Atunci si astazi...
Autor: Marcel Urs  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de resursecrestine in 16/02/2008
    12345678910 0/10 X
Evrei 11:36-40 \"Alţii au suferit batjocuri, bătăi, lanţuri şi închisoare; au fost ucişi cu pietre, tăiaţi în două cu ferestrăul, chinuiţi; au murit ucişi de sabie, au pribegit îmbrăcaţi cu cojoace şi în piei de capre, lipsiţi de toate, prigoniţi, munciţi, ei, de care lumea nu era vrednică - au rătăcit prin pustiuri, prin munţi, prin peşteri şi prin crăpăturile pământului. Toţi aceştia, măcar că au fost lăudaţi pentru credinţa lor, totuşi n-au primit ce le fusese făgăduit; pentru că Dumnezeu avea în vedere ceva mai bun pentru noi, ca să n-ajungă ei la desăvârşire fără noi.\"

Doamne cu ce suntem noi mai vrednici decât aceştia să ne bucurăm de dragostea Lui Dumnezeu? Cu ce suntem noi mai buni să ne bucurăm de prosperitatea şi abundenţa de binecuvântări din ziua de azi? Cât de bun eşti Tu Doamne şi cât de mult ne iubeşti!

O comparaţie între vremea de atunci şi cea de azi, scoate în evidenţă bunătatea lui Dumnezeu faţă de noi, păcătoşii mântuiţi ai secolului 21.

Atunci, au suferit batjocori, astăzi se tem cei din jurul nostru să ne batjocorească, pentru a nu fi daţi în judecată.

Atunci, în lanţuri şi în închisoare, astăzi mai liberi ca niciodată.Atunci, au fost ucişi cu pietre, tăiaţi în două cu ferestrăul, chinuiţi; au murit ucişi de sabie, astăzi se mai pomenesc doar de asemenea cazuri doar în ţările unde creştinusmul este minoritar, iar Dumnezeu, Tatăl, Isus şi Duhul Sfânt este considerat ca unul dintre duşmanii acestor religii.

Atunci, au pribegit îmbrăcaţi cu cojoace şi în piei de capre, astăzi ne sunt pline dulapurile de haine care mai de care mai \"la modă\" şi mai comode, cu un nume cât mai bun şi calitate cât se poate de bună.
Atunci, lipsiţi de toate, astăzi avem de toate, ba mai mult, avem prea mult. Dacă pe vremea aceea, oamenii lui Dumnezeu, nu aveau o coajă de pâine cu care să îşi hrănească copii, astăzi ne ferim să nu mâncăm \"fast food\" sau mâncăruri slabe în grăsimi sau în carbohidrate.

Atunci, prigoniţi, astăzi liberi, ba mai mult, suntem priviţi cu respect dar câteodată suntem urâţi pentru crezul nostru în jertfa mântuitoare a lui Hristos.

Atunci, munciţi, astăzi, la fel, munciţi, însă suntem respectaţi pentru calităţile noastre şi recompensaţi pentru efortul nostru.
Atunci, au rătăcit prin pustiuri, prin munţi, prin peşteri şi prin crăpăturile pământului, astăzi ne folosim de aotovehicolele cele mai moderne şi locuim în case tot mai încăpătoare şi cât mai mari şi luxoase.
Şi totuşi, Dumnezeu ne-a făcut egali cu aceştia, prin moartea pe cruce a lui Hristos şi învierea Lui glorioasă. "Toţi aceştia, măcar că au fost lăudaţi pentru credinţa lor, totuşi n-au primit ce le fusese făgăduit; pentru că Dumnezeu avea în vedere ceva mai bun pentru noi, ca să n-ajungă ei la desăvârşire fără noi.".

Aşadar, data viitoare, când cârtim despre greutăţile prin care trecem în această viaţă, pe acest pământ, să ne gândim la cei care au fost înaintea noastră şi a căror viaţă a fost mult mai grea decât a noastră.

Evrei 11:36-40 "Alţii au suferit batjocuri, bătăi, lanţuri şi închisoare; au fost ucişi cu pietre, tăiaţi în două cu ferestrăul, chinuiţi; au murit ucişi de sabie, au pribegit îmbrăcaţi cu cojoace şi în piei de capre, lipsiţi de toate, prigoniţi, munciţi, ei, de care lumea nu era vrednică - au rătăcit prin pustiuri, prin munţi, prin peşteri şi prin crăpăturile pământului. Toţi aceştia, măcar că au fost lăudaţi pentru credinţa lor, totuşi n-au primit ce le fusese făgăduit; pentru că Dumnezeu avea în vedere ceva mai bun pentru noi, ca să n-ajungă ei la desăvârşire fără noi."
Cer iertare draguk meu Isus

Cer iertare Dzeului meu Sfant,sfant,sfant,
ca nu o singura data am fost nemultumita
si sigur din acest moment nu voi inceta...voi mai gresi...dar ajutata de Isus,voi izbuti
Aceasta-mi e nadejdea
Dl sa ne binecuvinteze pe toti cu Lumina si Putere divina/.amin.
Adăugat în 16/02/2008
[ ]
multumesc DOAMNE pentru bunatatea care o ai pentru vremurile acestea . SLAVA TIE
Adăugat în 16/02/2008
Laud pe Dumnezeu pentru toate binecuvantarile care ni le daruieste.
Adăugat în 16/02/2008
Persecutia crestinilor in zilele noastre
Mai multi crestini sunt prigoniti in zilele noastre decat oricand in decursul istoriei. Vezi www.persecution.net.
Adăugat în 17/02/2008
prigonirea
slava fie a DOMNULUI ISUS care a ingaduit ptr tine si ptr mine sa avem harul sa ne bucuram de conditiile bune,dar sa nu uitam ca si astazi in CHINA,TURCIA si alte tari se sufera ptr NUMELE DOMNULUI si astazi frati nostri trec prin aceleasi suferinti si sa nu uitam sa ne RUGAM si sa POSTIM ptr ei.
Astazi sunt alti in lipsuri si nevoi,dar nu niciodata nu stim cind v-a fi sa trecem si noi,eu si tu cel care citesti aceste rinduri,DOAMNE indurate de noi,ca suntem slabi si neputinciosi,dane putere sa implinim VOIA TA.AMIN.
Adăugat în 17/02/2008
noi si crestinii primari
Exact noi si crestinii primari, nu crestinii contemporani si crestinii primari, va spun eu ca am devenit un simplu noi... pai in timp ce ei se luptau cu leii in arena ,noi, pe net, in timp ce ei in catacombe, noi, in caffe house,altii poate in club, in timp cei ei ardeau de vii, noi, ardem de ''morti'' ce suntem. ROMANIA TREZESTE-TE!!!!
Adăugat în 18/02/2008
prigoana
Nimic nu ne mai mira ca Domnul ISUS nea spus ca ;In lume veti avea necazuri;dar indrazniti ,Eu am biruit lumea.Si calea catre cer nu e presarata cu flori, ci cu spini si foc ,dar cine trece pe aceea carare va fi dus si pe calea cu flori cand ne vom duce la EL,IN VESNICIE,Dar fara prigoana nici un crestin nu ajunge la ISUS,ca sa ajungem cu EL trebuie sa fim ca ISUS.
Adăugat în 18/02/2008
iertare
Doamne iartane!parca am uitat de cei dedemult....Doamne ducem o viata de huzur...in Irlanda...ai mila de noi!
Adăugat în 18/02/2008
vesnica
Tu Doamne este asa de bun si de milos, tu ne ierti pe toti de toate greselile noastre iar dragostea Ta pentru noi e vesnica, Binecuvantat sa fie Domnu pentru bunatatea lui, Domnu sa aibe mila de toti copii Lui si sa le de-a biruinta, eu multumesc Domnului ca El e langa mine si ma iubit de la inceput Slavit sa fie numele Sau!!!!
Adăugat în 19/02/2008
crestinii din zilele noastre
Asa este din pacate.Noi ne gandim mai intai la noi si apoi la dumnezeu. In loc sa cerem ajutorul lui dumnezeu pentru a ne gasi un partener il cautam noi fara a ne intreba daca Lui i place sau sa Il intrebam ce ii place Lui "o Doamne da-ne intelepciunea sa cautam mai intai voia Ta"in toate lucrurile u privire la noi. Ce sa mai spun ca ne-a ajuns invidia,in loc sa ne vedem pe noi insine nustiu cum se face ca tot pe alti-i vedem?Eu cred ca daca nu putem Iubi pe Dumnezeu nici o data nu vom putea vedea pe aproapele (propria concluzie)
Adăugat în 23/02/2008
Statistici
  • Vizualizări: 3750
  • Export PDF: 1
  • Comentarii: 10
Opțiuni