Mansion Over the Hilltop (Dincolo-n mărire) - Povestea imnului
Autor: Ira F. Stanphill  |  Album: Fără album  |  Tematica: Imnuri creștine
Resursa adaugata de Bebe_BD in 29/05/2023
    12345678910 0/10 X
Referințe

Printre cântările scrise şi compuse de Ira Forest Stanphill (1914-1993) se găsesc multe cântări care s-au născut în urma unor întâmplări reale trăite de autor în timpul vieţii sale.

De exemplu, cântarea: I Know Who Holds Tomorrow (Pentru noi e-o taină mare) s-a născut în urma unei perioade deosebit de grea trăită de Ira F. Stanphill în viaţa sa de căsnicie

O altă cântare scrisă şi compusă de Ira F. Stanphill, Mansion Over the Hilltop (Dincolo-n mărire) care, poate, este cea mai cunoscută şi des întâlnită în repertoriul bisericilor creştine româneşti, s-a născut în urma unor împrejurări la care protagonişti au fost un număr de trei persoane, printre acestea numărându-se o fetiţă, şi bineînţeles, autorul cântării.

Modul minunat cum Dumnezeu a lucrat la ţeserea acestei poveşti a cântării, cu acea bucurie a fetiţei pentru care tatăl ei construia mai sus, pe deal, o nouă casă familiei lor, poate fi văzut în această istorie a imnului de la link-ul de mai jos:

https://www.youtube.com/watch?v=sIzJC_2pm2g

Versurile traduse şi adaptate în limba română de către fratele Valentin Popovici subliniază şi ele acea frumuseţe a Casei de sus, pregătită de Domnul Isus pentru toţi copiii Săi. Iată-le, în link-ul de mai jos, într-una din multele interpretări ale acestei cântări:

https://www.youtube.com/watch?v=5F_eAsjlDaQ

A Domnului să fie toată gloria!

Bruda Dumitru (Bebe)

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 264
  • Export PDF: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni