Tricolorul... România!
Autor: Alexandrina Tulics  |  Album: Anotimpuri  |  Tematica: Meditație
Resursa adaugata de sanda_tulics in 20/05/2013
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 6 voturi

Nu demult am asistat împreună cu o parte din voi la umilirea tricolorului românesc, pentru a nu ştiu câta oară în istoria ţării şi a lui (probabil aţi citit cum a fost ars, batjocorit, de o anumită parte socială ce trăieşte tot în Romania ca şi noi).

Am plâns, sau mai bine zis ''l-am plâns şi m-am plâns'' căci sub semnul lui de sânge, aur şi apă, m-am născut, am copilărit, am avut bucuria deplină. (Sub el, am familie, ţară ferită de războaie, am avut un bunic ce a luptat în primul război mondial şi un tată  cu carieră militară care a luptat pentru România în al doilea război mondial dar şi pentru ţări aliate la vremea aceea. Soţ ce a slujit  ţara în armata româneasca, nepoţi in acelasi mod... ). Am trăit împreună cu multe, foarte multe naţionalităţi conlocuitoare, care n-au batjocorit niciuna dintre ele (chiar dacă unele dintre ele slujesc altui dumnezeu decât Tatălui, Fiului şi Duhului Sfânt).

Am plâns de fiecare dată când am văzut ura, înjosirea, demonii dezlănţuiţi... m-am rugat cu lacrimi către cer şi m-am gândit la bucuriile petrecute împreună cu fraţii de altă naţionalitate, la cântecele de laudă, la închinarea în Duh şi Adevăr, la Cina Domnului luată împreună cu ei... în Odaia de sus a Mântuitorului (biserica Domnului).

Mă gândeam printre lacrimi, ce zice Domnul când vede aşa ură între fraţii cu Acelaşi Păstor şi Dumnezeu?

Azi am plâns de bucurie. Astăzi! Tricolorul a fost purtat în mâinile unui copil - tânăr român din Râmnicu Vâlcea, binecuvântat de Domnul să inventeze o maşină pentru nevăzători la un preţ derizoriu. El a fost premiat în America!

M-am uitat la faţa lui şi la mâinile care ţineau strâns: - Tricolorul românesc!

Am plâns şi m-am trezit rugându-mă:  "Doamne, Îţi mulţumesc că nu ne laşi! Îţi mulţumesc că România este a Ta!"

Am binecuvântat pe toţi cei ce te binecuvântează şi mă rog de Tine să-i ierţi pe toţi care-şi urăsc fraţiii ai Aceluiaş Părinte Ceresc şi ai Aceluiaş Mântuitor. Mă bucur de fiecare reuşită românească, indiferent de domeniu, ( Biblie, artă, sport, muzică, ştiinţă, folclor, clasă creştină) etc. Mă bucur şi mă rog pentru fiecare român care duce Vestea Buna a Evangheliei în orice loc de pe pământ, unde Domnul ne-a pus pe fiecare.

Doamne, Tată Ceresc,

Fie Fața Ta în locul stemei tricolorului României, Te rog.

Fii slăvit veșnic!

                Alexandrina Tulics

Cu umilință și respect , mă aplec în fața acestor cuvinte, și zi din toată inima ;
,, Binecuvântează Doamne poporul român ! Binecuvântează, și pe cei care nu au uitat niciodată cine sunt, și duc mai departe peste țări și mări, fala că sunt românii !
Vă mulțumesc din suflet, pentru cuvintele D-voastră !
Adăugat în 20/05/2013 de viorel77
Mă îmbucură acest mesaj cald și echilibrat, cu iz de rugăciune și patriotism smerit.
Iar bucuria de a ne putea bucura de realizările mari și mici ale conaționalilor să fie una contagioasă, care să-i fericească pe mulți!
Adăugat în 21/05/2013 de TM50GILI
Doamne mântuiește România! Domnul să vă binecuvânteze sora Sanda. Profundă dorință și dragoste de țară arătați în toate scrierile d-voastră!
Adăugat în 21/05/2013 de Ioanhapca
Amin! M-am bucurat impreuna cu dvs! Va multumesc pentru acest eseu, fiti binecuvantata!
Adăugat în 23/05/2013 de loredanam
Amin!
Adăugat în 01/12/2014 de bneli07
Un text pe care ca şi român, nu te mai saturi citindu-l; un text binecuvântat ce trezeşte în fiecare dintre noi -cred- dorinţa de rugăciune pentru scumpa Românie; cuvinte cu mulţă încărcătură emoţională, curgând dintr-o inimă sinceră, care, oriunde s-ar afla, îşi recunoaşte izvoarele, îşi poartă cu demnitate originile; Dumnezeu să binecuvinteze draga noastră ţară, în care mulţi dintre noi ne-am lăsat părinţi, fraţi, surori, copii, nepoţi, prieteni!
Adăugat în 01/12/2014 de floridinmaracineni
Statistici
  • Vizualizări: 1373
  • Export PDF: 2
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 6
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni