Când fratele tău cade...
Autor: Ionatan Pirosca  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de resursecrestine in 23/11/2008
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Intr-o seară de iarnă plină de alb şi alunecoasă ca sticla, tata ne-a pus pe sanie pe mine şi pe fratele meu, ne-a acoperit bine cu pătura şi am plecat către biserică. Era o duminică minunată, iar fâşâitul zăpezii sub tălpicii saniei ni se părea ca un zbor subţire de îngeri. In faţa fiecărei lumini de pe stradă, fulgii aproape compacţi în jurul lor, abia mai îngăduiau câte unei raze de lumină de la stâlpi să ne lase a privi împrejur. Sera, iarna, la ora aia era întuneric. Numai becurile se vedeau.

Sub pătură era cald. Nici nu ştiu când am aţipit şi la o smucitură a saniei am alunecat. Am tresărit, dar zăpada mi se părea atât de frumoasă şi de moale că am început să mă joc cu ea, deşi vedeam cum sania se îndepărta. Apoi am început să strig, dar nu mă mai puteau auzi, se depărtaseră prea mult. Am încercat să mă ridic, dar mi-era prea frig şi mă încărcase zăpada. Apoi I-am văzut din nou pe tata şi pe fratele meu venind fuga înapoi. Eram acoperit de zăpadă, iar lacrimile aproape că-mi îngheţaseră pe faţă.

Tata m-a luat, m-a scuturat zdravăn şi m-a aşezat lângă fratele meu, acoperindu-ne iarăsi bine. Dar, de data asta, ne-a legat unul de altul cu cordonul hainei lui. "Cum v-aţi dat seama că am căzut ?" am întrebat în şoaptă pe fratele meu. "Când mi s-a făcut frig la spate", mi-a şoptit el.


...Atunci când am ajuns la biserică pastorul vorbea despre unitate şi despre căldura dragostei lui Dumnezeu. L-am prins de mână pe fratele meu. Plângea. Şi eu plângeam. Şi cred că şi tata. Da, şi el plângea.

Simţim că ni se face frig? Inseamnă că fratele nostru a căzut. Inseamnă că are nevoie de noi. Inseamnă că noi avem nevoie de el. Trebuie să-L anunţăm imediat pe Tata!


Sursa: http://www.aievea.net/
~~~Când fratele tău cade...~~~Intr-o seară de iarnă plină de alb şi alunecoasă ca sticla, tata ne-a pus pe sanie pe mine şi pe fratele meu, ne-a acoperit bine cu pătura şi am plecat către biserică. Era o duminică minunată, iar fâşâitul zăpezii sub tălpicii saniei ni se părea ca un zbor subţire de îngeri. In faţa fiecărei lumini de pe stradă, fulgii aproape compacţi în jurul lor, abia mai îngăduiau câte unei raze de lumină de la stâlpi să ne lase a privi împrejur.
unitate in credinta
dupa cum in trup avem mai multe madulare care impreuna alcatuiesc corpul uman, iar fiecare dintre ele au o atributie in stransa concordanta cu celelalte, iar fara de sprijinul unui simt fara de altul nu se poate, asa precum si pe cararea ingusta ce duce spre Domnul suntem indemnati unii de catre altii prin sfaturi, indemnuri.Rar in actualitate, din perspectiva mea, vecinii, oamenii, prietenii , fratii, nu mai sunt legati in unitate si dragoste fata de aproapele sau. asa cum in lectura lipsa fratelui de pe sanie a fost descoperita prin faptul ca nu se mai simtea caldura trupului lui, si noi simtim lipsa celorlatora din diferite perspective. Fie ca Domnul sa ne tina in Dragoste,Unitate,Fratietate,Iubire ca cei ce acum sunt pe calea ingusta sa putem cu totii beneficia de bucuria intalnirii , de bucuria ajungerii la destinatie si de capatarea premiului in urma alergarii spre Imparatia Domnului. AMIN!
Adăugat în 24/11/2008
Editorialul lui Ionatan Pirosca
Frumos; si foarte adevarat. Uneori suntem atat de departe unii de altii, ca nici macar nu auzim ca unii nu mai sunt, ca s-au pierdut. Spune apostolul Petru in 1Petru 1:22b: "...iubiţi-vă cu căldură unii pe alţii, din toată inima;..", si nu din calcul, ci dezinteresat, asa cum a facut-o Domnul nostru.
Adăugat în 25/11/2008
comentariu
atit de adevarat ca comentariile nusi mai au locul
Adăugat în 25/11/2008
locuri goale...dureri adanci???
Doamne iarta-ma ca nu am observat aproape niciodata un loc gol si,daca l-am observat am intrebat ce este cu sora sau cu fratele,doar ca ii cunosteam si tineam la ea sau la el,dar nu asa cum Tu plangi si ma cauti cand locul meu este gol in Casa Ta.Ajuta-ma Tata ca sa-mi iubesc aproapele ca pe mine insami si nu numai sa observ un loc gol ci sa ma duc sa caut pe fratele sau sora mea.
AMIN !!!
Adăugat în 01/04/2009
Statistici
  • Vizualizări: 4095
  • Export PDF: 2
  • Recomandări email: 1
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 4
Opțiuni