Ganduri pentru o viata cu Isus
Autor: Ramona Ciobanu  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de resursecrestine in 05/07/2009
    12345678910 0/10 X
Inca de la inceput de drum pe acest Pamant ochii lui Isus erau asupra mea. In dragostea Sa, El m-a chemat sa iau jugul Lui asupra mea si sa invat de la El. Astfel am gasit odihna pentru sufletul meu ( Matei 11:19,20). La Isus am gasit in locul sclaviei, libertate; in locul temerii si slabiciunii, sentimentul linistitor ca Cineva imi este sufficient.

De-a lungul “calatoriei” mele am avut multe intrebari la care nu le gaseam raspunsul insa la toate aceste intrebari Isus mi-a raspuns la vremea Lui , pentru ca doar la vremea Lui lucrurile sunt atat de frumoase. Imi amintesc ca la un moment dat am ajuns la intrebarea cu scopul” “ Care este scopul meu pe acest Pamnat?’”. – Toate lucrurile au fost facut prin El si pentru El ( Romani 11:36)- Deci eu am fost creata de Dumnezeu si pentru Dumnezeu; am fost creata pentru Scopul lui Dumnezeu: Sa il cunosc pe El si puterea Lui si sa lucrez impreuna cu El la largirea Imparatiei (Marcu 16:15)..

Dumnezeu mi-a atins inima in ceea ce priveste sufletele care nu au Speranta (Isus). Tot El mi-a vorbit despre Africa si poporul African si din acel moment am inceput sa iubesc acest continent si acest popor….

Fi-ti deschisi la ceea ce Duhul Sfant va va provoca , si chiar daca va spune ca e timpul sa iesiti din comfort, aveti indrazneala sa va aventurati cu Isus in ceea ce El are mai bun pentru voi.
Nu astepta nimic de la tine insuti, ci asteapta totul de la Dumnezeu, prin bunatatea Lui, caci El este atat de aproape de tine!
Necunoscut...teama..emotii...si o incredere deplina ca Isus va lucra...

Normal ca a inceput un cosmar pentru mine si era normal sa fie cu emotii, un pic de teama, era ceva neconoscut...oare ce va fi? Doamne acuma ce va urma?...Dar tot ce a urmat a fost sub controlul lui Dumnezeu, a fost in zona voii Lui Dumnezeu (stim ca toate lucrurile lucreaza spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu).

Dumnezeu nu te duce intr-un cuptor ca sa iti faca rau ci din contra esti acolo pentru ca El iti vrea numai si numai binele ( tot ce e mai bun pentru tine). Chiar daca nu vei intelege pe deplin problema prin care treci vei vedea rezultatul depasirii impasului impreuna cu Dumnezeu. Cand treci prin incercari cu Isus primesti ceva ce nu poti primi de nicaieri altundeva...

Eram in cosmarul numit cancer si eram convinsa ca Dumnzeu era in control...A urmat un drum lung, si pe parcursul acestui drum am invatat ca frumusetea nu e atunci cand ajungi in varful muntelui..oh,nu ci adevarata frumusete e cand urci stancile abrupte; da urcand, chiar tarandu-te Dumnezeu iti ofera perle si nestamate....

Spitale, doctori, asistente, infirmiere… nu eram deloc familiarizata cu astfel de locuri si astfel de oameni. Nu imi placea sa am astfel de prieteni: doctori, asistente nici chiar infirmiere :). Dar a fost o vreme in care am invatat sa ma imprietenesc cu astfel de oamnei si astfel de locuri asa numite: spitale..

Timisoara, Bucuresti, Arad, Tg Mures… aici m-am imprietenit cu spitalele ( aproximativ un an si jumatate). Poate nu va vine sa credeti dar aici am vazut cu adevarta frumsetea lui Isus si am gustat pe deplin bucuria Lui. Bineinteles ca au fost momente cumplite de suferinta uneori in aceasta perioda; cateodata imi venea sa imi smulg sufletul din trup si sa il las sa zboare...dar Dumnezeu ne-a promis in astfel de momente ca: " Chiar daca ar fi sa trec prin VALEA UMBREI MORTII, nu ma tem de nici un RAU caci TU ESTI CU MINE " Ps 23...El nu ne-a promis ca ne va pune un pod peste apele involburate din viata noastra dar a promis ca vi fi mereu si mereu cu noi...si asa este..El este credincios promisiunilor Lui.

Toate sunt cu un scop … sa nu uitati ca in spatele fiecarei furtuni se afla Scopul plin de dragoste a lui Dumnezeu pentru noi. Nu mori fata de tine insuti fara durere. Nu poti avea Crucea si sa nu simti disconfort.

Mergeti cu Isus, cu El toate sunt posibile...vei primi diamante si perle din mana lui Isus daca vei ramane langa El indiferent de situatie sau problemele prin care treci, sau indiferent de ce simti...CREDE numai..

Cu dragoste, Ramona Ciobanu
Inca de la inceput de drum pe acest Pamant ochii lui Isus erau asupra mea. In dragostea Sa, El m-a chemat sa iau jugul Lui asupra mea si sa invat de la El. Astfel am gasit odihna pentru sufletul meu ( Matei 11:19,20). La Isus am gasit in locul sclaviei, libertate; in locul temerii si slabiciunii, sentimentul linistitor ca Cineva imi este sufficient.
Da asa este crede numai si inpreuna cu Isus orice lucru este posibil. Dumnezeu sa te binecuvinteze Ramona si sa te unple cu duhul Lui cel sfint.Amin
Adăugat în 08/07/2009
pt Luptatorul
Cu toate ca a aparut un alt editorial vreau sa scriu cateva cuvinte pentru Luptatorul Crestin . Apreciez gestul tau si cunostintele tale de gramatica , insa nu cred ca ai procedat foarte corect fata de Ramona . Generatia actuala de frati batrani din biserci au venit de la tara la orase , ei au constrit biserici , coruri , fanfare iar noi am crescut cu ele si am auzit si vazut marturiile lor . De la ei am auzit Cuvantul chiar daca nu intotdeauna erau foarte gramaticali in vorbirea lor, faceau si greseli dar ....tot ce faceau era din inima. Daca vrei ..poti gasi si in Biblie greseli...subtitlurile au fost adaugate pe parcurs iar unele pasaje din Scriptura sunt traduse diferit .In Genesa 27 se vorbeste despre binecuvantarea lui Esau ..dar a fost a lui Iacov totusi....apoi se vorbeste despre un Fiu risipitor cand se putea numi un Tata iubitor ...etc .
Nu o cunosc pe Ramona dar povestea ei deosebita a fost scrisa cu inima... ai inceput prea dur si cred in fata suferintei , bolii , cancerului problema gramaticii este secundara...
Credinta nu este intotdeauna logica , matematica , uneori cifra 2 este inaintea cifrei 1...asa trebuia sa faci si tu ...punctul 1 din comentariul tau trebuia sa fie al doilea...< Voi cre sunteti tari purtativa cu blandete ...>.
pentru Ramona am cateva versuri..
Frumusetea Chipului Tau ...un raspuns .>
Adăugat în 13/07/2009
Statistici
  • Vizualizări: 3505
  • Export PDF: 1
  • Comentarii: 2
Opțiuni
Ioan 20:15 „Femeie”, i-a zis Isus, „de ce plângi? Pe cine cauţi?” Ea a crezut că este grădinarul şi I-a zis: „Domnule, dacă L-ai luat, spune-mi unde L-ai pus şi mă voi duce să-L iau.”