Iata semnul!
Autor: Maricel Arustei  |  Album: fara album  |  Tematica: Meditație
Resursa adaugata de FWCare in 24/12/2016
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

      Luca 2:12.Iata semnul dupa care-L ve-ti cunoaste:veti gasi un prunc infasat in scutece si culcat intr-o iesle!

Pastorii au pornit inspre cetate!Poate,pe drum,murmurau in gand:"sa nu uitam semnul:infasat in scutece si culcat intr-o iesle!"Un prunc infasat in scutece nu e un semn distinctiv(toti pruncii nascuti in noaptea aceea puteau fi infasati in scutece),dar...,culcat intr-o iesle? Sa nu uitam:infasat in scutece si culcat intr-o iesle!

Toata lumea vorbeste despre SPIRITUL CRACIUNULUI! Un ideal compus din armonie,pace,iubire si belsug.Nimic din toate acestea nu definesc insa spiritul real sau esenta Craciunului! Nota dominanta o reprezinta smerenia Domnului Isus Cristos! A parasit slava,puterea, bogatia,frumusetea,pozitia "s-a dezbracat de sine insusi si a luat un chip de rob,facandu-se asemenea oamenilor."Filipeni 2:7.Robii se mai nasteau in iesle,stapanii,niciodata!

"Iata semnul...! Infasat in scutece si culcat intr-o iesle! Acesta este spiritul Craciunului!

Sunt ani buni de cand,in bisericile noastre evanghelice,dam Craciunul afara! Condamnam tot ce face lumea!An de an,in unele poezii si-n cele mai multe predici ale noastre,tot ceea ce facem este sa dam Craciunul afara! Afara cu Mos Craciun,afara cu bradul,afara cu cozonacii,afara cu mersul cu colindul!(in unele biserici)Sunt doua motive pentru care ne place asa de mult sa facem asta:1.Cream impresia fariseistica potrivit careia cel care n-are brad e de regula si cel mai sfant,si,2.Dand cu frenezie Craciunul afara,uitam sa-L invitam pe Isus inauntru! Sa petrecem cu El Craciunul acesta!Dar firii noastre pamantesti nu-i place sa petreaca timpul in prezenta dulce a lui Isus!

Dumnezeu nu e surprins de ce se petrece afara:Toata lumea zace in cel rau! Ceea ce se intampla cu noi,aceea il preocupa!
Haideti sa fim sinceri:Traim noi spiritul Craciunului(smerenia lui Christos) zilele acestea? "S-a dezbracat de sine insusi"  In noi se constata un interes tot mai mare fata de sine:fata de proprietatea noastra,fata de interesul nostru,fata  de confortul nostru...De ar indrazni cineva sa ne tulbure in vreunul din aceste domenii,cum am trai spiritul Craciunului?

Il putem impresiona pe Dumnezeu in aceste momente(netinand cont de nimic din ce-au facut oamenii din Craciun) intrebandu-ne cu seriozitate:in ce domenii sunt mandru?Unde trebuie sa ma smeresc? Oare in familie?Sau poate la serviciu?La scoala? La biserica?....? Domnul sa fie alaturi de noi Craciunul acesta si sa ne binecuvinteze pe toti!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1363
  • Export PDF: 1
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni