Invierea Domnului Isus
Autor: Sami Tutac  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de resursecrestine in 10/04/2007
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

In data de 21 Ianuarie 1924, imediat dupa moartea lui Lenin, Sovietul Suprem al U.R.S.S. a dat urmatoarea proclamatie:
"Viziunea sa a fost colosala; capacitatea si inteligenta sa de a mobiliza masele a fost de necrezut … A fost fauritorul omului de tip nou, salvatorul lumii. "Nu doresc sa comentez nici chestiunea cu "omul de tip nou", pentru ca am avut parte de aceasta specie din plin, nici cea cu "salvatorul lumii". Expresia cheie in aceasta proclamatie este "a fost". ISUS ESTE! A inviat dintre cei morti! Aceasta este marea, cea mai importanta si finala deosebire dintre crestinism si orice alta religie sau filosofie. Crestinismul nu are la baza invatatura unui om care "a fost" ci relatia cu o Persoana care este, ISUS CRISTOS.
Pentru a avea o perspective corecta asupra evenimentului invierii, vom privi aceasta realitate din trei pozitii stategice: un eveniment istoric, o actiune divina si o necesitate vitala pentru crestini.


INVIEREA DOMNULUI ISUS – un eveniment istoric


Toti cei patru evanghelisti scriu despre invierea Domnului Isus, dar fiecare intr-un fel aparte. Matei se ocupa de gloria si stralucirea invierii. Luca o considera o necesitate spirituala, iar Ioan ca un semn suprem al caracterului divin al Mantuitorului (Ioan 20:31).
Marcu insista asupra invierii ca un eveniment istoric de rastignire. La el invierea este legata istoric de rastignire. Marcu descrie invierea Domnului Isus, simplu, ca un eveniment care urmeaza dupa rastignire si ingropare. Concluzia lui simpla este ca Isus a inviat. El leaga evenimentul rastignirii de cel al invierii afirmand ca daca unul este fapt istoric si celalalt e la fel.
Mai mult, invierea Domnului Isus este confirmata de martori si este suportata de evidente credibile. "Dupa patima Lui, li s-a infatisat viu, prin multe dovezi, timp de 40 de zile." (Faptele Apostolilor 1:3).


Oricat de sceptici ar fi unii oameni, evidentele aduse in favoarea invierii lui Isus n-au putut fi rasturnate inca. Frank Morrison un mare sceptic, a vizitat Palestina cu scopul de a dovedi ca Biblia este o legenda. El s-a ocupat de viata lui Isus si a inceput cu invierea, pentru ca s-a gandit ca o poate spulbera usor. La finalul cercetarilor lui a scris o carte: "Cine a mutat piatra". Iata una din afirmatiile acestui mare sceptic: "Afirm ca exista, si de lucrul acesta sunt convins, exista o baza temeinica, istorica, asupra mult discutatei fraze din Crezul Apostolic in legatura cu Isus Cristos – a treia zi a inviat!"
Pentru multi este greu sa accepte invierea pentru ca este un lucru contrar firii. Nimeni n-a trait un fenomen care sa corespunda invierii. Problema este ca perceptiile si cunostintele noastre stiintifice sunt prea limitate ca sa fie criteriu pentru respingerea invierii lui Isus Cristos. Nimeni nu poate sa afirme ca nu exista inviere. Daca cineva spune asta, are o gandire limitata, nu gandeste stiintific. Tot ce poate spune este ca el n-a vazut pe nimeni sa invieze si el insusi nu a experimentat faptul, dar nu mai mult.


Biblia spune ca au fost martori ai invierii lui Isus, martori demni de crezare. Acestia L-au vazut crucificat, mort, pus intr-un mormant, iar dupa trei zile L-au vazut viu. Au umblat cu El (Marcu 16:9-14, 1 Ioan 1:1-4). Fiti siguri, acesti oameni nu au fost nici gura-casca, nici inselatori. N-au fost nici fanatici, nici nebuni. Pentru ei a raspandi vestea invierii, a insemnat pericol de moarte. Cu o singura exceptie toti apostolii au murit martirizati. Cine este gata sa moara pentru o minciuna?


Invierea lui Isus a devenit cea mai solida certitudine pentru credinta apostolilor si i-a transformat radical si pentru totdeauna.
Asa cum afirma apostolul Pavel, in 1 Corinteni 15:1-28, invierea este temelia crestinismului. Biserica se sprijina pe faptul Invierii Fondatorului ei. Minunea invierii si existenta crestinismului sunt atat de strans unite incat nu pot decat sa stea sau sa cada impreuna.
"Mormantul gol este sanctuarul central al credintei crestine", spunea un invatat crestin. Nici un alt colt de pe pamant nu spune mai mult despre credinta crestina decat mormantul gol al lui Cristos.
Invierea lui Cristos este un fapt istoric! Il poti crede sau nu! CRISTOS A INVIAT!

...va urma...

In data de 21 Ianuarie 1924, imediat dupa moartea lui Lenin, Sovietul Suprem al U.R.S.S. a dat urmatoarea proclamatie: “Viziunea sa a fost colosala; capacitatea si inteligenta sa de a mobiliza masele a fost de necrezut … A fost fauritorul omului de tip nou, salvatorul lumii. ”


Impacare
Invierea Lui ne-a adusImpacarea eterna cu Cel de Sus.
ISUS a inviat
toata lumea vorbeste despre invierea Domnului Isus si multi nu cred. Ei spun ca Isus a existat ca a murit dar nu cred ca a inviat. Isus este Dumnezeu asta o stiu toti si o cred Dumnezeu este Atotputernic; atunci cand cineva spune ca Isus nu a inviat inseamna ca neaga acest fapt, ca El este Dumnezeu si ca Dumnezeu este atotputernic dar pana la urma trebuie sa atmita ca El este atotputernic. de ce nu vorbim in acest context al invierii luyi Isus si despre alte invierii? cum se poate ca un OM ca Isus care a facut atatea minuni si invierii sa nu poat sa invie si el la randul lui? daca el cunosterea si puterea de ai face pe ceilalti sa invieze de ce nu putem spune ca el insusi a inviat? deci daca Isus a putut sa invieze pe alti inseamna ca a inviat si el. pentru a aduce un contraargument unii se vor lega de vorba aceea din popr care spune ca doctorul ii face bine pe altii dar pe el nu se poate lecui; dar eu le spun de acuma doctorii nu au nic o putere pe cand Isus este atotputernic.
Statistici
  • Vizualizări: 8132
  • Export PDF: 2
  • Comentarii: 2
Opțiuni