Toma, necredinciosul?
Autor: Jani Kardos  |  Album: Paște  |  Tematica: Paște
Resursa adaugata de scriitoruldinvis in 12/05/2024
    12345678910 0/10 X

În lupta cu îndoiala, primul nume care ne vine în minte este deseori acela al lui Toma, supranumit „necredinciosul”. Totuși, o privire mai atentă în Sfânta Scriptură ne dezvăluie o perspectivă mai complexă asupra acestui ucenic al lui Hristos. Toma, deși a avut momente de îndoială, nu poate fi redus la acest aspect al personalității sale. El a fost unul dintre cei doisprezece apostoli și a pășit pe aceeași cale cu ceilalți în urma lui Isus. Iar Biblia nu îl descrie pe Toma ca fiind necredincios, ci mai degrabă, îndoielnic cu privire la lucrurile miraculoase pe care le auzise.

Biblia ne relatează că, la un moment dat, Toma nu a fost prezent când Isus S-a arătat celorlalți ucenici și, în consecință, a fost plin de îndoieli când aceștia i-au spus că L-au văzut pe Mântuitor. În mod similar, putem identifica și alte figuri în Biblie care, în ciuda apropierii lor de Hristos, au avut momente de neîncredere în timpul încercărilor. De exemplu, Ioan Botezătorul, care a trăit un moment extraordinar de revelație când a văzut cerurile deschizându-se și Duhul Sfânt coborându-Se asupra lui Isus, a avut totuși momente de îndoială în închisoare, trimițându-și ucenicii să întrebe dacă Isus este Acela pe care Îl așteptau, sau dacă ar trebui să aștepte pe altul.

Aceste exemple din Biblie reflectă o realitate cu care ne confruntăm și noi în viața de zi cu zi. Îndoiala poate să ne cuprindă în momente de suferință sau în fața unor întrebări aparent fără răspuns, precum: De ce îngăduie Dumnezeu suferința în viața mea? Am oare siguranța mântuirii? Oare există cu adevărat Dumnezeu? Oare chiar a înviat?

În aceste momente, este important să ne amintim de promisiunile lui Dumnezeu. El ne-a promis că nu ne va părăsi niciodată, că va fi cu noi chiar și în „valea umbrei morții”. De asemenea, dacă avem îndoieli, haideți să-I cerem ajutorul. Ioan Botezătorul a mers la Isus cu problema lui. Dacă avem îndoieli, trebuie să continuăm să perseverăm pe calea credinței, chiar de ne este greu. Toma s-a dus împreună cu ucenicii ca să Îl întâlnească pe Hristos, chiar dacă a avut îndoieli. Nu lăsa ca îndoiala din viața ta să te doboare, ci fie ca îndoiala din viața ta să te ancoreze mai mult în credința în Hristos.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 182
Opțiuni