Let the Lower Lights Be Burning (Focul dragostei lui Isus) - Povestea imnului
Autor: Philip P. Bliss  |  Album: fara album  |  Tematica: Imnuri creștine
Resursa adaugata de Bebe_BD in 18/02/2023
    12345678910 0/10 X
Referințe

În ţările care au deschidere la mare sau la ocean, un imn ca acesta: Let the Lower Lights Be Burning (Focul dragostei lui Isus), scris şi compus în anul 1871 de către tânărul Philip P. Bliss (1838-1876) poate fi uşor de înţeles atunci când se are în vedere acel far care este înălţat pe o stâncă deasupra apelor mărilor şi oceanelor. Dar, cei de pe ţărmul mărilor şi oceanelor înţeleg tot la fel de bine şi importanţa acelor lumini aprinse de la suprafaţa apei ce sunt prezente acolo pentru intrarea în siguranţă, în port, a vaselor maritime.

Despre lucrurile acestea a amintit într-o predică, evanghelistul Dwight L. Moody (1837-1899), iar la sfârşitul predicii el a spus aşa: "Fraţilor, întotdeauna Domnul nostru se îngrijeste ca lumina farului principal să fie văzută (vorbind aici despre Domnul Isus); haideţi ca şi noi să fim siguri că şi celelalte lumini de jos sunt şi ele, mereu aprinse!"

La link-ul de mai jos este redată această poveste a imnului, cu celelalte detalii povestite de Moody în istorioara din predica lui, şi care l-au determinat pe Philip P. Bliss să scrie acest imn cunoscut şi tradus şi în limba română:

https://www.youtube.com/watch?v=WjFOGfnjQh0

A Domnului să fie toată gloria!

Bruda Dumitru (Bebe)

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 229
  • Export PDF: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni
Ioan 20:15 „Femeie”, i-a zis Isus, „de ce plângi? Pe cine cauţi?” Ea a crezut că este grădinarul şi I-a zis: „Domnule, dacă L-ai luat, spune-mi unde L-ai pus şi mă voi duce să-L iau.”