Iubește mai mult decât azi
Autor: Dan Iancu  |  Album: Iubire  |  Tematica: Dragoste
Resursa adaugata de scriitoruldinvis in 14/02/2024
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

De mai multă vreme trendul este ca astăzi, 14 februarie să se sărbătorească iubirea. „Toată lumea” o face, zic oamenii. Tot așa, mai spunem că februarie este luna iubirii... Oare de ce „luna iubirii” este cea mai scurtă din an, iar luna cadourilor (decembrie)  este una de 31 de zile? Nu mă aștept să răspunzi la această întrebare, e una din întrebările retorice ale vremurilor pe care le trăim.

Hai să pășim încet spre Scriptură, cartea care ar trebui să ne dea direcție în pofida trendurilor sau modei care apare și dispare. Versetul la care vreau să privești împreună cu mine este cel din Ieremia 31:3.

“Domnul mi Se arată de departe: „Te iubesc cu o iubire veşnică, de aceea îţi păstrez bunătatea Mea!”

Sigur vei spune că aici Domnul vorbește cu poporul Israel, dar la altceva doresc să privim. Mai citește o dată versetul și apoi răspunde la următoarea întrebare (o întrebare ca la școală, la orele de gramatică): Ce fel de iubire?

VEȘNICĂ

Așa este iubirea lui Dumnezeu, iubire de care putem beneficia și tu și eu. Trebuie doar să înțelegem că iubirea asta există, că Dumnezeu există și își arată iubirea zilnic. După ce vei citi aceste prime gânduri vei alege să fii parte din categoria oamenilor care spun „Amin!” sau cei care vor spune: „Nu cred că Dumnezeu mă iubește!”

Partea care urmează nu dorește să te convingă ceva ce nu crezi, ci să te facă să privești la sursa „iubirii” pe care tu o împarți cu aproapele tău.

De ce îmi iubesc eu aproapele? Dar tu? Simplu. Iubesc pentru că mă iubește. Dacă într-o situație sau alta nu mi-ar scrie un mesaj pe WhatsApp, nu m-ar suna, nu m-ar căuta... iubirea ar fi tot mai rece până când ar fi un iceberg... i s-ar vedea vârful cu multe resentimente ascunse undeva în adânc, nevăzute de ceilalți.

Și mai simplu, Dumnezeu ne iubește cu toate că noi i-am fost vrăjmași. El este Creatorul care vrea să ne învețe să iubim diferit.

Te iubesc pentru că văd în tine mai mult decât vârful unui iceberg... văd iubirea care te motivează să păstrezi în adânc un munte de iubire... că... ce ar fi vârful icebergului dacă nu ar fi și icebergul din adânc?

Așadar, în final:

- Ce aduni în adâncul inimii tale? Resentimente sau un munte de iubire?

- Vrei tu să iubești mai mult decât astăzi... ?

Răspunde acestor întrebări și alege să iubești... mai mult decât azi.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1236
Opțiuni