The Nail-Scarred Hand (Vino, astăzi, la crucea Lui) - Povestea imnului
Autor: Baylus B. McKinney  |  Album: fara album  |  Tematica: Imnuri creștine
Resursa adaugata de Bebe_BD in 12/06/2023
    12345678910 0/10 X
Referințe

Autorul american de imnuri creştine, Baylus B. McKinney (1886-1952), care la vârsta de 49 de ani era numit în funcţia de: Music Editor for the Baptist Sunday School Board, a relatat odată despre împrejurările care au dus la naşterea cântării scrisă şi compusă de el în anul 1924: The Nail-Scarred Hand (Vino, astăzi, la crucea Lui).

Aflându-se într-un orăşel din Statele Unite, acolo unde el a participat la o conferinţă creştină, B. B. McKinney a rămas marcat de predica rostită atunci de un evanghelist care îndemna pe ascultători să privească cu ochii minţii lor la rănile şi suferinţele Domnului Isus, folosind în mesajul său expresia aceasta, rostită în limba engleză: "Place your hand in the nail-scarred hand".

Urma ca în acea seară, B. B. McKinney, să plece de la acea conferinţă, însă, peste acea localitate unde s-a ţinut acea întâlnire a venit o furtună puternică care a făcut imposibilă plecarea sa către destinaţia sa următoare, el fiind astfel nevoit să mai rămână acolo, încă o zi.

Şi atunci, în casa unde era găzduit, gândindu-se la îndemnurile auzite din Cuvântul lui Dumnezeu şi, privind chiar şi la furtuna care lovea periculos acel orăşel, B. B. McKinney a scris şi a compus această cântare. A doua zi, el a cântat-o la acea conferinţă creştină la care el a participat.

Este o întrebare care se poate ridica acum, observând acele împrejurări care au dus la naşterea cântării: Dacă nu era acea furtună, cu piedicile ei, s-ar mai fi născut vreodată această cântare frumoasă? Chiar dacă nu se poate da un răspuns exact la această întrebare, rămâne cert şi dovedit de-atâtea ori faptul că, în mijlocul greutăţilor şi necazurilor avute de oamenii ce sunt dedicaţi lui Dumnezeu, se pot naşte lucruri frumoase. Exemplul suprem îl găsim la Domnul Isus care prin suferinţa Sa a dus la cea mai frumoasă lucrare făcută de Dumnezeu pentru orice om de pe acest pământ care crede în jertfa Domnului Isus: mântuirea.

Iată aici, şi versurile originale scrise de B. B. McKinney în partitura sa ce se poate găsi în cartea de cântări pe note a bisericii baptiste din Statele Unite, The Baptist Hymnal (1996) folosind în versuri sale chiar expresia auzită în predica acelui evanghelist:

https://www.youtube.com/watch?v=5aD8jfnsKBw

De asemenea, şi povestea acestui imn, redată în cele câteva fraze din link-ul de mai jos, în armoniile melodiei compusă de B. B. McKinney:

https://www.youtube.com/watch?v=sowHnuMJOyw

A Domnului să fie toată gloria!

Bruda Dumitru (Bebe)

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 318
  • Export PDF: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni
De același autor
Din același album
Deuteronomul 32:4 El este Stânca; lucrările Lui sunt desăvârşite, Căci toate căile Lui sunt drepte; El este un Dumnezeu credincios şi fără nedreptate, El este drept şi curat.