S-a înființat Asociația Resurse Creștine!

Citește
Cine este Duhul Sfânt pentru mine?
Autor: Ramona Codrea  |  Album: fara album  |  Tematica: Duhul Sfânt
Resursa adaugata de Softy in 31/05/2017
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 7 voturi

    Persoana Duhului Sfânt a început să mă preocupe în ultimul timp, pentru că mi-am dat seama că am tot mai multă nevoie de El. Viaţa de credinţă, aşa cum o cere Dumnezeu, nu o pot trăi prin forţele proprii. Mă văd eşuând de multe ori. Mă văd încercând să rezolv problemele prin puterea şi înţelepciunea proprie.Iar alteori, mă surprind că îmi doresc să renunţ la luptă, să dau drumul sufletului să se ducă într-un loc unde nu mai este credinţă, nici speranţă şi nici luptă. Dar ştiu că în acel loc nu este Dumnezeu, aşa că nu vreau să ajung acolo. Însă, ispita există.

    În toate aceste frământări şi nevoi ale sufletului meu, am ajuns la concluzia că nu reuşesc fără Duhul Sfânt. Da, am cunoştinţe teoretice despre El, chiar şi câteva experienţe cu El. Dar tânjesc să-L cunosc mai mult, să-I aud vocea şi îndemnul, iar eu să fac întocmai cum îmi spune. Când mă gândesc că El este mereu cu mine, că mă observă permanent, dar eu nu-I acord importanţă, îmi dau seama că Îl întristez de multe ori. Încerc să mă descurc fără El. Uit să-L întreb. Sau, mai bine spus, uitam    să-L întreb. Acum vin la El în rugăciune şi văd cum de multe ori, îmi răspunde mie personal; fie printr-un vis, oameni, cărţi sau chiar direct sufletului meu.

    Din experienţa mea, cu cât mă bazez mai mult pe Dumnezeu şi pe Duhul Lui cel Sfânt, cu atât mai mult, îmi răspunde şi mă ajută. De aceea, rugăciunile mele au devenit mai sincere şi mai sigure de ţintă.

    Pe de altă parte, nici cel rău nu stă pasiv. Sigur că şi acest lucru îl ştiam la modul teoretic. Dar, de când Dumnezeu s-a apropiat de mine şi eu de El, văd în practică ce înseamnă ca diavolul să încerce să te sperie să dai înapoi. Da, atacurile lui sunt reale, dar tot Duhul Sfânt este Cel care mi-a făcut revelaţia faptului că el a fost deja înfrânt la Golgota şi că cel rău nu are nicio putere asupra mea. Şi aşa cum Isus  l-a înfrânt la Golgota, tot aşa sunt şi eu “mai mult decât biruitoare’’. Slavă Lui! Conştienţa acestui lucru mi-a dat şi îmi dă în continuare putere să merg înainte împreună cu El.

    Fără Duhul Sfânt, nu am înţelepciune şi putere. Fără Duhul Sfânt, nu am mângâiere şi sprijin. Fără Duhul Sfânt, nu înţeleg Cuvântul. Duhul Sfânt mă învaţă şi mă călăuzeşte. Nu pot trăi fără El!

    Tu ce experienţe ai cu Duhul Sfânt?

Comentarii
Adaugă comentariu
Raportează o problemă
Frumos și minunat este când vrem să-L cunoaștem mai mult pe Duhul Sfânt.
Și eu doresc părtășia cu El, normal El este în noi, suntem Templul Lui!!
Fi binecuvântată!!!!
Adăugat în 31/05/2017 de Maria18
O mărturie și o descriere reală, sincera a minunatului Duh Sfânt așa cum este perceput. Doamne-ajută-nesă fim plini de Duhul Tău.
Adăugat în 07/06/2017 de sanda_tulics
Si eu ma vad in aceeasi situatie. Eu ma mai confrunt si cu faptul ca nu reusesc sa chem la pocainta.... Oricat as incerca prin cuvintele mele, este fara efect. Intr adevar numai Duhul Sfant ii poate comvinge pe crestinii de orice confesiune care sunt in casele si jurul nostru dar care nu L cunosc pe Dumnezeu si se bazeaza doar pe religiozitatea lor sau nici macar atat. Caci defeaba esti de x confesiune daca injuri si vorbesti murdar :( Chiar ca e nevoie de Duhul Sfant caci fara El nu putem face nimic
Adăugat în 13/06/2017 de imarele
Ma bucur foarte, foarte mult sa vad ca Dumnezeu lucreaza in dreptul copiilor Sai si vrea sa ne umple tot mai mult cu Duhul Sfant. Sunt incurajata sa vad frati si surori care isi doresc asta asa incat si eu imi doresc tot mai mult plinatatea Duhului Sfant.
Adăugat în 13/06/2017 de sabou_monica
Statistici
  • Vizualizări: 2560
  • Export PDF: 1
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 4
Opțiuni