Rugăciunea părinților, aripi spre veșnicie
Autor: Andreea Cărpineanu & Fabian Timofte  |  Album: Diverse  |  Tematica: Rugăciune
Resursa adaugata de scriitoruldinvis in 01/06/2024
    12345678910 9.83/10 X
Media 9.83 din 6 voturi

E atât de minunat că avem harul de a ne crește copiii în înțelepciunea lui Dumnezeu, însă nu suntem tot timpul cu ei, de aceea îi încredințăm în Mâna lui Dumnezeu la plecare și la venire, și ne rugăm ca Dumnezeu să fie cu ei și să îi vegheze atunci când noi nu putem.

E un har ca fiecare copil să aibă un părinte care se roagă pentru el și e o minune să vezi apoi peste ani răspunsul rugăciunilor tale în viața lor.

Rugăciunea unei mame:

„Sunt atât de multe lucruri pe care aș vrea să le cer, Doamne, pentru acest copil… dar stau ʽnaintea Ta, Cel care l-ai întocmit și l-ai țesut... ce-L ce-l știe și îl cunoaște.

Îți cer înțelepciune, să deosebească binele de rău, să te aleagă pe Tine și să râdă în fața prostiei.

Îți cer dragoste, să iubească necondiționat și jertfitor, așa cum Tu    ne-ai învățat și ne-ai arătat.

Îți cer credință, să nu se bizuiască decât pe Numele Tău. Să Te cunoască și să Te recunoască în umblarea lui, iar în încercare și în nesiguranță să Te aibă Sfătuitor și Călăuză.

Mă rog ca Tu să ai grijă de inima lui, să-i protejezi gândurile și nicio influență rea să nu îi schimbe credința.

Să fie un om al rugăciunii, care să își plece genunchii înaintea Ta, în orice loc și în orice vreme.

Mă rog, Doamne, să ardă în el dorința de a Te face cunoscut. Să bată în el inima Ta, și să trăiască în lumina Ta. Doamne, lucrează̆ la mintea lui, ca să înțeleagă voia Ta, și să stea ferm și încrezător când se va face deosebit de ceilalți, iar pentru asta mă rog ca Tu să faci să aibă o purtare aleasă, sfântă și plăcută, și îndrumă, Te rog, pașii lui pe cărarea Ta.

În lumea aceasta în care au apărut atât de multe influențe, Te rog, ridică scutul Tău, Te rog să stai aproape de El, să faci urechea lui sensibilă la vocea Ta, și Duhul Sfânt să locuiască în el. Doamne, Te rog să lupți Tu pentru el. Tu îl iubești, Tată, mai mult decât ar putea iubi cineva vreodată, și știu că dai lucruri bune copiilor Tăi, de aceea cer din Mâna Ta acestea și în Mâna Ta îl încredințez. Iar ceea ce nu am știut să cer, Te rog completează Tu, în înțelepciunea și în cunoașterea Ta.”

Rugăciunea unui tată:

„Părinte ceresc, mă închin în fața Ta și Îți mulțumesc pentru bucuria nespusă de a fi tată! Îți sunt recunoscător pentru familia pe care mi-ai dăruit-o și pentru că suntem parte din planul Tău măreț de mântuire!

Te rog pentru copilul pe care mi l-ai oferit: dă-i o minte sănătoasă și plină de înțelepciune, pentru a Te alege pe Tine în orice împrejurare!

Mă rog, Doamne, să îi dăruiești și o inimă iubitoare și curată, care să susțină mereu adevărul! Călăuzește-i pașii pe Calea cea Dreaptă, fără a se abate sau a se rătăci pe cărări străine și primejdioase! Mâinile, Te rog, Părinte, să îl ajuți să le unească tot timpul în rugăciune și să fie grabnice în a ajuta! Fă-i gura să înalțe cântări de laudă și să rostească doar binecuvântări! Ochii, Doamne, Te rog fă-i să privească doar la ceea ce e frumos și desăvârșit în întreaga Ta creație! Fă-i urechile sensibile la glasul Tău și la nevoile celor care cer ajutor!

Transformă acest copil, pe care mi l-ai dăruit, într-o voce a cerului, care aduce speranță celor pierduți, și într-o lumină care strălucește în întunericul lumii acesteia! Te rog, Doamne fă-l un mesager al păcii și al dreptății, iar prin gândurile, cuvintele și faptele sale, să Îți aducă Ție cinste și onoare!

În numele scump al Domnului nostru Isus Hristos, am cerut toate acestea!”

Nu descurajați și nu încetați să îndreptați rugăciuni pentru copiii voștri, pentru că ele sunt aripile care îi poartă peste primejdii și scutul care îi protejează de vorbele și gândurile rele.

 

Autori: Andreea Cărpineanu (Rugăciunea unei mame) și Fabian Timofte (Rugăciunea unui tată)

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 3232
  • Favorită: 2
Opțiuni
Romani 10:9 Dacă mărturiseşti deci cu gura ta pe Isus ca Domn şi dacă crezi în inima ta că Dumnezeu L-a înviat din morţi, vei fi mântuit.