Pledoarie pentru un arhitect...
Autor: Sergiu Demean Dumulesc  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de resursecrestine in 01/06/2006
    12345678910 0/10 X
Se spune despre El ca a castigat multe premii si ramane si azi o nesfarsita sursa de inspiratie pentru tinerii sai urmasi.

Operele sale raman ca o marturie a profunzimii si sensibilitatii sale, proiectele sale ramanand peste veacuri...vorbind si generaiei noastre.

Una din cele mai marete si grandioase opere ale sale se numeste simplu: "om".

Acesta e perfect integrat in cadrul natural...in deplina armonie cu elementele ce compun mediul sau inconjurator.

Creatia sa se aliniaza la soare si poate beneficia de caldura Soarelui Neprihanirii in cea mai mare parte a vietii sale...

Operele sale indeosebi "om" au un certificat de garantie ce expira odata cu artistul... nelipsind vizitele la domiciliu pentru revizuiri si restaurarile necesare...

Multe din lucrarile sale sunt in proces de restaurare astazi, munca sa trezind interesul artistilor de azi...

Din lucrarile sale s-au inspirat alti mari arhitecti dintrecare amintim: Mies Van der Rohe,
LE Corbusier, Alvar Alto, Rietdberg si altii...

Unul din secretele sale este modul impresionant in care stie sa simta cu creatia sa... reusind sa se transfigureze in pielea ei...traind parca cu ea/ ca si ea...simtind si patimind alaturi.

Este un ARTIST in cel mai profund inteles al cuvantului traind cu si pentru arta...

PS: Pretioasa Sa lucrare "om" este expusa 24 de ore din 24 la muzeul "Eu sunt" din calea Vesniciei .In aceasta perioada accesul este liber...asa ca profitati de bunavointa organizatorilor...

Unul din cei mai infocati admiratori a povesit cu pasiune emotiile ce le-a simtit strabatand salonul expozitiei. Ne-a marturisit ca printre operele sale expuse se mai numara "eu si omul" "moarte" "viata vesnica" "dragoste" "rabdare"...La loc de cinste se afla portretul tatalui... vis-a-vis de "om". Organizatorii par sa fi surprins acest moment intim dintre "tata" si "om" care articuleaza intreaga incapere dandu-i un aer solemn intiparind portretul tatalui in inima si mintea vizitatorilor.

Va asteptam cu drag...
PS: Duminica asta portretul copii ale portretului tatalui sunt disponibile la un pret avantajos astfel incat fiecare din noi sa putem avea unul in propria casa... un imperativ.

Numele artistului e de prisos...reiese din samnatura Sa de pe opera "tatalui"... Eu sunt.

Se spune despre El ca a castigat multe premii si ramane si azi o nesfarsita sursa de inspiratie pentru tinerii sai urmasi. Operele sale raman ca o marturie a profunzimii si sensibilitatii sale, proiectele sale ramanand peste veacuri...vorbind si generaiei noastre.
Opera asta de artă merită să fie "atârnată" şi pe alţi "pereţi", pentru alţi ochi ... ai inimii.
Mulţumesc de peisajul reprezentat de mintea mea în timp ce te citeam...
Adăugat în 02/02/2010
Statistici
  • Vizualizări: 3365
  • Export PDF: 2
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 1
Opțiuni