Are rugăciunea putere?
Autor: Dwight K. Nelson  |  Album: Rugaciune  |  Tematica: 2Cronici 7:14
Resursa adaugata de resursecrestine in 04/03/2014
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 8 voturi

 Un vechi proverb latin spune: «Spes est ultimum rerum solatium.» adică «Nădejdea este ultima mângăiere la nenorocire.»
  Oare să fie așa? Când suntem stresați sau avem un necaz mare, ce facem? Stăm cu mâinile-n sân și sperăm că se va rezolva? Nu, categoric nu!
 Biblia ne învață în Luca 18:1 "Isus le-a spus o pildă, ca să le arate că trebuie să se roage necurmat şi să nu se lase."

   Cercetătorii au dovezi surprinzătoare că oamenii care se roagă și cred în Dumnezeu, ca Părinte ceresc, care îi iubește și Se îngrijește de ei, și care cultivă această credință, au la dispoziție una dintre cele mai eficiente resurse pentru a ține sub control stresul într-o criză și pentru a dobândi o sănătate de lungă durată. Cinci persoane celebre au spus că rugăciunea și credința în Dumnezeu are puterea de a elibera stresul de efectele sale toxice.
   Cardiologul George Sheehan, promotorul ideii că alergarea contribuie la o condiție fizică bună, îi atribuie rugăciunii o putere aproape inegalabilă de a ușura stresul prin faptul că ea asigură un sentiment de pace și de liniște, de siguranță durabilă și simțământul că nicio înfrângere nu este definitivă.
   Fost prizonier de război la Auschwitz, psihiatrul evreu Victor Frankl scria: „Îndrăznesc să spun că nu există în lume nimic care să ajute atât de eficient pe cineva să supraviețuiască, chiar în cele mai proaste condiții, ca asigurarea că există un sens în propria viață... Într-un fel oarecare, suferința încetează să fie suferință în momentul în care ea descoperă un sens”.
   În cartea sa ”Cu stres și fără stres: Cum poți controla stresul acasă și la serviciu”, dr. K. Sehnert susține că un timp liniștit rezervat zilnic pentru rugăciune și citirea Bibliei constituie o componentă vitală a unui program complet de control al stresului.
    Skip MacCarty, în seminarul său „Stresul: Mai mult decât să-i faci față”, spune cum, trecând printr-o perioadă de mare stres, într-o noapte, a trecut în revistă toate problemele, în mod amănunțit, împreună cu Dumnezeu, apoi I le-a predat Lui una câte una. Atunci, a fost în stare să doarmă liniștit pentru prima dată după săptămâni de zile.
   Paul Tournier spunea că avea o viață agitată, întotdeauna fiind în criză de timp. Dar, odată ce a început să consacre o oră pe zi pentru cercetare și verificare personală în tăcere, studiu devoțional și rugăciune, a fost mai fericit, mai sănătos, mai capabil să facă distincție între priorități și, efectiv, a realizat mai mult.


  Astăzi, ai stat alături de Părintele cel veșnic ca să descoperi câtă putere are rugăciunea? Știi că te poate elibera de efectele toxice ale stresului?

Pare simplu sa citesti o ora pe zi Biblia, sa stai in rugaciune... dar sunt atat de multe bariere si piedici care apar "ca din senin" atunci cand incerci sa aplici lucrurile astea! Mai mult ca sigur si diavolul stie toate astea si de-asta si apar atatea piedici.

Poate ca, tocmai luptand cu piedicile si vrajmasul, invatam STARUINTA! (staruinta in lupta, refuzul de a ne recunoaste invinsi si de a pune jos arma rugaciunii)
Adăugat în 06/03/2014 de cst179
Statistici
  • Vizualizări: 3373
  • Export PDF: 5
  • Favorită: 3
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni
De același autor
Din același album
Ioan 20:15 „Femeie”, i-a zis Isus, „de ce plângi? Pe cine cauţi?” Ea a crezut că este grădinarul şi I-a zis: „Domnule, dacă L-ai luat, spune-mi unde L-ai pus şi mă voi duce să-L iau.”