Burdens Are Lifted at Calvary (La Calvar) - Povestea imnului
Autor: John McFarlane Moore  |  Album: Fără album  |  Tematica: Imnuri creștine
Resursa adaugata de Bebe_BD in 23/07/2023
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Referințe

În vieţile trăite de oamenii de pe acest pământ sunt şi zile care încep sub semnul tristeţii sau al suferinţei, însă pe măsură ce ziua înaintează, la sfârşitul ei, pentru mulţi dintre cei care odată erau trişti şi fără speranţă, acest sfârşit al zilei le aduce bucurie şi pace în inimă, fiind astfel, voioşi că sunt copii ai Domnului.

O astfel de trăire a dat naştere cunoscutului imn, Burdens Are Lifted at Calvary (La Calvar), scris şi compus în anul 1952 de pastorul baptist născut în Scoţia, John McFarlane Moore (1925-2017).

O zi obişnuită pe care a început-o acest slujitor baptist ce slujea la Capela Marinarilor din Glasgow când, deodată, primeşte un telefon de la o companie maritimă cu solicitarea de a vizita la spitalul din Glasgow pe un tânăr marinar, angajat al companiei, şi care suferise un accident grav.

Iar la sfârşitul zilei, cu durerea şi împovărarea de până atunci a acelui tânăr aflat pe patul de spital, John M. Moore se vede în faţa unui om schimbat, eliberat de poveri şi cu pace în inima sa.

Povestea acestui cântec, larg răspândit între creştini, se poate afla la acest link, în armoniile cântecului:

https://www.youtube.com/watch?v=uA4-Q0jA-4c

John M. Moore a slujit în biserici baptiste din Scoţia, iar apoi, a slujit de asemenea într-o biserică baptistă din Ontario, Canada.

Iată că speranţa schimbării şi mântuirii unui om în timpul vieţii sale face din acest imn de neuitat un bun prilej de a spune celor în viaţă despre lucrarea Domnului Isus.

Partitura pe care creştinii români au aflat-o pentru prima dată, cu traducerea ei făcută de fratele Valentin Popovici, se găseşte în valoroasa culegere: Imnurile Credinţei (nr. 23).

A Domnului să fie toată gloria!

Bruda Dumitru (Bebe)

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 293
  • Export PDF: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni
Deuteronomul 32:4 El este Stânca; lucrările Lui sunt desăvârşite, Căci toate căile Lui sunt drepte; El este un Dumnezeu credincios şi fără nedreptate, El este drept şi curat.