Infarct la 27 de ani
Autor: Vivian Raitz  |  Album: Devoțional și Cugetare  |  Tematica: Meditație
Resursa adaugata de IonPuiu in 31/08/2017
    12345678910 0/10 X
Referințe

  „Nu poate fi infarct. Soțul meu are doar 27 de ani!” Patty era într-o stare de șoc. Era în ziua de Crăciun a anului 1994. Soțul ei, Jim, și tatăl ei au băut câteva pahare de băuturi amestecate, au tras la țintă și apoi au savurat prânzul bogat de Crăciun, cu întreaga familie. După masă, Jim a dormit puțin. După ce s-a trezit, a ieșit afară să fumeze o țigară. Simțind că are o indigestie, a luat niște medicamente. Simptomele au crescut: greață și transpirații reci. Îi era cald, iar ventilatorul orientat chiar spre el nu-l ajuta cu nimic. În cele din urmă, a consimțit să fie dus la spital, la urgență. Medicul a diagnosticat un infarct.

  Jim era înalt și musculos și lucra ca supraveghetor într-o fabrică de covoare. Dar serviciul lui era destul de stresant și, deși principalul lui sport de vară era schiul nautic, în timpul iernii nu făcea prea multe, doar stătea și se uita la televizor.

  După infarct, Patty i-a spus lui Jim: „Dragă, trebuie să ne schimbăm stilul de viață”. Cuplul auzise că această boală de inimă se putea vindeca printr-o dietă sănătoasă și printr-un program regulat de exerciții fizice. Ei știau că americanii mâncau prea multă grăsime și prea multe alimente bogate, care duceau la formarea de plăci în artere.

  La aproape un an după infarctul suferit, Jim se bucură de o viață normală și continuă să urmeze un program de stil de viață sănătos.Astfel, căutând răspunsuri, au mers împreună cu alți oameni la o prezentare, prin satelit, a unui număr de ore de bucătărie în Chattanooga și apoi au participat, în sesiunile care au urmat, la Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din Dalton. S-au înscris în clubul local de sănătate și au început să facă exerciții fizice în mod regulat. Jim a încetat să fumeze și a devenit mult mai activ din punct de vedere fizic. Atenți în privința dietei, mâncând din abundență fructe, legume, cereale integrale și fasole, ei evită să adauge hranei lor margarină, maioneză și alte grăsimi vizibile. Dar cel mai important, ei și-au rededicat viețile lui Hristos.

  Putem înțelege de ce unul dintre textele preferate ale lui Jim și Patty este: „Arată-mi calea pe care trebuie să umblu, căci la Tine îmi înalț sufletul.”

  Provocare: Fă din Psalmul 143:8 filozofia ta de viață.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 378
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni