MÂNTUIREA: „Voi toți cei însetați...” Isaia 55:1
Autor: Ștefan Zambo  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de 12345 in 16/06/2023
    12345678910 0/10 X
„Voi toți cei însetați, veniți la ape, chiar și cel ce n-are bani! Veniți și cumpărați bucate, veniți și cumpărați vin și lapte fără bani și fără plată!” (Isaia 55:1)

Călătorești cu mașina și din loc în loc întâlnești tot felul de indicatoare-reclamă care te anunță că; la un kilometru în față se află o benzinărie, sau, la doi kilometri poți sevi o masă caldă la cutare restaurant, sau, la cinci kilometri pe dreapta se află o pensiune unde poți trage peste noapte. Dacă călătoriți, veți fi de acord cu mine că sunt utile astfel de înștiințări. Tot ceva asemănător face Cel Prea Înalt în călătoria vieților noastre. Din loc în loc ne pune înainte prin Cuvântul Său tot felul de înștiințări utile. De pildă, este scris: „Căutați pe Domnul, și veți trăi!”(Amos 5:6); sau, „Veniți la Mine, toți cei trudiți și împovărați, și Eu vă voi da odihnă.” (Matei 11:28). La fel se întâmplă cu acest Isaia 55:1. Avem aici o chemare mondială la mântuire.
Invitația este pentru toți cei însetați. Un învățat creștin spune despre această invitație: „Cine sunt cei invitați? Toți cei însetați. Prin urmare, cei care vor primi invitația nu sunt cei care au nevoie (pentru că toți oamenii au nevoie de mântuire), ci toți cei care o doresc. Sunt eu nemulțumit profund de mine însumi? Înseamnă că sunt însetat. Sunt nemulțumit de ceea ce-mi poate oferi lumea? Înseamnă că sunt însetat. Este duhul meu nemulțumit de formalismul religios? Înseamnă că mi-e sete. Sete binecuvântată! Este singura cerință pentru ca omul să se bucure de această invitație”. Oferta aceasta veche este înoită de Fiul lui Dumnezeu când spune: „Dacă însetează cineva, să vină la Mine și să bea”. (Ioan 7:37)
Apa, bucatele, vinul și laptele din ofertă au o semnificație spirituală deosebită. Bunăoară, apa este o imagine a Duhului Sfânt. (Ioan 7:37-39) După cum apa este esențială pentru viața trupului, tot la fel, nu se poate concepe viață spirituală fără prezența și lucrarea Duhului. Pluralul ape sugerează abundență. Bucate, face referire la alimente, la feluri variate de mâncare. Este și aici o referire la abundența care domnește în Împărăție. (Apocalipsa 7:16-17) Vinul este asociat cu veselia și buna dispoziție. Viața în Împărăția lui Dumnezeu este caracterizată printre altele și de multă bucurie. (Romani 14:17) Laptele deasemeni are o semnificație deosebită. Apostolul Petru ne scrie: „și ca niște prunci născuți de curând, să doriți laptele duhovnicesc și curat, pentru ca prin el să creșteți spre mântuire”. (1Petru 2:2) Laptele la care se face referire este Cuvântul lui Dumnezeu care este hrană pentru suflet.
Un ultim lucru care trebuie remarcat la această invitație divină, apa, bucatele vinul și laptele sunt fără plată. Ceeace vreau să spun e că mântuirea lui Dumnezeu este fără eforturi umane. Cum ar putea fi altfel? Ce ar putea da omul în schimb pentru sufletul lui? Salvarea nu se poat obține nici cu aur, nici cu argint. Vestea bună este că Dumnezeu a plătit totul și o oferă acum gratis. Domnul Isus pe Cruce a plătit prețul necesar înaintea justiției divine ca mântuirea să poată fi acordată mai apoi gratuit celor care o doresc. Pentru că aminteam de Petru, el spune: „căci știți că nu cu lucruri pieritoare, cu argint sau cu aur, ați fost răscumpărați din felul deșart de viețuire, pe care-l moșteniserăți de la părinții voștri, ci cu sângele scump al lui Hristos, Mielul fără cusur și fără prihană”. (1Petru 1:18-19)
Deci, dacă sufletele noastre însetează să ne apropiem de Dumnezeu, să ne însușim oferta Lui de mântuire. Este atât de prețioasă că nu o putem cumpăra și totuși Domnul în harul Lui ne-o oferă gratis. Vom profita? ...
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 244
Opțiuni