Când focul nu mai arde
Autor: Alexandru Fintoiu  |  Album: Caută fața lui Dumnezeu  |  Tematica: 2Cronici 7:14
Resursa adaugata de resursecrestine in 12/06/2015
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 6 voturi

Citeam că o mare parte din români au petrecut Rusaliile la mare. [Rusaliile nu Cincizecimea, unii nici nu știu care este diferența] Alții cu mici și bere. Unii nici nu știau ce rost are sărbătoarea aceasta. Pentru ei a contat că au o zi liberă de la stat. Totuși o zi liberă ca să rămâi tot legat de indiferență și ignoranță.

Când focul Duhului Sfânt nu mai arde, toată viața se stinge. Petreci pe plajă, la soare, așteptând să râzi prostește de ziua de mâine cu o sticlă în mână. Focul pentru români parcă s-a stins în vremuri de mult apuse.

Când focul nu mai arde, viața spirituală nu există. Mergi la biserică pentru că trebuie, te rogi de rușine și cânți cu gândul la ceas și la pizza de după. Nimic cu pasiune, nimic cu cercetare.

Când focul nu mai arde, alergi după scaune, după vedetism, după recunoaștere, după locurile dintâi sau chiar după bani.

Când focul nu mai arde, diavolul, lumea, firea, te-au redus la instincte și superficial. Nu-ți place nimic decât să mănânci și să bei că mâine poate mori.

Când focul nu mai arde, biserica devine Ice Age. Simți aerul condiționat atât de tare în suflet că renunți să te închini...

Când focul nu mai arde, apare indiferența și egoismul. Nu te interesează de nimic altceva decât de tine. Ești ca un mort viu zugrăvit de alții și etichetat fără să te pese. N-ai reacție la dreptate sau nedreptate și rămâi rece aproape la toate, ca Eminescu.

Când focul nu mai arde, nici conștiință nu mai ai. Păcătuiești și nu te ridici, rămâi căzut fără să faci nimic. Te simți pierdut și fără viitor sau nădejde.

Când focul nu mai arde, ce te costă să-l aprinzi? Nu trebuie să fie Cincizecimea pentru asta ci Hristos, Domnul sărbătorilor.

 

  >> Sursa <<

Foarte adevarat,si totusi cu regret o spun tot mai multi suntem in cauza..
Adăugat în 12/06/2015 de Romeliu
Amin! Foarte adevarat... Primele paragrafe mi-au amintit de o postare numita Definitia trezirii, scris pe blogul Trezire Azi ( https://trezireazi.wordpress.com/2014/07/09/definitia-trezirii-pentru-toti-cei-care-urmaresc-acest-blog/ ).
Domnul sa aprinda in tot mai multe persoane focul Duhului Sfant! Am ascultat un mesaj spus prin Duhul Domnului, numit: "Focul slavei lui Dumnezeu în Biserica Sa" care m-a pus din nou pe ganduri si mi-a trezit mai multa dorinta dupa plinatatea Duhului! As vrea sa-l impatasesc cu mai multe persoane insetate, cuvantul despre care va vorbeam: https://www.youtube.com/watch?v=rKOhd0w2oV4.
Avem nevoie de trezire in tara noastra, dar lucrul acesta depinde de noi!Domnul sa trezeasca tot mai multe suflete!
Adăugat în 12/06/2015 de cri.gheorghe
Ma rog Domnului ca eu sa ma trezesc intai ,si sa-I cer Domnului intelepciune, dragoste si putere, sa pot sa reaprind focul Duhului Sfant in inima mea si apoi voi putea sa aduc trezire celor din jurul meu spre gloria Domnului nostru Isus. Va rog rugati-va si mijlociti inaintea Domnului pentru o trezire spirituala si in moldova. Imi doresc din toata inima ca Duhul Sfant sa cerceteze inimile celor ce stau ancorati in traditii si obiceiuri departe de Dumnezeu.
Adăugat în 13/06/2015 de sorinlaury
Glorificat fie Duhul Domnului !!
Multumiri Alexandru fiindca in mine unul ai pus o scanteie spre a-mi da seama ca aveam nevoie de foc , frumoase cuvinte de incurajare, Domnul sa iti dea pace si sa te Binecuvinteze !
Adăugat în 14/06/2015 de NMDaniel
Statistici
  • Vizualizări: 2559
  • Export PDF: 1
  • Favorită: 2
  • Comentarii: 4
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni