Brighten the Corner Where You Are (Fii, dar, lumină unde eşti) - Povestea imnului
Autor: Ina Duley Ogdon & Charles H. Gabriel  |  Album: Fără album  |  Tematica: Imnuri creștine
Resursa adaugata de Bebe_BD in 07/07/2023
    12345678910 0/10 X
Referințe

O altă istorie a unui imn care aduce cu el şi încurajări, pe lângă chemarea la slujire, este aceasta, a imnului: Brighten the Corner Where You Are (Fii, dar, lumină unde eşti), scris în anul 1913 de către Ina Duley Ogdon (1872-1964), cu melodia compusă tot în acelaşi an de către muzicianul american Charles Hutchinson Gabriel (1856-1932).

La link-ul de mai jos se poate urmări această poveste a imnului, în armoniile vesele ale acestui cântec, demult timp prezent şi în repertoriul creştin românesc:

https://www.youtube.com/watch?v=aWVRqF7HUZU

Domnul să fie slăvit pentru încurajarea primită de la El, pentru că din orice sătuc sau orăşel mic sau mare se pot face lucrări minunate pentru Dumnezeu.

Iar când aceste lucrări sunt făcute cu mâinile noastre, aşa cum este de veacuri şi lucrarea lui Dumnezeu, făcută cu mâinile Sale, potrivit înţelesului cuvântului poiema (din limba greacă) din Efes. 2:10, atunci, toate aceste lucrări minunate pe care Domnul le aşteaptă de la noi pot fi adevărate lucrări de artă făcute de mâna acelor copii ai lui Dumnezeu, dedicaţi Lui.

Fie ca mulţi să găsească încurajări pentru a-L sluji pe Domnul cu mâinile lor, chiar şi atunci când într-o biserică creştină, de exemplu, când se doreşte a fi cântată o cântare pentru Domnul şi ar exista acolo doar un singur om dedicat Domnului care ştie să cânte la vreun instrument, acesta să fie încurajat şi chemat să-şi folosească mâinile sale pentru scopul acesta măreţ. De ce să rămână în băncile bisericilor instrumentişti nefolosiţi, dar care pot să cânte Domnului, adoptându-se cu totul alte metode?

A Domnului să fie toată gloria!

Bruda Dumitru (Bebe)

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 348
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni