Pregătirea pentru încercări
Autor: William Gurnall  |  Album: Creştinul în armătură completă  |  Tematica: Meditație
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 04/08/2017
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 4 voturi

   Este datoria noastră ca şi credincioşi să fim pregătiţi pentru a îndura orice dificultate şi încercare pe care Dumnezeu a îngăduit-o în umblarea noastră creştină. Şi sfinţii nu vor fi niciodată lipsiţi de aceste încercări. După cum Cristos spunea despre cei săraci, ei întotdeuna ne vor însoţi. Augustin spunea că sudoarea de sânge pe care Cristos o simţea semnifica suferinţele pe care avea să le îndure în trupul Său mistic, Biserica. După cum trupul lui Cristos a fost înălţat pe o cruce, nici unul din madularele Lui nu poate fi scutit acum să poarte crucea. Când se apropie de fiecare dintre noi, ea nu ne vorbi de gloria Mântuitorului, dacă ne supunem doar în mod pasiv voii lui Dumnezeu; dacă Dumnezeu doreşte să ne conducă spre moarte, noi trebuie să fim gata să ascultăm cu o răbdare activă si sfântă.

   Am auzit de un epitaf care n-ar trebui niciodată gravat pe mormântul unui creştin - 'Aici zace un om împotriva voii lui'. Pavel avea gândul sfânt al lui Cristos când mărturisea 'Eu sunt gata nu numai să fiu legat, dar chiar să şi mor în Ierusalim pentru Numele Domnului Isus. ' Scepticii ar putea gândi că îndrăzneala apostolului se arăta numai când duşmanul era departe, dar când trebuia să privească moartea în faţă, el era cuprins de teamă. Nu, ci chiar şi atunci, Pavel rămânea ferm în hotărârea lui 'Căci eu sunt gata să fiu turnat ca o jertfă de băutură şi clipa plecării mele este aproape. '

   Dacă ai asculta cu atenţie, l-ai putea auzi pe Pavel vorbind ca şi cum moartea lui ar fi fost un fapt împlinit. Şi el era mort înainte să fi primit lovitura - nu de teamă, ci mort faţă de orice împotrivire. Din punct de vedere al Legii, un criminal e mort de îndată ce judecătorul rosteşte sentinţa, deşi omul condamnat ar mai putea supravieţui câteva săptămâni. Din perspectiva Evangheliei, spunem că sunt morţi doar acei ce se supun de bunăvoie autorităţii Tatălui lor şi sunt gata să moară.

   Seninătatea lui Pavel devine mai evidentă dacă ne gândim cât de iminentă era moartea lui. Probabil el ştia că va fi decapitat deoarece el face aluzie la vărsarea sângelui sau a vinului folosit la jertfe. Iar jertfa pe care el o oferea de bunăvoie în serviciul lui Cristos şi al Bisericii Sale se aseamănă turnării 'jertfei de băutură' a credincioşilor înaintea lui Dumnezeu.

   Iată câteva motive pentru care noi toţi ar trebui să fim pregătiţi pentru un astfel de sacrificiu.

   1. Cristos ne porunceşte această pregătire a sufletului;

   2. Cristos merită această pregătire a sufletului;

   3. Această pregătire scoate în evidenţă o inimă plină de har;

   4. A fi gata să suferi îţi asigură adevărata bucurie.

O, ce minunat ne vorbește Domnul și ne îndeamnă să ne pregătim sufletul pt vremea care urmează să se reverse peste tera! Încă este har din belșug și binecuvântare în casele și viețile noastre dar asta nu va dura mult. Binecuvântare va fi și har va fi dar de altă nuanță și acesta este esența dovezii dragostei noastre; „chiar dacă nu vor mai fi....” noi? „...noi Îl vom iubi pe Domnul” și „atunci va veni pe norii cerului...” Izbăvirea noastră. Vino Doamne Isuse!!!
Deosebit de frumoase și ziditoare aceste mesaje, care pentru a ajunge la dispoziția tuturor cititorilor, cineva sacrifică timpul lui și își pune în slujba Domnului darurile și abilitățile... Domnul să vă răsplătească sora Florica pt munca, pasiunea și devotamentul cu care slujiți pt noi toți!
Adăugat în 12/08/2017 de Ioanhapca
Am impresia ca aceasta incercare a credintei e tot mai intensa pt toti crestinii.Va doresc un an nou cu sanatate si biruinta in incercari!
Adăugat în 31/12/2017 de loredanam
Statistici
  • Vizualizări: 1085
  • Export PDF: 10
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni