A discerne adevărul
Autor: Carter Conlon  |  Album: Diverse  |  Tematica: Adevăr
Resursa adaugata de resursecrestine in 06/02/2017
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi

    „Cum pot eu găsi voia lui Dumnezeu? Cum pot fi sigur că umblu în voia Lui pentru viața mea?”

    Te-ai trezit punându-ți aceste întrebări? Găsești tema voii lui Dumnezeu confuză, sau trăiești cu o constantă teamă că ratezi voia Lui pentru viața ta?

    Să privim la declarația pe care Isus Însuși a făcut-o cu privire la voia lui Dumnezeu: „Dacă vrea cineva să facă voia Lui, va ajunge să cunoască dacă învăţătura este de la Dumnezeu sau dacă Eu vorbesc de la Mine” (Ioan 7:17). Cu alte cuvinte, aceasta se aplică oricui dorește să facă voia lui Dumnezeu.

    Conform spuselor lui Isus, dacă ai în inima ta dorința de a face voia lui Dumnezeu, vei înțelege și vei cunoaște ce este adevărul. Vei cunoaște vocea Lui care spune: „Aceasta e drumul, mergi pe el.”

    De pe vremea când eram doar un tânăr creștin, am vrut să fac voia lui Dumnezeu —  deși nu întotdeauna înțelegeam complet cum va arăta aceasta în viața mea. Îmi amintesc că mergeam la biserică, stând în adunare și ascultam pe predicator și mă gândeam: „Cum nevoia pot acești oameni să asculte un astfel de mesaj? Ei nu văd cât de departe de realitate este acesta?” De cele mai multe ori ei stăteau pe scaune și ascultau, dar ei mergeau la biserică pentru simplul motiv de a fi binecuvântați.

    Când oamenii nu vor să facă voia lui Dumnezeu, primul lucru ce are loc în viața lor este confuzia în învățătură, iar în final este urmată de neputința de a discerne adevărul. Pe măsură ce rugăciunile lor continuă să nu primească răspuns, ei ajung la concluzia că Dumnezeu nu le vorbește lor. Ei doresc ca viața lor să fie extraordinară. Ei doresc mulțimile; ei doresc să învie morții, să își pună mâinile pe bolnavi și să fie vindecați, ei vor să vorbească în alte limbi și așa mai departe, dar ei nu vor să umble în voia descoperită a lui Dumnezeu.

 

Sursa: www.worldchallenge.org

A vrea să faci voia lui Dumnezeu, nu se referă doar la intenţia de a face voia Lui ci la a face în toate relaţile pe care le avem ceea ce cere El. În sensul acesta Domnul ne-a spus o pildă cu doi fraţi dintre care unul spunea ,, Amin,, la totă voia tatălui dar nu făcea nimic din cei cerea el. Iar celălalt a spus la început că nu vrea să facă voia lui , după care i-a părut rău şi s-a dus şi a făcut-o. Şi Domnul i-a întrebat pe cei ce-l ascultau: Care din cei doi au făcut voia tatălui?

Aş mai face o menţiune: voia lui Dumnezeu este să ne ducă pe căile Lui în toate relaţile noastre. Doar pe aceste căi îl putem cunoaşte pe Dumnezeu în toate relaţile noastre. De aceea Domnul zice ve-ţi ajunge să cunoaşteţi.................
Diferenţa între un om care cunoaste pe Dumnezeu de pe căile Lui şi unul care-l cunoaşte doar din lucrările Lui ( vindecări, minuni, semne...) e ca diferenţa între Moise şi popor. Ps.103:7......
Har şi pace!
Adăugat în 06/02/2017 de pascaioan
Statistici
  • Vizualizări: 2268
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni