci, în foc. Şi nu câteva luni, nici câţiva ani sau pe viaţă. Ci, o pedeapsă veşnică.

 

* Povestea avocatului trişor este adevărată, şi a obţinut locul I la "Recent Criminal Lawyers Award Contest", în SUA. Povestea trişorilor creştini este şi mai adevărată, căci e relatată în Biblie. Interesant e că viaţa fiecăruia dintre noi e demnă de locul I.

 

necenzurat
Ma întreb retoric domnule Geanta...cumva cei ce ofera ”asigurarea”, cine sunt? Si e adevarat ce se vorbeste...costul respectivei ”asigurari” este taxat cu 10 la suta pe venit per membru de familie?!?
Adăugat în 28/02/2011 de sim_brd
răspuns cinstit
Nu m-am gândit nici o clipă la cele menţionate de dvs. Nu asta am dorit să spun, ci faptul că unii creştini cred că au poliţa de salvare în buzunar deoarece aparţin unei biserici anume (baptistă, evanghelistă, penticostală, adventistă, ortodoxă etc)...
Adăugat în 01/03/2011 de nickbagsandhrist
..."unii creştini cred că au poliţa de salvare în buzunar deoarece aparţin unei biserici anume (baptistă, evanghelistă, penticostală, adventistă, ortodoxă etc)... " Acest lucru am observat si eu in ultima vreme. Crestinii nominali sant din ce in ce mai legati de propriile lor denominatiuni. Ei sant zelosi nu pentru Cristos si Cuvantul Sau, ci pentru invataturile lor teologice. Cine este doar un pic spiritual, poate vedea ca aceasta este timpul in care acesti crestini sant legati in Ecumenism, prin bisericile lor. Si aceasta nu face decat sa-i pregateasca sa primeasca semnul fiarei.
Adăugat în 01/03/2011 de zsolt
....zeciuiala...........mama ei....
Felicitari pt eseu,super tare,mai ales ca e scris dupa un caz real.Cer mii de scuze ca am indrazneala sa raspund la comentariul d-nei Simoma si sper sa nu ofensez pe nimeni.Eu sunt ortodox si mi-as dori din toata inima sa fiu un pocait ortodox,asa ca nu vreau sa tin partea nimanui ci doar as vrea sa va transmit stimata doamna ce am inteles eu din Biblia noastra ortodoxa despre subiecul zeciuielei.....Nu este o porunca...,este un act benevol pe care l-au facut Avram si apoi Iacov chiar din prima carte,Geneza,inainte de a fi scrisa orice lege. in cartea Leveticul se face o referire despre zeciuiala dar v-as invita sa cititi tot capitolul 27 sa va faceti propria idee despre acest subiect si pt ca nu sunt foarte sigur ca o sa-l cititi o sa citez din Maleahi cap 3....."Aduceti insa la casa visteriei toate zeciuielil,ca sa fie hrana in Casa Mea,puneti-Ma astfel la incercare,zice Domnul ostirilor,si veti vedea daca nu va voi deschide zagazurile cerurilor si daca nu voi turna peste voi belsug de binecuvintare".....deci e doar o provocare pe care o lanseaza Dumnezeu si nimeni nu are nici o obligatie ci ar trebui doar foarte mult curaj sau credinta sa raspundeti sau nu provocarii.eu va indemn cu toata inima sa-L puneti la incercare...... Dumnezeu sa ne binecuvinteze cu putere,curaj,credinta,dragoste,intelepciune pe toti ai Lui .
Adăugat în 05/03/2011
Statistici
  • Vizualizări: 6155
  • Export PDF: 7
  • Comentarii: 4
Opțiuni
Versetul zilei
n-au vrut să asculte şi au dat uitării minunile pe care le făcuseşi pentru ei. Şi-au înţepenit grumazul şi, în răzvrătirea lor, şi-au pus o căpetenie ca să se întoarcă în robia lor. Dar Tu, Tu eşti un Dumnezeu gata să ierţi, îndurător şi milostiv, încet la mânie şi bogat în bunătate. Şi nu i-ai părăsit
Neemia 9:17
Pune-l pe pagina ta