Interfața site-ului a fost îmbunătățită și mai sus vedeți săgeți care indică unde se află acum fiecare element principal de navigare și căutare.

Crucea veche și crucea nouă
Autor: A.W. Tozer  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de resursecrestine in 25/02/2008
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

Neanunţată şi prea puţin detectată, în cercurile evanghelice populare s-a strecurat o nouă cruce. Seamănă cu vechea cruce, dar este diferită. Asemănările sunt superficiale; deosebirile sunt fundamentale.

Din această cruce nouă a izvorât o nouă filozofie a vieţii creştine, iar aceasta a produs o nouă tehnică de evanghelizare – un nou tip de servicii divine şi un nou tip de predicare. Noul vanghelism foloseşte acelaşi limbaj ca şi cel vechi, dar conţinutul lui nu mai este acelaşi, iar accentele sunt altele. Crucea veche nu avea alianţe cu lumea. Pentru inima firească şi mândră a lui Adam ea însemna sfârşitul călătoriei. Ea producea efectul sentinţei impusă de legea de pe Sinai. Crucea nouă nu este opusă rasei umane; din contră, este un prieten amabil şi, înţeleasă corect, ea este izvorul pentru un ocean de distracţie şi plăcere inocentă. Ea îi permite lui Adam să trăiască fără deranj.

Motivaţia vieţii lui rămâne neschimbată; el trăieşte tot pentru propria lui plăcere, numai că acum se desfată cântând coruri şi privind
filme religioase în loc de a cânta cântece sălbatice şi de a bea vodcă. Accentul este tot pe plăcere, deşi distracţia este acum la un nivel mai
înalt, moral, dacă nu intelectual. Noua cruce încurajează o abordare nouă şi complet diferită a lucrării misionare. Evanghelistul nu cere lepădarea vieţii celei vechi înainte ca cea nouă să poată fi primită. El nu predică contraste, ci similitudini. El caută să atingă coarda interesului public, arătând că noua credinţă nu are pretenţii neplăcute; din contră, ea oferă tot ceea ce oferă lumea, doar la un nivel mai ridicat. Exact lucrurile după care aleargă o lume înnebunită de păcat sunt prezentate cu iscusinţă a fi exact lucrurile pe care le oferă
evanghelia, doar că produsul religios este de o calitate mai bună.

Noua cruce nu îl sfâşie pe păcătos, ea doar îl redirecţionează. Ea îl călăuzeşte spre un mod de viaţă mai curat şi mai satisfăcător, salvându-i
respectul de sine. Tipului declarativ ea îi spune: \"Vino şi exprimă-te de partea lui Hristos.\" Egoistului îi spune: \"Vino şi laudă-te în Domnul.\"
Căutătorului de distracţii şi emoţii îi spune: \"Vino şi bucură-te de satisfacţiile părtăşiei creştine.\" Solia este împinsă în direcţia curentului la modă pentru a putea fi acceptată de public. Filozofia din spatele acestui gen de evanghelie poate fi sinceră, dar sinceritatea nu o poate salva de a fi falsă. Este falsă deoarece este oarbă. Ea pierde complet sensul crucii. Crucea veche este simbolul morţii. Ea reprezintă sfârşitul abrupt, violent, al fiinţei umane. Omul din timpul Romei care îşi lua crucea şi pornea pe drumul ei spusese deja la revedere prietenilor lui. El nu se mai întorcea acasă. Pleca pe un drum fără întoarcere. Crucea nu cunoştea compromisuri, nu modifica nimic, nu excludea nimic; ea omora complet şi pentru totdeauna. Ea nu încerca să păstreze relaţii bune cu victima. Ea lovea cu forţă şi cruzime, iar când îşi termina treaba, omul nu mai era. Rasa lui Adam este sub sentinţa de moarte. Nu există înţelegere sau evadare. Dumnezeu nu poate accepta roadele păcatului, oricât de inocente sau frumoase ar părea ele în ochii omului.

Dumnezeu salveză individul lichidându-l şi apoi înviindu-l la o viaţă nouă. Evanghelia care trasează paralele între căile lui Dumnezeu şi căile oamenilor este falsă conform Bibliei şi crudă pentru sufletele ascultătorilor. Credinţa lui Hristos nu merge paralel cu lumea, ci o intersectează. Venind la Hristos, noi nu aducem vechea viaţă la un nivel mai înalt, ci o lăsăm la cruce. Bobul de grâu trebuie să cadă în pământ şi să moară. Noi, cei care predicăm evanghelia, nu trebuie să ne privim ca fiind agenţi de relaţii publice trimişi să aducă înţelegere între Hristos şi lume. Nu trebuie să ne imaginăm însărcinaţi să-L facem pe Hristos acceptabil lumii de afaceri, presei, sportului sau educaţiei moderne. Noi nu suntem diplomaţi, ci profeţi, iar mesajul nostru nu este un compromis, ci un ultimatum. Să predicăm vechea cruce, şi vom avea vechea putere\"

~~Crucea veche si crucea noua~~Neanunţată şi prea puţin detectată, în cercurile evanghelice populare s-a strecurat o nouă cruce. Seamănă cu vechea cruce, dar este diferită. Asemănările sunt superficiale; deosebirile sunt fundamentale.Din această cruce nouă a izvorât o nouă filozofie a vieţii creştine, iar aceasta a produs o nouă tehnică de evanghelizare – un nou tip de servicii divine şi un nou tip de predicare.


Dumnezeu!
Dumnezeu a creat lumea. Oamenii au patat cu pacatele lor frumusetea si bunatatea lumii create de El. Am un mesaj pentru toti vizitatorii acestui minunat site: Treziti-va, e vremea sa traiti o viata curata si linistita, avandu-L pe El in inimile voastre. Dumnezeu sa va binecuvanteze!
Adăugat în 25/02/2008
doar o forma de evlavie
multi sunt chemati dar putini alesi... crucea Domnului a fost durere si suferinta, o totala lepadare de sine si slujirea oamenilor.... o viata comoda duce la atipire, fara suferinta nu este desavarsire... si apoi...doar se implineste Cuvantul din 2Timotei 4: ca in zilele din urma crediciosii isi vor indrepta inimile spre invataturi placute, dupa poftele inimii lor, care gadila urechea si simturile firii,dar e falsa, o credinta fara putere, iar cei care o urmeaza vor fi pierduti pt ca nu vor ramane in piciare in ziua marelui test, acela al lepadarii de credinta. Doar o viata de rugaciune intensa, o citire zilnica a Bibliei, si partasie continua cu trupul lui Hristos, va face sa fim plini de roadele Duhului, sa fim numarati la marele sunet al trambitei printre fecioarele care aveau rezerve, printre FECIOARELE INTELEPTE. Domnul sa ne pazeasca de planurile Inselatorului!
Adăugat în 26/02/2008
Da, e perfect adevarat ce se spune despre aceasta cruce "modificata". Din pacate nu doar mesajul despre cruce este schimbat, ci insasi viata traita a credinciosilor. Facem orice ca sa ne usuram mersul pe calea credintei si viata sa devina cat mai suportabila (d.p.d.v. pamanteste). Este o mare discrepanta intre ceea ce au trait inaintasii nostrii si cea ce traim noi, astazi. Domnul sa ne ajute sa traim Evanghelia Bibliei!
Adăugat în 26/02/2008
cat as vrea sa il am pe Domnul in inima mea asa cum il avea acel Daniel preaiubit de Dumnezeu, dar oare aceasta este doar datoria predicatoriilor, oare pot eu sa ma dezvinovatesc inaintea lui Dumnezeu, oricum ar fii predica eu am obligatia sa o analizez si sa iau ce e bun, cat despre predicatori ma rog sa ii calauzeasca Duhul lui Dumnezeu si sa predice din dragoste pentru oamenii care nu il cunosc pe Dumnezeu si cei care cred ca il cunosc
Adăugat în 27/02/2008
Ce editorial frumos
Ce ar mai fi de adaugat la asemenea ganduri, decat Doamne iarta-ne si da-ne putere sa ne purtam crucea stiind ca tu ne ajuti sa o purtam. Multumim Doamne!
Adăugat în 28/02/2008
dedicatie generatiei copie hillsong united
Fratilor crucea e una singura, Hristos a fost si e Unul singur, unde ati vazut voi vreodata o similitudine intre Domnul Isus si ce se intampla in lume, a spus El undeva fiti ca lumea si ve-ti castiga lumea? in mod special as dori sa adresez acest comentariu generatiei fara personalitate Hillsong United(aici nu ma refer la australieni sau la straini ci la compatriotii nostri romani). renuntati la a imita ceva deosebit pentru ca e mai usor si puneti osul la treaba pentru ca e mai de folos!!! si ca sa va argumentez va pot spune ca ucenicii au calcat pe urmele Domnului Isus fiind ei insisi fiecare diferit de celalalt, nici macar pe Domnul nu L-au IMITAT ci I-au calcat pe urme fiind ei insisi originali, DIN EL S-AU INSPIRAT!!!
Adăugat în 29/02/2008
Frati si surori in Hristos
O \"noua cruce\" exista numai daca noi care ne numim copii de Dzeu,nu stim ce inseamna \"vechea cruce\"(cum este numita),in realitate exista numai o singura cruce.In Mat16:24 si Marc8:34 Domnul Isus ne zice :\"Daca voieste cineva sa vina dupa mine sa vina dupa mine,sa se lepede de sine,sa-si ia crucea,si sa Ma urmeze.\" OK : Cum sa te lepezi de tine insus ? Pavel(inspirat de Duhul Sfant)ne spune ca nu se cuvine sa ne fim noua pe plac ; cand suntem pe placul Domnului Dumnezeu nu ne mai suntem noua pe plac , iar cand ne facem noua pe plac nu facem nimic ce valoreaza cat de putin pt Dzeu.Exista in fiecare din nou acest asa numit EGO(egoism) care se afirma intotdeauna pe sine si spune :\"eu vreau,doresc,simt,..sunt de parere ca ..,mie asta imi place\" . Acest Ego trebuie sa fie lepadat.Trebuie sa spunem \"NU\".Daca nu-ti spui \"NU\" si nu poti sa faci aceasta mereu,nu poti duce o viata de crestin.Nu-ti poti fi placut si tie si sa-I fii placut si lui Hristos.ESTE IMPOSIBIL. Al doilea lucru care trebuie facut(SA-TI IEI CRUCEA)doctorul Luca(inspirat de D.S)ne aduce o lumina in plus in Luc9:23\"..sa se lepede se sine,sa-si ia crucea IN FIECARE ZI..\" Vor zice unii ca Matei si Marcu nu au fost inspirati de D.S.?Au fost 100 la 100 inspirati de Duhul lui Dzeu , dar poate faptul ca un doctor ii mai atent la detalii decat un vames(Matei) si un interpret(Ioan MARCU,care a fost interpretul lui Petru, \"gura\" prin care Petru a vb Neamurilor) a fost motivul adaugarii \"IN FIECARE ZI\" la faptul ca trebuie sa ne luam crucea.Deci IN FIECARE ZI avem ocazia sa ne luam crucea , dar care este aceasta ? Crucea mea este LUCRUL pe care pot sa mor.Este LOCUL unde pot sa-mi dau viata.IOAN 10;17,18 \"..IMI dau viata,ca iaras s-o iau.Nimeni nu mi-o ia cu sila,..Am putere s-o dau,si am putere s-o iau iaras..\"(vb ISUS).In sensul acesta nimeni nu poate sa-mi ia viata;daca nu mi-o dau voluntar,o sa am control asupra ei.Crucea mea este locul unde pot sa ma hotarasc sa nu mai imi fiu mie pe plac,ci lui Dzeu.Asa pot intelege eu \"CRUCEA IN FIECARE ZI\" si cred ca este singura CRUCE.Dzeu sa va binecuvanteze pe toti..
Adăugat în 02/03/2008
Statistici
  • Vizualizări: 3543
  • Export PDF: 2
  • Comentarii: 7
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni