Spartura in zid
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Efraim00 in 03/09/2023
    12345678910 0/10 X
"El mi-a raspuns: "Cei ce au mai ramas in robie sunt acolo in tara, in cea mai mare nenorocire si ocara; zidurile Ierusalimului sunt daramate si portile sunt arse de tot"Neemia 1:3
Neemia, dregatorul Ierusalimului, om al lui Dumnezeu care studia, iubea si isi dorea sa implineasca voia Domnului. Om al dragostei de neam, cu inima pentru cei in stramtorare, insotit de mana lui Dumnezeu si biruitor in reabilitarea cetatii Ierusalim. Evenimentul reconstructiei zidurilor are lor in a doua jumatate a secolului al V-lea, dupa caderea Ierusalimului in robia Babiloniala. Neemia era deportat in capitala Susa, ocupand o functie nobila in preajma imparatului Artaxerxe. Cel mai probabil era paharnicul imparatului(cap2:1). Starea deplorabila a poporului Israel si in mod deosebit a lui Iuda il intristeaza pe Neemia, mai mult il determina sa aduca mijlocire pentru popor, pentru cetatea parintilor lui.
Neemia a auzit vesti despre starea celor ramasi robi in Ierusalim, si tu auzi vesti. Multe cuvinte trec si pe la urechile tale, multe fapte ale fratilor tai ajung la cunostinta ta. Vezi in jurul tau departarea unora de cuvantul Domnului, nepasarea fata de biserica lui Dumnezeu, observi problemele tinerilor cuprinsi de lume, de anturajul de la scoala, din cartier, droguri, tutun, alcool, ademeniti de placerile de o clipa ale pacatului. Vezi familii greu incercate, cu probleme, cu nevoi si boli incurabile. Altii sunt in pragul de a divorta, amagiti de soaptele straine ale pacatului. Cuvantul lui Dumnezeu este rastalmacit de miscarile ale asa zisului "Crestinism modern", luminat de trairea in nepasare si confort, lipsit de evlavie si frica de Domnul. Duhul dezbinarii cuprinde pe multi, congregatii se dezbina, suflete se smulg din turma. Cetatea lui Dumnezeu este in paragina, crestinii sunt interesatii de bani, de avere, cuprinsi de febra nebuna a aurului pamantesc, fara sa inteleaga valoarea aurului ceresc.
Te mai uiti si in Romania, tara aceasta merge inspre iad. Un crestinism formal, traditional, lipsit de continut. Oamenii neaga tot mai mult existenta marelui Creator.
Sfasietor, dureros este tabloul vremurilor noastre!
Neemia 1:4" Cand am auzit aceste lucruri, am şezut jos, am plâns şi m-am jelit multe zile. Am postit şi m-am rugat înaintea Dumnezeului cerurilor
5şi am zis: „Doamne*, Dumnezeul cerurilor, Dumnezeule mare şi înfricoşat, Tu**, care ţii legământul Tău şi eşti plin de îndurare faţă de cei ce Te iubesc şi păzesc poruncile Tale!"
El a inteles ca Dumnezeu este singurul care poate rezolva problema poporului. Intelege si tu ca numai El poate rezolva toate nevoile si minusurile pe care le observi tu. A suferi in fiecare zi pentru starea poporului te va duce la amaraciune, insa a aduce suferinta pentru starea poporului inaintea lui Dumnezeu va aduce vindecare.
Spune Domnului suferinta ta, nu fugi. A spune: Gata, aici nu se mai poate face nimic, daca fratii sunt asa, atunci eu nu mai vreau sa fiu cu ei! , este la fel de vinovat inaintea Lui ca a abandona familia ta in nevoie. Asa faceau pe vremea Domnului Matei 15:1, cu pretextul ca ei au incredintat Domnului nu ingrijeau de ai lor. Multi crestini parasesc pe fratii lor cu pretextul ca ei sunt incredintati Domnului,

Cunoscand toate acestea, ce faci?
Te cheama dumnezeu la jertfa!
Asta trebuie sa faci, sa aduci inaintea Lui toate problemele fratilor tai. Sa plangi pentru cei rataciti, sa te doara starea nepasatoare a tinerilor, sa chemi pe Dumnezeu in familiile care se clatina, sa il chemi in bisericile unde Evanghelia este imbinata.
Pentru Neemia rezultatele au inceput sa apara, imparatul vede intristareaa lui si ii cere justificarea. Cu cat mai mult a vazut marele Imparat tristetea lui Neemia.
In urma discutiei dintre cei doi, Neemia primeste aceeptul imparatului de a pleca, ba mai mult primeste si resurse.
Drumul spre Ierusalim era primejdios, dar Domnul i-a pazit. Incep lucrarile si treburile par sa mearga.
Apar la un moment dat impotrivirile din partea oamenilor. Va aparea si in dreptul tau aceasta impotrivire, cand vei incepe sa dregi sparturile. Vei avea o lupta cu vorbele altora, cu gandurile din mintea ta, spund ca ei nu se vor schimba, ca nu vei vedea rezultate. Dregerea sparturilor a intampinat multe obstacole. Lucrarea ajunge sa se opreasca o vreme, apoi incepe iar,
Neemia nu a fost singur in acest proiect, el a mai adunat oameni cu frica de Domnul in jurul lui, a fost si Ezra cu el un timp. Nu purta singur aceasta povara, mai cheama si pe altii care inteleg chemare.
Zidurile incepusera sa se ridice, de asemenea si amenintarile vrajmasilor. Poporul care zidea ajunge sa poarte intr-o mana arma, iar cu cealalta mana sa lucreze. Cel rau nu va sta nepasator, vazand initiativa ta. Luptele in viata ta vor se vor intetii. Va trebui sa te lupti in viata ta, dar sa continui si pentru altii. Trecand si de aceste obstacole, poporul ajunge sa intregeasca Ierusalimul si sa se aseze in el. Vei vedea si tu rezultate in urma mijlocirii, strigatele tale vor ajunge sus. Oamenii se vor intoarce la Dumnezeu, biserica va fi zidita, tinerii vor cunoaste pe Domnul, pacea va veni in unele familii. Altii spre pierzarea lor tot nu vor cauta pe Domnul ca sa ii scape.
Dar sa nun taci! Spre sfarsitul cartii se observa turburarea lui Neemia. Omul care plange pacatele poporului trebuie sa le si spuna poporului. Fii deschis la a spune adevarul, nu te gandi ca nu vor crede.
Cartea aceasta se incheie cu cuvintele lui Neemia."Adu-Ți aminte de mine spre bine, Dumnezeule!". Dumnezeu nu va uita ce ai facut tu cu inima pentru El. In vremea incercarilor tale vei fi ajutat, asa cum ai facut si tu in vremea cand altii au fost in necaz.










'





Comentariile sunt oprite pentru această resursă.
Statistici
  • Vizualizări: 379
Opțiuni