Fii strajerul care striga "Vine Isus"!
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Eternitate
Resursa adaugata de ndrsgeni in 23/10/2017
    12345678910 9.67/10 X
Media 9.67 din 3 voturi

Un tanar ne-a provocat sa raspundem la o intrebare, “Domnul este aproape, tu ce zici?”. Au fost mai multi care au dat un raspuns la aceasta intrebare, diferite varste si diferite experiente de viata. Care au fost raspunsurile date? Intre cele care s-au dat, se gasesc acestea:  

 - Adevarat, este aproape!

 - Stiu, pocaieste-te.

 - Amin! Doamne vino!

 - Sa vina, sunt pregatit!

 - Da, stiu. - Asteptam!

 - Noi auzim pasii Lui.

 - Ce fac? Merg dupa El!

 - Nimic, stau.  

Acuma te intreb pe tine, drag cititorule, care ar fi raspunsul tau? Ti-ai mai pus oare aceasta intrebare? Stii ca Cel ce vine, va veni si nu va zabovi? Milioane de oameni iL asteapta pe Isus! Tu iL astepti? Cum IL astepti? Care este directia vietii tale? Ai putea spune si tu cu fermitate si bucurie “Amin! Doamne vino!” sau “Sa vina, sunt pregatit!”? .

Este un adevar, Hristos este gata sa vina, Mireasa Sa iL asteapta! Tu ce faci? Esti tu gata sa mergi dupa El? Sau raspunsul tau e un “Nu stiu.”, un “De cand se tot spune asa! Iata, ca nu a venit, mai am timp sa ma pregatesc!”?  Din copilarie ma tot gandeam la acest adevar si ma intrebam “Cum ma va gasi?”, “Ce imi va spune?”, “Cum voi sta in fata Sa?”, mai aveam si visuri cu venirea Domnului care deseori ma puneau sub semnul intrebarii “Sunt eu gata?”. Am ajuns la liceu si la facultate, asa de repede vedeam ca treceau anii vietii mele…era o drama pentru mine cand ajungea ziua mea de nastere,   imi spuneam “Eu tot invat, tot studiez ca sa pot avea un viitor, dar Doamne, ce am facut eu pentru Tine in anul  care a trecut?”. Cand am ales la ce facultate sa studiez, ma gandeam asa “Doamne, vreau sa le spun celor bolnavi,   celor ce sunt in patul de suferinta despre Tine, sa le spun ca mai exista o speranta, o nadejde, exista un Dumnezeu la care toate iI sunt cu putinta!”. Am terminat facultatea si tot acelasi imi este gandul, “Doamne, vreau sa ma folosesti, multi sa te cunoasca pe Tine si sa traiasca o viata din belsug.”  Stiu ca Domnul vine, comorile de aici de jos sunt trecatoare, vreau sa imi strang comori acolo Sus! Tu unde iti tot strangi? Care este truda ta?  

 Nu stim ziua, nu stim ceasul, insa…stim ca vine, e gata sa vina, El nu va zabovi! Ce e de facut atunci? Sa veghem! Isus ne spune in Luca 21:34-36: “Luati seama la voi insiva, ca nu cumva sa vi se ingreuieze inimile cu imbuibare de mancare si bautura si cu ingrijorarile vietii acesteia, si astfel ziua aceea sa vina fara veste asupra voastra. Caci ziua aceea va veni ca un lat peste toti cei ce locuiesc pe toata fata pamantului.   Vegheati, dar, in tot timpul si rugati-va, ca sa aveti putere sa scapati de toate lucrurile acestea care se vor intampla si sa stati in picioare inaintea Fiului omului." Care este atunci vegherea ta? Tanarule care citesti, care este cararea ta, placerea ta, alergarea ta? Drag cititor, care este lupta ta, prioritatea ta? Timpul care il ai la dispozitie, in ce il investesti? Cat de puternica este dorinta ta de a cunoaste mai mult pe Dumnezeu? Se aseamana cu acea dorinta din Psalmul 42 care spune  “Cum doreste un cerb izvoarele de apa, asa Te doreste sufletul meu pe Tine, Dumnezeule!”?  

 Postul, mai exista in calendarul tau? Cuvantul, Sfanta Scriptura, mai are loc in viata ta de zi cu zi? Care este starea ta? Ai ajuns la acea stare de clocot? Mai arde ceva in tine pentru lucrarea Domnului, pentru ajutorarea bolnavului, a orfanului, pentru incurajarea vaduvei, pentru aproapele tau care are nevoie de un cuvant de ridicare, incurajare, zidire? Mai arde ceva?  

Domnul este aproape, tu ce zici? Ce spun faptele tale despre tine? Cum stau talantele si darurile tale? Le-ai pus in slujba Domnului? Le-ai ingropat?   Esti un vegheator, un strajer in noapte? Esti un luptator adevarat pe calea credintei? Esti pregatit? Poti spune “Maranata, vino Doamne Isuse”?   “Iata Eu stau la usa si bat. Daca aude cineva glasul Meu si deschide usa, voi intra la el, voi cina cu el, si el cu Mine. Celui ce va birui ii voi da sa sada cu Mine pe scaunul Meu de domnie, dupa cum si Eu am biruit si am sezut cu Tatal Meu pe scaunul Lui de domnie." Apocalipsa 3:20-21.  Asadar, fiti oameni biruitori! Cat inca se mai poate, cautati tot mai mult pe Dumnezeu, talantele si darurile voastre, investi-le in lucrarea Lui! Fiti lucratori adevarati cu un foc aprins pentru El, o dorinta tot mai mare de aL cauta si a face cunoscut Numele Sau! Fii gata, lucreaza cat inca se mai poate. Nu ai vrea sa fi si tu un strajer in noapte care striga “Vine Isus”, un purtator al acestei mari si puternice veste, sa aduni cat mai mult rod pentru Cer? Este nevoie de lucratori autentici, de luptatori care nu renunta la credinta, ridica-te si lupta! Spune si tu cu indrazneala “Dumnezeul  meu este viu, nu imi este rusine, Hristos vine, Maranata!”.

https: //strigatulinimiiblog. wordpress. com/2017/11/26/fi-strajerul-care-striga-vine-isus/

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1645
  • Export PDF: 2
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni