Robinetul de buzunar
Autor: Ovidiu Radulescu  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de resursecrestine in 05/01/2009
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
La Conferința de pace de la Paris din 1919, alături de oamenii de stat ai epocii, Clemenceau, Lloyd George, presedintele american Woodrow Wilson, Al. Vaida Voievod ca reprezentat al României (nu chiar în prim plan), a fost prezent și "Lawrence of Arabia". El este cel care a condus revolta arabilor împotriva dominației Otomane pe câmpul de luptă și a susținut un stat Arab independent, în sălile unde se trasau noile hotare...

Delegația araba
era compusă din șefii triburilor arabe semi-nomade (înainte de OPEC și era petrolului), oameni cu un orizont extrem de limitat: nisip, cămile și cai. Iată-i acum la Paris, căscând gura la minunățiile întâlnite la fiecare pas: trasuri fără cai, voci transmise prin sârmă, muzică la pâlnie, globuri luminând noaptea, mai ceva decât în poveștile din ”O mie și Una de Nopți”.

Dar
ceea ce i-a dat pe gata pe arabi a fost altceva. În camera de hotel unde erau cazați, au descoperit uluiți că apa venea direct din perete. Adică rotind ceva numit ”robinet”, curgea apă. Prețioasa apă. Nu doar câteva picături clocite de soarele deșertului ci un izvor ce părea nesecat. Puteai bea pe săturate. Ba puteai să te și speli cu apă, așa cum ei nu încercaseră vreodată deoarece se știa cât de scumpă este; era curată nebunie ceea ce făceau ceilalți oaspeți ai hotelului chiar și Laurențiu, iubitul lor comandant: seara înainte de culcare se dezbrăcau complet (ce rușine!) și lăsau apa să curgă pe ei minute în șir (ce risipă!).

Prin urmare
au decis că aveau nevoie de robinet mai mult decât franțujii aceia de la hotel.Au tras de el dar degeaba. Se pare că proprietarii locului știuseră de ispită și avuseseră grijă să nu poată fi furat...

Așa i-a surprins comandantul Laurențiu, încercând să scoată robinetul din perete cu sabia. El a zâmbit paternal și le-a explicat că dincolo de perete sunt țevi care aduc apa din rezervoare, de la distanță. Un întreg sistem face posibil să fie apă curentă nu doar robinetul de care ei erau fascinați.

Dar arabii
nu s-au lăsat convinși. Înainte de a se urca în Orient Expres s-au dus și au cumpărat toate robinetele găsite în magazinul de instalații sanitare de lângă gară. Așteptau nerăbdători să ajungă acasă: în sfârșit au rezolvat o problemă care le chinuise traiul, al lor și al strămoșilor, timp mii de ani, de pe vremea lui fugii lui Agar. Nu mai e cazul să povestesc agonia dezamăgirii...

Aceeași concepție
limitată despre biserică și puterea Duhului Sfânt precum a celor care cumpărau robinete pentru tot clanul, este astăzi omniprezentă la toate nivelurile creştinismului instituţionalizat. Avem şi noi, vorba lui Caragiale, ”faliţii noștrii”- arabii noștrii, oho, destui, cei care cred că ploaia Duhului Sfânt nu ar fi nimic altceva decât tehnica învârtirii robinetului. Țâșșșșș... la commanda lor: apă fierbinte sau rece... Ori mai bine încropită, că doar suntem laodiceeni.

Cu alte cuvinte, nu avem nevoie de altceva decât de robinete bune. Și ceva tehnică în manevrarea lor (introduceți aici metoda preferată). Precum arabii lui Laurențiu, aceștia sunt interesați de instrumentul în sine, de Robinet, neluând în considerare Rețeaua și Sursa.

Dar fără racordajul la țevile Duhului Sfânt
, infrastructura spirituala a unei biserici cu programe profesionist gândite și predici meșteșugit rostite, cu muzici Aleluia-aleluiste și rugăciuni Amin-aministe, nu este decât aramă, sunătoare sau ne- dar aramă, alamă, oțel sau nichel – robinet-tinichea cu funcție ”fără funcție”. Obiecte decorative fără absolut nici o rațiune practică de a exista.

Poate doar într-un muzeu ca obiect de artă Dadaist.
~~~Robinetul de buzunar~~~ La Conferința de pace de la Paris din 1919, alături de oamenii de stat ai epocii, Clemenceau, Lloyd George, presedintele american Woodrow Wilson, Al. Vaida Voievod ca reprezentat al României (nu chiar în prim plan), a fost prezent și "Lawrence of Arabia". El este cel care a condus revolta arabilor împotriva dominației Otomane pe câmpul de luptă și a susținut un stat Arab independent, în sălile unde se trasau noile hotare...


UN FAPT REAL IN CRESTINATATEA DE ASTAZI.MULTI DORESC SA FIE SFINTI DAR NU L ACCEPTA PE SFINTITOR ASA CUM SPUNE ISUS. CINE E BOTEZAT CU DUHUL SFANT URCA PE TREAPTA A TREIA A POCAINTEI. PRIMA-PREDAREA;A DOUA-NASTEREA DIN NOU;A PATRA DARURILE DUHULUI SFANT SI SCOATEREA DEMONILOR.PE CE TREAPTA ESTI ? DUMNEZEU SA NE AJUTE !
Adăugat în 07/01/2009
Nu am inteles legatura de fapt intre nefericitii arabi si crestinii nostri.Ma intreb daca inainte de a scrie astfel de articole v-ati si rugat pt.cei"neracordati la retea";si care sunt de fapt aceia? Cat despre trepte eu nu am gasit asa ceva in Biblia mea. Ar trebui sa ne indemnam la pocainta nu la a ne pierde timpul criticand. Cu privire la Duhul Sfant sa nu mai fim nedrepti cu lucrarile pe care El le face,care sunt mai multe si diferite unele fata de altele. Va iubesc pe toti indiferent de numele confesiunii si daca mi-as dori ceva ar fi o unitate in dorinta de trezire spirituala a Romaniei cat si a intregii lumi.
Adăugat în 10/01/2009
Statistici
  • Vizualizări: 3084
  • Export PDF: 3
  • Comentarii: 2
Opțiuni